Η πιο μεγάλη ώρα για τους Νέους του Ολυμπιακού έφτασε, καθώς απόψε βράδυ (22:00, MEGA) στο θρυλικό «Μαρακανά» η ομάδα του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου απέναντι στην Φλαμένγκο θα επιδιώξει να κατακτήσει την κορυφή του Κόσμου.

Η Φλαμένγκο είναι γνωστή για τις δυνατές Ακαδημίες της

Τα «χρυσά» παιδιά των ερυθρόλευκων που κατέκτησαν το Youth League τον περασμένο Μάρτιο, θα αντιμετωπίσουν τη Πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής στον μεγάλο τελικό του Διηπειρωτικού Κ20.

Η βραζιλιάνικη ομάδα, η οποία στο τελικό του Copa Libertadores νίκησε με 2-1 τη Μπόκα Τζούνιορς, θα παραταχτεί με όλα της τα «όπλα» με στόχο να κατακτήσει το τρόπαιο, αφού στην αποστολή βρίσκονται τα μεγάλα τους αστέρια. Μάλιστα, από τη λίστα των Βραζιλιάνων για το μεγάλο ματς ξεχωρίζει το όνομα του Λοράν Λούκας Περέιρα ντε Σόουζα.


Ο λόγος; Τα 50 εκατομμύρια ευρώ που η Φλαμένγκο έχει βάλει ως ρήτρα στο συμβόλαιό του, σε περίπτωση που κάποια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα θέλει να τον εντάξει στο δυναμικό της.

Tα «αστέρια» της Φλαμένγκο

Ο Λοράν είναι 18 ετών (4/7/2006) αγωνίζεται ως 10άρι, είναι αριστεροπόδαρος και ανέβηκε στην πρώτη ομάδα τον περασμένο Ιανουάριο. Με την ανδρική ομάδα της Φλαμένγκο μετρά ήδη 26 εμφανίσεις με δύο γκολ και τρεις ασίστ ενώ με την U20 έχει 19 ματς με οκτώ γκολ και δύο ασίστ. Η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στα 12 εκατ. ευρώ.


Παράλληλα, στην αποστολή είναι και το έτερο μέλος της πρώτης ομάδας, Ματέους Γκονζάλβες. Ο επίσης 18χρονος (18/8/2005) εξτρέμ ανέβηκε στην πρώτη ομάδα τον περασμένο Δεκέμβριο. Με τους άνδρες της Φλαμένγκο έχει 25 παιχνίδια, με 2 γκολ και η χρηματιστηριακή του αξία είναι στα 3 εκατ. ευρώ.

Η αποστολή της Φλαμένγκο για τον τελικό του Μαρακανά:

Η φετινή πορεία της «Φλα»

Το πρωτάθλημα της Βραζιλίας στο επίπεδο της Κ20 βρίσκεται σε εξέλιξη, αφού η σεζόν στη χώρα της Λατινικής Αμερικής ξεκινάει τον Απρίλιο. Μετά από 19 αγωνιστικές, οι μικροί της Φλαμένγκο βρίσκονται στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 38 βαθμούς (12 νίκες, 2 ισοπαλίες,5 ήττες), και στο -3 από τη πρωτοπόρο Παλμέιρας.

Το μήνυμα της πρώτης ομάδας στους «μικρούς»

Όπως η πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, έτσι και οι «μεγάλοι» της Φλαμένγκο έστειλαν τις ευχές τους στους μικρούς μέσα από βίντεο που ανήρτησε στα social media ο βραζιλιάνικος σύλλογος. Μάλιστα, οι παίκτες της «Φλα», αλλά και ο παλαίμαχος άσος, Φελίπε Λουίς, στο μήνυμά τους εκτός από «καλή επιτυχία» στους μικρούς, αναφέρουν πόσο σημαντική είναι η στήριξη του κόσμου, κάνοντας έκκληση στους φίλους της ομάδας να πάνε στο «Μαρακανά» γι’ αυτό το ιστορικό ματς.