Σάββατο 24 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Apple iPhone 16: Πιθανή ημερομηνία ανακοίνωσης η 10η Σεπτεμβρίου

Apple iPhone 16: Πιθανή ημερομηνία ανακοίνωσης η 10η Σεπτεμβρίου

Μαζί με το νεότερο Apple iPhone 16, θα παρουσιαστούν νέα «έξυπνα» ρολόγια και νέα ακουστικά AirPods

Η αμερικανική εταιρεία Apple φέρεται να σχεδιάζει να πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη εκδήλωση παρουσίασης προϊόντων της χρονιάς στις 10 Σεπτεμβρίου, όταν η εταιρεία θα παρουσιάσει το νέο της iPhone 16, τα νέα «έξυπνα» ρολόγια και τα νέα AirPods

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Bloomberg, αν και το χρονοδιάγραμμα δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, η Apple προετοιμάζεται για τη συγκεκριμένη ημερομηνία (Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου). Τα αποκαλυπτήρια του iPhone 16 και των νέων συσκευών θα ακολουθήσει το εμπορικό λανσάρισμα που τοποθετείται για τις 20 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την τυπική προσέγγιση της Apple τα τελευταία χρόνια.

Επίσημα η Apple δεν σχολίασε το δημοσίευμα.

Το συγκεκριμένο λανσάρισμα θεωρείται κρίσιμο για την Apple, η οποία υποφέρει από υποτονικές πωλήσεις σε smartphone και φορητές συσκευές τα τελευταία τρίμηνα. Η κυκλοφορία του νέου iPhone 16 στις 20 Σεπτεμβρίου θα σήμαινε ότι ορισμένα από τα έσοδα της συσκευής θα καταγραφούν την τρέχουσα περίοδο – το δημοσιονομικό τέταρτο τρίμηνο της Apple – όπου η εταιρεία αναμένει ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν περίπου κατά 5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ένα μεγαλύτερο κομμάτι πωλήσεων θα έρθει το επόμενο τρίμηνο, το οποίο συμπίπτει με την εορταστική περίοδο Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς (και Ευχαριστιών στις ΗΠΑ). Οι αναλυτές έχουν προβλέψει ότι τα έσοδα θα αυξηθούν κατά 7% στα 128,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτήν την περίοδο.

Το νέο iPhone 16 θα έχει μεγαλύτερες οθόνες στα Pro μοντέλα του και νέες δυνατότητες κάμερας, όπως ένα ειδικό κουμπί για λήψη φωτογραφιών. Η εταιρεία επίσης κυκλοφορεί μια σειρά εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης με τη γενική ονομασία Apple Intelligence. Συνολικά, όμως, τα τηλέφωνα δεν θα είναι πολύ διαφορετικά από τα περσινά μοντέλα.

Αντίθετα, μεγαλύτερες αλλαγές αναμένεται να έρθουν στις υπόλοιπες φορητές συσκευές της Apple. Τα μοντέλα Apple Watch Series 10 θα είναι πιο λεπτά αλλά θα περιλαμβάνουν μεγαλύτερες οθόνες. H Apple ανανεώνει τη σειρά AirPods της με νέες εκδόσεις χαμηλού και μεσαίου επιπέδου. Για πρώτη φορά, η εταιρεία θα προσφέρει ακύρωση θορύβου στα μεσαίου επιπέδου AirPods της και το βασικό μοντέλο ενημερώνεται για πρώτη φορά από το 2019.

Αναβάθμιση των Mac

Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να ξεκινήσει τη μετάβαση των υπολογιστών Mac της σε επεξεργαστές M4 αργότερα φέτος, αλλά οι αναβαθμίσεις των Mac συνήθως έρχονται περίπου ένα μήνα μετά το επίσημο λανσάρισμα του iPhone.

Για το σκοπό αυτό, η εταιρεία έχει εντείνει τις δοκιμές τεσσάρων νέων μοντέλων Mac για να διασφαλίσει τη συμβατότητα με εφαρμογές τρίτων, σύμφωνα με τα αρχεία καταγραφής δοκιμών προγραμματιστών που επικαλείται το Bloomberg. Αυτό είναι ένα βασικό βήμα πριν από την κυκλοφορία των νέων συστημάτων. Τα Mac που εμφανίστηκαν επισημαίνονται με τα αναγνωριστικά “16,1”, “16,2”, “16,3” και “16,10”.

Όλα αντιπροσωπεύουν μοντέλα με βασικές εκδόσεις του τσιπ M4. Τρεις από τους Mac έχουν 10 συνολικά πυρήνες στις κεντρικές μονάδες επεξεργασίας τους (CPU), ενώ μια έκδοση low-end περιλαμβάνει οκτώ συνολικά πυρήνες – ένα μέτρο απόδοσης. Οι εκδόσεις με CPU 10 πυρήνων έχουν επίσης GPU 10 πυρήνων (μονάδες γραφικών). Το μοντέλο με οκταπύρηνο CPU, εν τω μεταξύ, διαθέτει μηχανή γραφικών οκτώ πυρήνων. Όλα θα έχουν μνήμη 16 ή 32 GB.

Το Bloomberg News ανέφερε ότι ένα μικρότερο Mac mini, νέα MacBook Pro και ενημερωμένα iMac με τσιπ M4 θα ανακοινωθούν αργότερα φέτος.

Only in

Νέα στοιχεία για τον ιδιοκτήτη του μοιραίου λούνα παρκ - Λειτουργούσε αυθαίρετα χώρο στην Περαία

Άκρως επικίνδυνο, χαρακτήρισε το λούνα παρκ ο εμπειρογνώμονας της οικογένειας του 19χρονου Γιάννη, που έχασε τη ζωή του, όταν έσπασε το περιστρεφόμενο κάθισμα στο οποίο είχε ανέβει.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 24 Αυγούστου 2024