Συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του δήμου Ηρακλείου στην Κρήτη.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης η σύλληψη έγινε μετά από μήνυση για την κοπή δέντρων έξω από το εργατικό κέντρο Ηρακλείου νωρίτερα σήμερα το πρωί και ο Νίκος Γιαλιτάκης οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα.

Παρουσιάστηκε αυτοβούλως

Πιο συγκεκριμένα μόλις έγινε γνωστό ότι οι Αρχές τον αναζητούν παρουσιάστηκε οικειοθελώς στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, ενδεχομένως εντολή για προσαγωγή έχει δοθεί εκτός του αντιδημάρχου καθαριότητας, στον Δήμαρχο, στον Ανάδοχο του έργου, σε υπηρεσιακά στελέχη και του συνεργείου.

Το φορτηγό με τους κορμούς έχει μεταφερθεί στο αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Τι συνέβη

Νωρίτερα το πρωί είχαν ξεκινήσει οι οι εργασίες για το κόψιμο του επικίνδυνου δέντρου – όπως υποστηρίζει ο Δήμος – στην Λεωφόρο Δημοκρατίας έξω από Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Οι εργασίες σταμάτησαν όταν στο σημείο συγκεντρώθηκαν οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι ωστόσο όταν οι αρμόδιοι απέδειξαν τη νομιμότητα της κοπής στις αστυνομικές Αρχές, οι εργασίες συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν με την κοπή του δέντρου.

Στο σημείο βρέθηκε η δικηγόρος των πολιτών που έχουν καταθέσει μήνυση σε βάρος του δήμου και αρκετεοί περίοικοι, ενώ κατέφθασαν επιτόπου και οι αντιδήμαρχοι Μανόλης Χαιρέτης και Νίκος Γιαλιτάκης, η αστυνομία όπως και η εισαγγελέας οπού και της παραδοθήκαν τα σχετικά έγγραφα για την νομιμότητα της κοπής, ενώ εκείνη μία ώρα αργότερα έδωσε την εντολή για να συνεχίσουν.

Ο Νίκος Γιαλιτάκης, αντιδήμαρχος περιβάλλοντος και καθαριότητας δήλωσε ότι όπως έχει ανακοινώσει ήδη η δημοτική αρχή, θα γίνουν φυτεύσεις δέντρων στο σημείο, όπως και σε κάθε σημείο όπου κόβονται επικίνδυνα δέντρα.

Η κοπή των επικίνδυνων δέντρων έγινε επιτακτική ανάγκη μετά το θανατηφόρο περιστατικό, όταν δέντρο καταπλάκωσε άτυχο Ηρακλειώτη στη Λεωφόρο Δημοκρατίας δύο χρόνια, ωστόσο οι δικαστικές αρχές – κατόπιν προσφυγής πολιτών – είχαν επιβάλλει προσωρινή παύση εργασιών. Ωστόσο πλέον ο Δήμος είναι ελεύθερος να προχωρήσει στην κοπή των δέντρων που έχουν αξιολογήσει οι ειδικοί ως επικίνδυνα για την ασφάλεια των κατοίκων της πόλης.