Αυτεπάγγελτη επείγουσα προκαταρκτική για τον θάνατο της ηλικιωμένης τουρίστριας λίγα μέτρα μακριά από το αγροτικό ιατρείο στην Ανάβρα (εικόνα πάνω από gegonotanews), διέταξε χθες ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Βόλου.

Η έρευνα διατάχθηκε σε συνάρτηση με την μη λειτουργία του Αγροτικού Ιατρείου και τις καταγγελίες του Δήμου Αλμυρού ότι ο γιατρός που έχει διοριστεί καλύπτει άλλες ανάγκες του Κέντρου Υγείας Αλμυρού και έχει εμφανιστεί στο Ιατρείο ελάχιστες φορές.

Θα εξεταστεί ο λόγος για τον οποίο δεν υπήρχε αγροτικός γιατρός

Όπως έγινε γνωστό, προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία για τυχόν ευθύνες, ωστόσο η προκαταρκτική, η οποία θα ανατεθεί στον πταισματοδίκη, διατάχθηκε προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει πρόβλημα στην περιοχή, καθώς πρόκειται για κακουργηματική πιθανή έκθεση σε κίνδυνο, ενώ εξετάζεται και πιθανή παράβαση καθήκοντος.

Θα ερευνηθούν όλες οι πτυχές

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, θα εξεταστεί ο ιατρικός φάκελος της θανούσας και θα ερωτηθούν οι οικείοι της για την ίδια και την κατάσταση της υγείας της πριν φύγει από τη ζωή. Θα εξεταστεί επίσης ο λόγος για τον οποίο δεν υπήρχε αγροτικός γιατρός στην περιοχή, αν φέρει ευθύνη η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας ή το Κέντρο Υγείας Αλμυρού για την μεταφορά του γιατρού από το αγροτικό ιατρείο, στο κέντρο υγείας.

O υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, έσπευσε χθες να υποστηρίξει ότι η γυναίκα είχε σοβαρά προβλήματα υγείας και πως ο θάνατός της δεν οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπήρχε γιατρός.  Ο υπουργός είπε ότι η άτυχη τουρίστρια έπαθε ανακοπή Κυριακή και «τα Σαββατοκύριακα δεν υπάρχουν γιατροί από ιδρύσεως του ΕΣΥ το 1983».