Σάββατο 24 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ο Πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός, το Μαρακανά και η μενταλιτέ που δεν χάνει ποτέ…

Ο Πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός, το Μαρακανά και η μενταλιτέ που δεν χάνει ποτέ…

Ο Ολυμπιακός που κατέκτησε το Youth League δεν είναι μια ομάδα που χτίστηκε «τυχαία». Αποτελεί κόπο και χρήμα πολλών ετών, ο Συλαϊδόπουλος αποκάλυψε γιατί τα λόγια του Βαγγέλη Μαρινάκη τα άλλαξαν όλα

Η 100ή σεζόν της ζωής του Ολυμπιακού, έχει φόντο χρυσό. Είναι η σεζόν που ο σύλλογος κατάκτησε τα δύο πρώτα ευρωπαϊκά της χώρας σε Άνδρες (Conference League) και Νέους (Youth League).

Ο Ολυμπιακός διεκδικεί στο Μαρακανά έναν παγκόσμιο τίτλο

Μια περίοδος που όλα άλλαξαν. Μπορεί κάποιοι να μην αντιλαμβάνονται. Αλλά από τον τελικό της 29ης Μαΐου στη Νέα Φιλαδέλφεια και τον αντίστοιχο της 22ας Απριλίου, στη Νιόν, τίποτα δεν είναι το ίδιο. Και αυτό επιβεβαιώνεται από όσα συμβαίνουν αυτές τις ημέρες.

Με τα παιδιά της πιο χρυσής γενιάς του Ολυμπιακού, να διεκδικούν ένα παγκόσμιο τρόπαιο. Ένα ακόμη παράσημο στο στήθος του κορυφαίου συλλόγου της χώρας.

Ο Ολυμπιακός κόντρα στη Φλαμένγκο το βράδυ του Σαββάτου (22:00, MEGA). Στον τελικό του U20 International Cup 2024. Στη μάχη δύο ηπείρων.

Δεν είναι ψέμα

Σε έναν από τους σημαντικότερους ναούς του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Δεν είναι ψέμα. Είναι οι εικόνες με τους ποδοσφαιριστές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου να μπαίνουν χθες το βράδυ στο Μαρακανά, με τα κινητά στο χέρι, για να απαθανατίσουν τη μοναδική στιγμή. Για να κρατήσουν εικόνες από το μοναδικό επίτευγμά τους.
Μην έχετε καμία αμφιβολία.

Οι «μικροί» του Ολυμπιακού δεν έβγαλαν τα κινητά για να δείξουν… δέος. Δεν «κομπλάρουν». Δεν αισθάνονται μειονεκτικά ή… κατώτεροι. Τη μενταλιτέ τους την αποκάλυψε ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος μιλώντας στο to10.gr, στο ταξίδι της ομάδας του για τη Βραζιλία. «Την ημέρα που ο κ. Μαρινάκης ήρθε στα αποδυτήρια και μίλησε για την κατάκτηση του Youth League, μας έκανε όλους να πιστέψουμε ότι μπορούμε». Και όντως, ο Ολυμπιακός μπορεί. Το απέδειξε με τρόπο εκκωφαντικό.

Στην τρελή πορεία του έως το σήμερα, η απίθανη ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού ποδοπάτησε μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου όπως η Ιντερ, η Μπάγερν, η Μίλαν. Και ορισμένες από τις κορυφαίες ακαδημίες της Ευρώπης (Λέτσε, Λανς, Ναντ). Ολο αυτό δεν έγινε τυχαία ή συγκυριακά. Η επιτυχία είχε πίσω της βάσης, θεμέλια και μια ξεκάθαρη στόχευση της διοίκησης του Ολυμπιακού, να αξιοποιήσει ακόμη περισσότερο τον ποδοσφαιρικό πλούτο που παράγουν οι εγκαταστάσεις του Ρέντη.

Είναι λάθος να θεωρεί κάποιος ότι ο Ολυμπιακός πηγαίνει ως το αουτσάιντερ στον τελικό του Διηπειρωτικού. Εάν ο συγκεκριμένος αγώνες διεξαγόταν τον Ιούνιο, πριν η ομάδα που σάρωσε τα πάντα χάσει κάποια κομμάτια της και χωριστεί, ο Συλαϊδόπουλος είναι βέβαιος ότι το αποτέλεσμα δεν θα απείχε από τους θριάμβους που πέτυχαν αυτά τα παιδιά έως την κατάκτηση του Youth League.

Νοοτροπία νικητή

Ακόμη κι έτσι, όμως, όλα έχουν να κάνουν με τη νοοτροπία. Το μυαλό και των «5» που συνεχίζουν στην πρώτη ομάδα (Κουτσίδης, Μπακούλας, Μουζακίτης, Παπακανέλλος, Κωστούλας), όπως και όσων έμειναν, αλλά και όσων ανέβηκαν είναι μόνο σε έναν πράγμα: Στον τίτλο. Στην κατάκτηση του τροπαίου. Προφανώς κανείς δεν θέλει να χάσει έναν τελικό. Αλλά εδώ έχουνε να κάνουμε με μια άλλη προσέγγιση. Πολύ διαφορετική. Κυριαρχική.

Νοοτροπία Πρωταθλητών Ευρώπης. Νοοτροπία νικητή.

Ο Ολυμπιακός δεν βρίσκεται στο Μαρακανά για να κάνει βόλτες στην Κόπα Καμπάνα και την Ιπανέμα. Αλλά με στόχο ένα ακόμη διεθνές τρόπαιο. Στόχο να μεγαλώσει τον μύθο της μεγαλύτερης ομάδας της χώρας σε παγκόσμιο επίπεδο. Ένα ακόμη ανεκτίμητο «δώρο» στην ιστορία του συλλόγου.

Κάτι τελευταίο. Μπορεί η ομάδα που βρίσκεται στη Βραζιλία να κάνει προπονήσεις μαζί για λιγότερο από μία εβδομάδα, αλλά αυτό δεν πτοεί κανέναν. Και αυτό κατέστη σαφές και σε όσα ζήτησε ο Συλαϊδόπουλος, αλλά και σε όσα έχουν ακούσει (και) αυτές τις ημέρες οι «μικροί» από τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Το μόνο σίγουρο, λοιπόν, είναι ότι ο Ολυμπιακός μπαίνει και σε αυτόν τον τελικό όντας σε αποστολή…

Only in

Η γαλλική εισαγγελία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας ανέλαβε την έρευνα για την έκρηξη κοντά σε συναγωγή

Η έκρηξη έγινε μπροστά σε συναγωγή της Λα Γκραντ-Μοτ στη νότια Γαλλία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 24 Αυγούστου 2024