Σάββατο 24 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
ΚΚΕ: Να διερευνηθεί ο θάνατος μετανάστη από πυρά του λιμενικού ανοιχτά της Σύμης

ΚΚΕ: Να διερευνηθεί ο θάνατος μετανάστη από πυρά του λιμενικού ανοιχτά της Σύμης

«Η προσπάθεια να παρουσιαστεί ο θάνατος του μετανάστη ανοιχτά της Σύμης, σαν "μια παράπλευρη απώλεια ενός επιχειρησιακού επεισοδίου στον πόλεμο κατά των διακινητών" είναι απαράδεκτη», τονίζει το ΚΚΕ.

«Ο θάνατος μετανάστη από τα πυρά του Ελληνικού Λιμενικού ανοιχτά της Σύμης πρέπει να διερευνηθεί πλήρως και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες»,  τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για το περιστατικό, που έλαβε χώρα χθες κατά τη διάρκεια επιχείρησης καταδίωξης ταχύπλοου, στο οποίο επέβαιναν συνολικά 14 άτομα: 5 ανήλικοι, 8 άντρες, 1 γυναίκα.

Όπως αναφέρει το ΚΚΕ, «η προσπάθεια να παρουσιαστεί (σ.σ ο θάνατος του μετανάστη) σαν «μια παράπλευρη απώλεια ενός επιχειρησιακού επεισοδίου στον πόλεμο κατά των διακινητών» είναι απαράδεκτη και πρέπει να αποκρουστεί, όταν μάλιστα στο σκάφος επέβαιναν ανήλικα παιδιά!».

«Το «επεισόδιο» αυτό δεν είναι ένα μεμονωμένο συμβάν, αλλά το αποτέλεσμα της άγριας και βάρβαρης πολιτικής ΕΕ και αστικών κυβερνήσεων σε βάρος των ξεριζωμένων μεταναστών και προσφύγων»

Προσθέτει δε ότι «το «επεισόδιο» αυτό δεν είναι ένα μεμονωμένο συμβάν, αλλά το αποτέλεσμα της άγριας και βάρβαρης πολιτικής ΕΕ και αστικών κυβερνήσεων σε βάρος των ξεριζωμένων μεταναστών και προσφύγων, που μάλιστα εντείνεται με το νέο Σύμφωνο της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Άσυλο. Πάνω στο έδαφος αυτής της πολιτικής δρουν τα εγκληματικά κυκλώματα των διακινητών.

Μόνη απάντηση είναι η πάλη ενάντια στην βαρβαρότητα των πολέμων και του ξεριζωμού, η πάλη για την προστασία των μεταναστών και προσφύγων σε σύγκρουση με την πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων».

«Πιθανόν από βολίδα»

Υπενθυμίζεται πως η σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού, ανέφερε ότι ο θανάσιμος τραυματισμός του 39χρονου άνδρα προήλθε «πιθανόν από βολίδα». Υποστηρίζεται επίσης ότι το ταχύπλοο σκάφος εμβόλισε το σκάφος της ακτοφυλακής «θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα» του πληρώματος το οποίο όπως αναφέρεται άνοιξε πυρ.

Το Λιμενικό υποστηρίζει ότι έριξε βολίδες προς τον κινητήρα του ταχύπλοου για να το ακινητοποιήσει, και στη συνέχεια όταν το σκάφος των μεταναστών ακινητοποιήθηκε αντιλήφθηκε ότι υπήρχε ένας τραυματίας «πιθανόν από βολίδα».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι υπόλοιποι 13 επιβάτες, μεταξύ των οποίων πέντε ανήλικοι και μία γυναίκα, μεταφέρθηκαν στη Σύμη, ενώ οι αρχές συνέλαβαν και δύο από αυτούς με την κατηγορία του διακινητή.

Only in

Κασσελάκης: Στη βάση ποντάρει για την εκλογή του – Οι σκόπελοι μέχρι το Συνέδριο

Με τον ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά στα χαρακώματα και όλα τα σενάρια ανοιχτά ο Στέφανος Κασσελάκης ξαναβάζει στο τραπέζι το όπλο της προσφυγής στη βάση. Το 50% +1 που αναζητούν οι επικριτές του και οι παγίδες για κάθε πλευρά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 24 Αυγούστου 2024