Το τρίτο και τελευταίο μέρος των ελεύθερων δοκιμαστικών για το ολλανδικό Grand Prix της Formula 1 διεκόπη για 44 λεπτά, μετά το ατύχημα που είχε ο Λόγκαν Σάρτζεντ, καθώς το μονοθέσιο του οδηγού της Williams χτύπησε στις μπαριέρες και έπιασε φωτιά, με τον Αμερικανό να βγαίνει σώος από το αυτοκίνητο.

«Είμαι καλά» είπε μέσω της ενδοεπικοινωνίας ο Σάρτζεντ, αφού ένας τροχός του μονοθεσίου του πάτησε στο βρεγμένο χορτάρι, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο στην έξοδο της στροφής 3 και να χτυπήσει με δύναμη στις μπαριέρες. Ο 23χρονος οδηγός, ο οποίος δεν έχει βαθμολογηθεί φέτος, ενώ έχει ήδη χάσει τη θέση του στη Williams για το 2025, διακομίσθηκε στο ιατρικό κέντρο της πίστας του Ζάντφορτ για προληπτικό έλεγχο.

Το προσωπικό της πίστας έσβησε τις φλόγες, αλλά η ζημιά στη Williams φαίνεται σοβαρή ενόψει των κατακτήριων δοκιμών που αρχίζουν στις 16:00 (ώρα Ελλάδας) και οι πιθανότητες δεν είναι με το… μέρος των μηχανικών της Williams, προκειμένου να καταφέρουν να επισκευάσουν εγκαίρως το μονοθέσιο. Η βρετανική ομάδα ανακοίνωσε ότι το μονοθέσιο του Σάρτζεντ, το οποίο επέστρεψε στο γκαράζ ενώ γίνονταν εργασίες για να επισκευαστούν οι μπαριέρες, είχε το ίδιο «πακέτο» αναβαθμίσεων με το αυτοκίνητο του Ταϊλανδού «ομοσταυλού» του, Άλεξ Άλμπον.

«Δαπανώνται εκατοντάδες ώρες για να φτιάξουμε πράγματα. Η χειρότερη στιγμή είναι όταν έχεις μόλις παρουσιάσει μερικά κομμάτια και τα στέλνεις στον τοίχο» δήλωσε στην τηλεόραση του Sky ο επικεφαλής της Williams, Τζέιμς Βάουλς, και συμπλήρωσε: «Οι κατατακτήριες έρχονται πολύ γρήγορα, αλλά το μονοθέσιο είναι σε αρκετά κακή κατάσταση. Το πρώτο βήμα είναι να εξετάσουμε λεπτομερώς τι έχει υποστεί ζημιά. Φαίνεται αρκετά σοβαρό και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αλλαγή σασί».

Δείτε το βίντεο:

Για την ιστορία ο Λάντο Νόρις εξασφάλισε την pole position του ολλανδικού Grand Prix, κάνοντας τον ταχύτερο χρόνο στα σημερινά επίσημα δοκιμαστικά και θα εκκινήσει από την πρώτη θέση του αγώνα, για τρίτη φορά στη φετινή σεζόν.