Σάββατο 24 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Κυπριακό: Ο Γκουτέρες εξετάζει το ενδεχόμενο τριμερούς συνάντησης τον Σεπτέμβριο

Κυπριακό: Ο Γκουτέρες εξετάζει το ενδεχόμενο τριμερούς συνάντησης τον Σεπτέμβριο

Ο εκπρόσωπος του Αντόνιο Γκουτέρες απάντησε σε ερώτηση σχετικά με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου για πιθανή συνάντησή του με τους ηγέτες των δύο πλευρών στην Κύπρο.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ εξετάζει το ενδεχόμενο να προσκαλέσει τους ηγέτες των δύο πλευρών στην Κύπρο σε κοινή συνάντηση τον Σεπτέμβριο, στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ, είπε ο εκπρόσωπος του Αντόνιο Γκουτέρες, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη (στη φωτογραφία αρχείου, επάνω, Τατάρ, δεξιά, και Χριστοδουλίδης).

Εξετάζουν κοινή συνάντηση για να συζητηθούν τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό

Ο κ. Ντουζαρίκ απάντησε σε ερώτηση του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων σχετικά με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου σύμφωνα με τα οποία το γραφείο του Γενικού Γραμματέα επικοινώνησε με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ για να βολιδοσκοπήσει την πιθανότητα κοινής συνάντησης με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

«Είδαμε το ρεπορτάζ του Τύπου, μπορώ να σας πω ότι ο Γενικός Γραμματέας όντως εξετάζει το ενδεχόμενο να προσκαλέσει τους δύο ηγέτες σε κοινή συνάντηση για να συζητήσουν τα επόμενα βήματα για το Κυπριακό. Δεν έχουν σταλεί όμως προσκλήσεις», ανέφερε ο κ. Ντουζαρίκ, όπως μεταδίδει το politis.com.cy.

Τηλεφώνημα στον Τατάρ

Προχθές Πέμπτη, ο Ερσίν Τατάρ είχε δηλώσει ότι έλαβε τηλεφώνημα από τα ΗΕ «μόλις χθες» με την προσδοκία να τους καθίσουν στο τραπέζι των συνομιλιών τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανκαρα Ανατόλια μετέδωσε ότι μιλώντας στο περιθώριο συνάντησης με επιχειρηματίες στο Μπάρτιν της βόρειας Τουρκίας, ο Τατάρ επανέλαβε ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο ξεχωριστοί λαοί και δύο ξεχωριστά κράτη.

«Μόλις χθες λάβαμε ένα τηλεφώνημα από τα Ηνωμένα Εθνη. Είχαν μεγάλη προσδοκία, λέει, να μας φέρουν στο τραπέζι τον Σεπτέμβριο. Είμαστε σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας, τον υπουργό Εξωτερικών και τους πολύτιμους γραφειοκράτες του υπουργείου Εξωτερικών. Δεν θα γίνει ποτέ υποχώρηση από την πολιτική μας», δήλωσε.

Και πρόσθεσε πως «θα καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μόνο με την επιβεβαίωση της κυριαρχικής ισότητας και της κρατικής μας υπόστασης», σύμφωνα με το politis.com.cy.

Only in

Ο λόγος που οι τράπεζες θέλουν να δανείζουν στον Μασκ... παρά τις αποτυχίες

Ο Μασκ μπορεί να είναι απρόβλετος και ενίοτε αυτοκαταστροφικός, αλλά βρίσκει πρόθυμους χρηματοδότες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 24 Αυγούστου 2024