Σάββατο 24 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Leopard print: H επιστρόφη του στα σύνολα της πόλης

Leopard print: H επιστρόφη του στα σύνολα της πόλης

Η ευελιξία του το κάνει σχεδόν ουδέτερο και λειτουργεί σαν χαμαιλέοντας, όσες σεζόν και αν περάσουν.

Ίσως ένα από τα πιο δυναμικά μοτίβα στην βιομηχανία της μόδας για γυναίκες που θέλουν να αποπνέουν αυτοπεποίθηση, το leopard print επιστρέφει. Κάνοντας μια αναδρομή στην ιστορία της μόδας , ανακαλύπτουμε πως το συγκεκριμένο μοτίβο έγινε δημοφιλές τη δεκαετία του 1920-όχι βέβαια στο βαθμό που είναι τώρα-με κομβικό σημείο, την New Look collection του 1947 του Christian Dior.

«Για να φορέσεις leopard print πρέπει να έχεις ένα είδος θηλυκότητας, η οποία να είναι λιγάκι σοφιστικέ. Αν είσαι δίκαιη και γλυκιά, δεν το φοράς.» έγραψε ο σχεδιαστής στο βιβλίο του The Little Dictionary of Fashion .

Από τότε ο κόσμος της μόδας έχει ιδιαίτερη σχέση, με αυτό το print. Είναι ένα μοτίβο που συνδέθηκε με την πολυτέλεια αλλά και την υπερβολή, την δεκαετία του ’60 μια εμφάνιση της πρώην Πρώτης κυρίας Τζάκι Κένεντι μ’ ένα γούνινο παλτό, προκάλεσε ακούσια μείωση του πληθυσμού των ζώων.

instagram/immegii

Ευτυχώς σήμερα ενισχύθηκε η οικολογική συνείδηση της μόδας και το συναντάμε σε faux παραλλαγές που είναι εξίσου εντυπωσιακές. Άλλα την ίδια δεκαετία υιοθετήθηκε και από τους ροκ σταρς της εποχής και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό από τους άντρες, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τους David Bowie,Rod Stewart, Freddie Mercury, Keith Richards. Μετά ήρθαν τα ‘90s που σηματοδότησαν τη κυριαρχία του με θρυλικές εμφανίσεις των Naomi Campbel, Kate Moss καθώς και της Scary Spice (Mel B.)

instagram/ninasandbech

Η ευελιξία του το κάνει σχεδόν ουδέτερο και λειτουργεί σαν χαμαιλέοντας, όσες σεζόν και αν περάσουν συνδυασμένο είτε σε πολύ κομψά σύνολα , καθώς και στην ροκ του εκδοχή του. Πρωταγωνιστής στα βίντεο των fashion girl του tik tok και του Instagram διακρίνουμε την πολυμορφία του όσον αφορά τους εν δυνάμει συνδυασμούς του με μαύρο, λευκό , neutrals, Bold colors, εμπριμέ, ριγέ, denim, έχει πια αποκτήσει το χαρακτήρα του κλασικού.

Το Leopard print είναι μια τάση που μπορεί να φορεθεί χειμώνα – καλοκαίρι και ειδικά τη σεζόν Fw24-25, επανέρχεται δυναμικά.

instagram/audrone.ge

instagram/mariadelaord

instagram/lucky_girl_h

 

Marks & Spencer

Rixo, Notos

Mango

Ganni

Jacquemus

Gianvito Rossi

H&M

Massimo Dutti

Zara

H&M

Etoile Marant

Tods

Roberto Gavalli, Eponymo

Oscar de la Renta

IRO, notos

Tom Ford

Alaia

Gianvito Rossi

Πηγή: GRACE

Only in

Το βάρος της ατιμωρησίας

Από την αθώωση των δωσίλογων μέχρι όλα τα παραδείγμα όπου ευθύνες δεν παραδόθηκαν το φάσμα της ατιμωρησίας βαραίνει στο δημόσιο βίο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 24 Αυγούστου 2024