Για «αλαζονεία» την κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε λόγο ο σκηνοθέτης, Γιώργος Ζώης, μιλώντας για τις καταστροφικές φωτιές και το έγκλημα στα Τέμπη.

Ο σκηνοθέτης, ο οποίος κέρδισε το Βραβείο Σκηνοθεσίας για την ταινία «Arcadia» στο 30ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο, τόνισε χαρακτηριστικά πως η Ελλάδα δεν είναι μόνο το «Live your myth in Greece», καθώς συμβαίνουν και άλλα.

«Δυστυχώς το δάσος (σ.σ. της ταινίας) δεν υπάρχει πια, λόγω των πυρκαγιών του καλοκαιριού. Η κυβέρνηση ρίχνει την ευθύνη στις απρόβλεπτες πυρκαγιές κι όχι στις πολιτικές της, γιατί όταν οι ηρωικοί πυροσβέστες αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, αντιμετωπίζουν  αστυνομική βία», ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Ζώης.

Και προσέθεσε: «Πριν από ένα χρόνο, είχαμε το πιο θανατηφόρο δυστύχημα στα Τέμπη, όπου πολλοί φοιτητές σκοτώθηκαν. Η κυβέρνηση, για μια ακόμη φορά, έριξε την ευθύνη σε έναν εργαζόμενο στα τρένα, για να καλύψει την ευθύνη της για το ότι δεν δούλευε το ηλεκτρονικό σύστημα – αν δούλευε θα είχαν σωθεί όλες αυτές οι ζωές. Οι εργαζόμενοι στα τρένα, εννέα μήνες πριν από το δυστύχημα, είχαν επισημάνει τα προβλήματα αλλά για άλλη μία φορά αγνοήθηκαν», υπογράμμισε.

Ο Γιώργος Ζώης αναφέρθηκε και στο φιάσκο με την επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού για τα Όσκαρ, τονίζοντας: «Σχεδόν όλοι οι Έλληνες σκηνοθέτες και παραγωγοί αποσύραμε τις ταινίες μας από τη διαδικασία της αξιολόγησης για την ελληνική υποψηφιότητα στα Όσκαρ, γιατί η επιτροπή απαλλάχθηκε ξαφνικά, χωρίς εξήγηση, από τα καθήκοντά της και αντικαταστάθηκε από μια άλλη, αμφιλεγόμενη».

«Για άλλη μία φορά, το υπουργείο ρίχνει την ευθύνη σε μία υπάλληλο. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενωμένοι απέναντι στην αδιαφορία και την αλαζονεία του κράτους», σημείωσε ο σκηνοθέτης.

Το βίντεο με την παρέμβαση του Γιώργου Ζώη