Σάββατο 24 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Beatles: Το ακίνητο στο Λίβερπουλ που φιλοξένησε τις πρώτες εμφανίσεις τους γίνεται Airbnb

Beatles: Το ακίνητο στο Λίβερπουλ που φιλοξένησε τις πρώτες εμφανίσεις τους γίνεται Airbnb

Πόσο κοστίζει η ενοικιάσ, για αυτούς που ενδιαφέρονται.

Οι θαυμαστές των Beatles θα μπορούν να μείνουν στο σπίτι, στο υπόγειο του οποίου, που είχε μετατραπεί σε κλαμπ, πραγματοποίησαν κάποιες από τις πρώτες τους εμφανίσεις.

Το Casbah Coffee Club, στο West Derby του Λίβερπουλ, φιλοξένησε 13 εμφανίσεις από το πρώτο συγκρότημα του Τζον Λένον, τους Quarrymen και πάνω από 40, των «Fab Four», στην αρχή της καριέρας τους.

Άνοιξε για πρώτη φορά το 1959

Από τη μητέρα του αρχικού ντράμερ των Beatles, Πιτ Μπεστ, Μόνα, στο υπόγειο του σπιτιού, αφού πρώτα αγόρασε το ακίνητο υποθηκεύοντας όλα τα κοσμήματά της για να στοιχηματίσει σε μία κούρσα ιπποδρόμου.

Τώρα το κτίριο που βρίσκεται στην οδό Haymans Green 8 και έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο έχει μετατραπεί σε Airbnb με πέντε διαμερίσματα.

«Οι Beatles έπαιζαν εδώ, διασκέδαζαν εδώ, κοιμόντουσαν εδώ», είπε στο BBC ο μουσικός ο οποίος ήρθε στο σπίτι όταν ήταν 16 ετών, και τόνισε ότι έχει «ωραίες αναμνήσεις» από τότε.

Οι σουίτες που βρίσκονται πάνω από το κλαμπ το οποίο έκλεισε το 1962, έχουν πάρει τα ονόματα των Λένον, Πολ Μακ Κάρτνεϊ (Paul McCartney), Τζορτζ Χάρισον (George Harrison), καθώς και του Στιούαρτ Σάκλιφ (Stuart Sutcliffe) του πρώτου μπασίστα του συγκροτήματος, όπως και του Μπεστ.

Έχουν στολιστεί με αναμνηστικά από εκείνη την εποχή όπως φωτογραφίες του συγκροτήματος, αφίσες και μουσικά όργανα.

Το κόστος διαμονής

Το κόστος διαμονής ξεκινά από 150 λίρες τη βραδιά και ήδη έχει δεχτεί κρατήσεις από τον Καναδά, τις ΗΠΑ, τη Σκωτία και το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τον Guardian.

Το υπόγειο έχει διατηρηθεί όπως ήταν ως κλαμπ, με τα ντραμς να βρίσκονται στη σκηνή. Η ανακαίνιση του σπιτιού η οποία ξεκίνησε από το 2020 δεν είναι μόνο ένας φόρος τιμής για τους Beatles, αλλά και στη μνήμη της μητέρας του Μπεστ η οποία πιστώνεται μέρος από την θρυλική ιστορία του γκρουπ.

«Πιστεύω ότι αν ήταν ακόμη εδώ θα ήταν πολύ περήφανη», ανέφερε ο Μπεστ.

Only in

Το βάρος της ατιμωρησίας

Από την αθώωση των δωσίλογων μέχρι όλα τα παραδείγμα όπου ευθύνες δεν παραδόθηκαν το φάσμα της ατιμωρησίας βαραίνει στο δημόσιο βίο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 24 Αυγούστου 2024