Ο Νταβίντ Κάρμο έρχεται στην Ελλάδα. Απόψε. Ο Αγκολέζος κεντρικός αμυντικός των Πειραιωτών ξεκίνησε τα ταξίδι για την Αθήνα. Για να ολοκληρώσει και τυπικά τη μετακίνησή τους στους κατόχους του Europa Conference League.

Η συμφωνία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων πλευρών είναι οριστική και το μόνο που απομένει είναι οι υπογραφές και οι ανακοινώσεις από όλα τα μέρη.

Από την πρώτη στιγμή τα πράγματα είχαν ξεκαθαριστεί. Ο Κάρμο είχε ξεκαθαρίσει ότι θέλει να γυρίσει στον Ολυμπιακό και να αγωνιστεί με την ερυθρόλευκη φανέλα τη νέα σεζόν. Και αυτό θα συμβεί. Με τη φόρμουλα να βρίσκεται και τη μεταγραφή να ολοκληρώνεται με κάθε επισημότητα. Την ώρα που ο ποδοσφαιριστής έφευγε από την Πορτογαλία και ξεκίνησε σήμερα το ταξίδι του για την Ελλάδα. Ώστε να τελειώσει το συντομότερο δυνατό όλες τις λεπτομέρειες και να τεθεί στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Υπενθυμίζουμε ότι η μεταγραφή του Κάρμο από την Πόρτο θα πραγματοποιηθεί με τα δεδομένα που έχουμε καταγράψει εδώ και ημέρες: Το συνολικό ποσό της μεταγραφής μπορεί να φτάσει τα 15.000.000 €. Το συγκεκριμένο ποσό χωρίζεται σε 11 εκατ. ευρώ φιξ και επιπλέον 4 εκατ. ευρώ σε μπόνους επίτευξης στόχων. Ενώ η Πόρτο διατηρεί και 10% στη μεταπώληση του παίκτη.

Σε αυτό το σημείο έχει σημασία να αναφέρουμε πως η πίεση που άσκησαν Ολυμπιακός και παίκτης έκαμψε την πορτογαλική ομάδα, η οποία ήθελε να έχει τον παίκτη και στο σημερινό παιχνίδι της κόντρα στη Ρίο Αβε. Αλλά ο Κάρμο δεν ήθελε να μείνει σε μια ομάδα που αποτελεί παρελθόν για τον ίδιο. Και το ξεκαθάρισε σε κάθε τόνο. Μάλιστα, για αυτόν τον λόγο επιλέχθηκε να ταξιδέψει από σήμερα στην Ελλάδα, για να κερδίσει μία ημέρα και την Κυριακή να τελειώσουν όλες οι λεπτομέρειες του νέου συμβολαίου του. Και φυσικά να ανακοινωθεί η μεγάλη επιστροφή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Κάρμο… ανακάλυψαν και οπαδοί του Ολυμπιακού, τον αναγνώρισαν στο αεροδρόμιο και φρόντισαν να μοιραστούν τη φωτογραφία. Με τον ποδοσφαιριστή να ποζάρει χαμογελαστός και χαρούμενος για τη θετική εξέλιξη στη μεταγραφή του. Μια μεταγραφή που «κλείδωσε» στα μέσα της εβδομάδας, όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε ό,τι χρειαζόταν, για να τελειώσει η αγωνία και τα «κόλπα» της Πόρτο.