Τα βράδια του καλοκαιριού έχουν ανάγκη από εκτυφλωτικά make-up looks που αντανακλούν τη λάμψη της «χρυσής ώρας». Για να το καταφέρετε, όμως, αυτό, χρειάζεστε και τα ιδανικά make-up hacks που θα σας λύσουν τα χέρια. Εμείς συγκεντρώσαμε 5 έξυπνα κόλπα που μπορείτε να υιοθετήσετε, για να δημιουργήσετε τα πιο σαγηνευτικά βραδινά μακιγιάζ για το υπόλοιπο του καλοκαιριού.

Αφήστε -για λίγο- στην άκρη το foundation

Το καλοκαίρι αφήνουμε έστω και για λίγο το βαρύ foundation στην άκρη κι επιλέγουμε πιο λεπτόρρευστες φόρμουλες, όπως ενυδατικές με χρώμα ή ΒΒ Creams, που χαρίζουν ένα φυσικό και φίνο αποτέλεσμα στην επιδερμίδα. Κρύψτε τυχόν ατέλειες, μαύρους κύκλους και σημάδια από σπυράκια με λίγο concealer και «κλειδώστε» τη βάση σας με μια translucent powder.

Μη λυπάστε το bronzer

Το bronzer είναι το νούμερο 1 προϊόν μακιγιάζ του καλοκαιριού, τόσο για πρωινά όσο και για βραδινά looks. Ξεκινήστε εφαρμόζοντας ένα κρεμώδες bronzer σε ποσότητα ίση με το μέγεθος του δακτυλικού σας αποτυπώματος , κάτω από τα ζυγωματικά, κατά μήκος της γνάθου και στο πηγούνι και τους κροτάφους σας. Έπειτα, μπλεντάρετε τα πάντα με τα δάχτυλά σας για φυσικό αποτέλεσμα. Εάν θέλετε, μπορείτε να «κλειδώσετε» το αποτέλεσμα με ένα bronzer σε μορφή πούδρας, που θα απλώσετε πάνω από τα σημεία που βάλατε το κρεμώδες bronzer. Ολοκληρώστε με τολμηρά χείλη, όπως με ένα κραγιόν σε κοραλί ή βυσσινί τόνο, για να αναδείξετε την ηλιοκαμένη σας επιδερμίδα σε χρόνο dt.

Επιλέξτε μεταλλικές σκιές

Για το μακιγιάζ του καλοκαιριού, και ειδικά το βραδινό, προτιμήστε κρεμώδη μεταλλικά φινιρίσματα στις σκιές, που απλώνονται και μπλεντάρονται εύκολα σε όλο το κινητό βλέφαρο. Για να «σταθεροποιήσετε» το αποτέλεσμα, εφαρμόστε ακριβώς πάνω από την κρεμώδη σκιά και μία άλλη σκιά σε μορφή πούδρας στην ίδια ακριβώς απόχρωση ή και σε άλλη εάν θέλετε να πετύχετε διχρωμία. Ολοκληρώστε το makeup look με μερικές στρώσεις καφέ μάσκαρα. Μόλις τελειώσετε με το μακιγιάζ των ματιών, πάρτε λίγη ποσότητα από τη σκιά σε μορφή πούδρας που χρησιμοποιήσατε με τα δάχτυλά σας και αναμείξτε τη με το έλαιο σώματος. Εφαρμόστε σε χέρια και ντεκολτέ κι ετοιμαστείτε για την πιο λαμπερή εμφάνιση που θα έχετε κάνει ποτέ!

Πείτε «ναι» στη λάμψη

Αξιοποιήστε στο έπακρο τη μαυρισμένη σας επιδερμίδα με τα κατάλληλα προϊόντα. Αναμείξτε bronzing drops με την κρέμα σώματός σας ή το body oil σας και απλώστε το σε όλο το σώμα, για να ενισχύσετε το μαύρισμά σας και να κάνετε πιο λαμπερό το δέρμα σας. Στη συνέχεια, πάρτε ένα highlighter σε μορφή στικ -ιδανικά σε χρυσή-ροδακινί απόχρωση-, και περάστε το στις κνήμες και τα γόνατα, την κλείδα και τους ώμους σας για σέξι λάμψη.

Εφαρμόστε αρκετό ρουζ

Επιλέξτε ζεστούς τόνους στο ρουζ, όπως κοραλί, ροζ, ροδακινί ή τερακότα για τα καλοκαιρινά σας makeup looks -μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε κρεμώδεις είτε σε μορφή πούδρας φόρμουλες. Εφαρμόστε το ρουζ της επιλογής σας στα σημεία που «φιλάει» ο ήλιος, όπως στα μάγουλα, τους κροτάφους, τα βλέφαρα και τη γέφυρα της μύτης σας. Ολοκληρώστε το μακιγιάζ σας απλώνοντας ένα lip balm με χρώμα στα χείλη.

* Πηγή: Vita