Στους εθελοντές πυροσβέστες που δίνουν καθημερινά τη μάχη στο πεδίο των πυρκαγιών αποδίδει τιμές ο  υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας σε ανάρτησή του στο Χ. Ο υπουργός αναφέρθηκε στους στους «χιλιάδες εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας», που αποδεικνύουν ότι «ο εθελοντισμός είναι ο νέος πατριωτισμός στη χώρα μας». Ο υπουργός τονίζει ότι «βρίσκονται σε κάθε πυρκαγιά, σε όλα τα μέρη της Ελλάδας, στο πλάι των δασοκομάντος και των πυροσβεστών μας».

Χιλιάδες εθελοντές

Συγκεκριμένα η ανάρτηση του υπουργού έχει ως εξής: «Σε κάθε πυρκαγιά, σε όλα τα μέρη της Ελλάδας, στο πλάι των δασοκομάντος και των πυροσβεστών μας βρίσκονται οι άνθρωποι που εθελοντικά προσφέρονται -φυσικά μετά από εκπαίδευση- να δίνουν τη μάχη στον τόπο τους που τον ξέρουν καλύτερα από όλους, τον πονάνε και τον νοιάζονται. Είμαστε περήφανοι για τους χιλιάδες εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας που καθημερινά στο πεδίο αποδεικνύουν ότι ο εθελοντισμός είναι ο νέος πατριωτισμός στη χώρα μας».

Σημειώθηκαν 28 πυρκαγιές

Νωρίτερα προηγήθηκε ανάρτηση από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, για τις αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο. Όπως ενημερώνει, σημειώθηκαν συνολικά 28 αγροδοτοδασικές πυρκαγιές, εκ των οποίων οι 23 ελέγθηκαν άμεσα, ενώ οι υπόλοιπες πέντε αντιμετωπίζονται ακόμα.

Από την Παρασκευή ο υπουργός είχε απευθύνει σύσταση για «ύψιστη προσοχή» για τον κίνδυνο πυρκαγιάς, καθ’όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, καθώς οι άνεμοι θα εξακολουθήσουν να πνέουν πολύ ισχυροί. Χθες, όπως ενημέρωσε, ο αριθμός των πυρκαγιών παρέμεινε στις 26,  σημειώνοντας ότι «η ευαισθητοποίηση και η προσοχή των πολιτών έφερε αποτελέσματα». Σε οχτώ  πυρκαγιές χρειάστηκε η συνδρομή εναέριων μέσων. Δύο πυρκαγιές  ξέσπασαν στην Αττική κοντά σε οικισμούς: Η πρώτη στον Άγιο Ιωάννη στα Σπάτα και η δεύτερη στην Παιανία. Όπως ανακοινώθηκε «με άμεση επέμβαση εναέριων και επίγειων δυνάμεων, ελέγχθηκαν σε μόλις 20 λεπτά».