«Συναγερμός» σήμανε στην ΕΛ.ΑΣ. μετά τον εντοπισμό, όπως αποκαλύπτει το in, στο Παλαιό Φάληρο, δύο Ρώσων ενόπλων που είχαν στην κατοχή τους ταυτότητα της ρωσικής στρατιωτικής οργάνωσης μισθοφόρων «Wagner Group», η οποία χρησιμοποιήθηκε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στην εισβολή στην Ουκρανία πριν από δύο χρόνια, αλλά και προγενέστερα.

Ο εντοπισμός τους έγινε μετά από τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν.

Το ατύχημα συνέβη το μεσημέρι της 21ης Αυγούστου 2024 στην λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του Δέλτα Φαλήρου στο ρευμα προς Γλυφάδα.

Στο σημείο βρέθηκε μόνο η μοτοσικλέτα μάρκας «Suzuki V Stream», ιδιοκτησίας 19χρονου με καταγωγή από την Ρωσία.

Νοσηλεύονταν στο Ασκληπιείο Βούλας

Μετά από περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι δύο επιβάτες ρωσικής καταγωγής νοσηλεύονταν στο Ασκληπιείο Βούλας (ένας εξ αυτών, 45 ετών, διέμενε στην Καλλιθέα), ενώ στην κατοχή τού ενός βρέθηκε ένα πιστόλι Walther P-22 χωρίς σφαίρες, που είναι γερμανικής κατασκευής και το οποίο χρησιμοποιείται συχνά από επαγγελματίες εκτελεστές, καθώς θεωρείται ότι δεν έχει ανάκρουση και δέχεται σιγαστήρα αφού έχει υποηχητικά πυρομαχικά.

Στην κατοχή τού ενός βρεθηκε ταυτότητα που ανέγραφε «συνοδός ασφαλείας Wagner Group».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, και οι δύο Ρώσοι ήταν σεσημασμένοι για διακίνηση μεταναστών, έμεναν μεγάλο χρονικό διάστημα στη χώρα μας και υποστήριξαν ότι «την κάρτα της Wagner», τους την είχαν δώσει «κάποιοι γνωστοί τους».

Προς το παρόν, δεν έχει διαπιστωθεί ποια ήταν η σχέση τους με την ρωσική οργάνωση μισθοφόρων και τον αρχηγό της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος σκοτώθηκε το 2023, λίγο καιρό αφού στράφηκε κατά της Ρωσίας.