Γκολ και θέαμα στις αναμετρήσεις για την 1η αγωνιστική της Bundesliga. Σε συνέχεια του χθεσινού αγώνα που άνοιξε την αυλαία στο γερμανικό πρωτάθλημα και τη νίκη της πρωταθλήτριας Λεβερκούζεν στην έδρα της Γκλάντμπαχ και στα σημερινά παιχνίδια οι επιθέσεις πρωταγωνίστησαν, με 21 γκολ να έχουν ήδη σημειωθεί συνολικά.

Φράιμπουργκ, Χοφενχάιμ και Λειψία χαμογέλασαν με νίκες απέναντι στις Στουτγκάρδη, Χόλσταϊν Κίελο και Μπόχουμ, ενώ ισόπαλα ολοκληρώθηκαν τα Μάιντς-Ουνιόν Βερολίνου και Άουγκσμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης.

Η Στουτγκάρδη κατάφερε να αιφνιδιάσει τη Φράιμπουργκ και βρήκε γκολ με το καλησπέρα στην αναμέτρηση με τρομερό ψαλιδάκι του Γκρέγκοριτς μόλις στο 2′, ωστόσο οι γηπεδούχοι απάντησαν με τον Κίμπλερ στο 27′ πριν φέρει τούμπα το ματς ο Ντοάν στο 54′. Μετά από εκτέλεση κόρνερ και τη δυνατή κεφαλιά ξανά ο Κίμπλερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-1 στο 61′ που έμεινε μέχρι το τέλος.

Πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κράμαριτς που πέτυχε χατ-τρικ, η Χοφενχάιμ νίκησε με 3-2 τη Χόλσταϊν Κίελο.

Η Λειψία τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Μπόχουμ και παρά το ΄γεγονός πως ολοκλήρωσε με παίκτη λιγότερο τον αγώνα μετά την αποβολή του Ορμπάν στο 85′, κράτησε το υπέρ της 1-0 από το 59ο λεπτό και το γκολ του Νούσα και πήρε τη νίκη.

Στην ισοπαλία 1-1 έμειναν Μάιντς και Ουνιόν Βερολίνου σε ένα δίκαιο αποτέλεσμα για τις δύο ομάδες βάσει της εικόνας τους. Στο 53′ ο Αμίρι εκτέλεσε καταπληκτικά ένα φάουλ από τα 25 μέτρα και έστειλε την μπάλα στη γωνία του τερματοφύλακα για το 1-0 της Μάιντς, με τον Μπένες ο οποίος με ξερό σουτ να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 75ο λεπτό.

Άουγκσμπουργκ και Βέρντερ Βρέμης έμειναν στο 2-2 σε μια «χορταστική» ισοπαλία. Στο 12′ ο Άγκου μόνος του ήρθε με φόρα από τα αριστερά και πλάσαρε ιδανικά στην κίνηση για το 1-0 της Βέρντερ, ωστόσο πέντε λεπτά αργότερα ο Ρεχμπετσάι με ένα μαγικό σουτ έστειλε τη μπάλα στο γάμα της εστίας του Ζέτερερ ισοφαρίζοντας σε 1-1. Στο 35′ ο Εσέντε με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-1 και την ολική ανατροπή για τους γηπεδούχους. Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη καθώς στο 58′ ο Νίμαϊ νίκησε τον Λάμπροβιτς για να κάνει το 2-2 για τη Βέρντερ.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Παρασκευή (23/08)

Γκλάντμπαχ-Μπάγερ Λεβερκούζεν 2-3

Σάββατο (24/08)

Λειψία-Μπόχουμ 1-0
Χόφενχαϊμ-Χόλσταϊν Κιλ 3-2
Φράιμπουργκ-Στουτγκάρδη 3-1
Άουγκσμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης 2-2
Μάιντς-Ουνιόν Βερολίνου 1-1
Μπορούσια Ντόρτμουντ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (19:30)

Κυριακή (25/08)

Βόλφσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου (16:30)
Σεντ Πάουλι-Χάιντενχαϊμ (18:30)