Ήταν 8 Ιουλίου όταν η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Μαρκόπουλου «Μεριμνώ», Άννα Τσαλίκη πήγαινε στην δουλειά της με το αυτοκίνητό της.
Ξαφνικά, πετάγεται στον δρόμο ένα κουτάβι. Πατά αμέσως το φρένο, βγαίνει από το αυτοκίνητο και παίρνει στην αγκαλιά της το μικρούλι πλασματάκι.
Ευτυχώς, ήταν μια χαρά. Οι ρόδες δεν είχαν περάσει από πάνω του.
Όμως, λίγα μέτρα πιο μακριά, η κα Τσαλίκη αντικρίζει ένα άλλο κουταβάκι που είχε χτυπηθεί από αυτοκίνητο και ψυχορραγούσε.

Υιοθετώντας ένα ζώο, σώζουμε μια ζωή

Η Μόκα είναι τσαχπίνα και ναζιάρα

«Για άλλη μια φορά αποφάσισα να αργήσω στη δουλειά. Παίρνω στην αγκαλιά μου και το τραυματισμένο κουταβάκι και τα πηγαίνω στον κτηνίατρο. Το κουταβάκι που ήταν καλά στην υγεία του έγλυφε συνεχώς το αδελφάκι του», αφηγείται η κα Τσαλίκη.

Καθοδόν προς τον κτηνίατρο επικοινωνεί με την κα Λάουρα Ραπακιέττα, συναγωνιστή και συνοδοιπόρο, όπως την αποκαλεί η κα Τσαλίκη, για να σπεύσει στο σημείο.

Όταν η κα Ραπακιέττα φτάνει στην περιοχή, και αρχίζει εξονυχιστικό έλεγχο, βρίσκει την εξαθλιωμένη μανούλα σκυλίτσα, η οποία προσπαθούσε να μαζέψει τα κουταβάκια της. Συνολικά τα κουταβάκια ήταν οκτώ.

Η κα Ραπακιέττα πληροφορείται ότι η σκυλίτσα βρέθηκε στον δρόμο μαζί με τα μικρά της όταν ο άνθρωπος της «έφυγε» από τη ζωή. Τότε οι συγγενείς αποφάσισαν, με συνοπτικές διαδικασίες, να την πετάξουν στον δρόμο μαζί με τα μωρά της.

Τα κουταβάκια τα φιλοξενεί στο σπίτι της η κα Ραπακιέττα.

«Την ανθρώπινη σκληρότητα δεν μπόρεσα ποτέ να την καταλάβω», εξομολογείτε η κα Τσαλίκη.

Το απάνθρωπο αυτό περιστατικό συνέβη στο Πόρτο Ράφτη, Νομού Αττικής.

Και το θλιβερό είναι ότι το τραυματισμένο κουτάβι δεν μπόρεσε να κρατηθεί στη ζωή.

Η Μόκα, η Κόφυ και τα αδελφάκια τους

«Η μικρή τσαχπίνα Μόκα, είναι το κουτάβι που έπεσε στις ρόδες του αυτοκινήτου μου. Ένα πανέξυπνο πλάσμα. Όλο νάζι και παιχνιδιάρικη διάθεση. Η αδελφή της, η Κόφυ, είναι εκείνη που βάζει σε τάξη τα υπόλοιπα αδελφάκια της. Η Κόφυ, αν και είναι πιο μετρημένη, είναι ένα χαρούμενο, χαριτωμένο πλασματάκι», περιγράφει η κα Τσαλίκη.

Η Κόφυ

Όλα τα κουταβάκια είναι υγιέστατα και έχουν κάνει αποπαρασίτωση και τα κιλάκια τους δεν θα ξεπεράσουν τα 16. Είναι περίπου δύο μηνών.

Υιοθετούμε αδεσποτάκια που τόσο έχουν ανάγκη την προστασία και την αγάπη μας

Και όπως χαρακτηριστικά λέει η κα Τσαλίκη: «Υιοθετώντας ένα ζώο, σώζουμε μια ζωή».

Ο σκύλος είναι ένα πλάσμα που αναπτύσσει άρρηκτους δεσμούς με τον άνθρωπό του. Είναι ένα βαθιά συναισθηματικό πλάσμα και αξίζει μια καλή, αξιοπρεπή ζωή. Μια ζωή που ο άνθρωπος του θα κατανοεί τις σωματικές και πνευματικές του ανάγκες, έτσι ώστε να αναπτυχθεί μια σχέση ζωής.

Για τη Μόκα και την Κόφυ μας, αλλά και για την υπόλοιπη κουταβοπαρέα, τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 6981.727.360 και 6972.056.018.

Τα κουταβάκια βρίσκονται στο Πόρτο Ράφτη και αδημονούν να βρουν τον άνθρωπό τους.

Μπορούμε επίσης, να δούμε και άλλα ζωάκια που δίνονται για υιοθεσία, αλλά και να μάθουμε τις δράσεις του Φιλοζωικού Σωματείου Μαρκόπουλου «Μεριμνώ», μέσω:

● http://www.merimno.gr

● https://web.facebook.com/merimno.gr?modal=focused_switcher_dialog

● https://www.instagram.com/merimnostray/