Σάββατο 24 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Πήρε αποζημίωση από παράνομη απόλυση και δίνει 500.000€ στα παιδιά

Γάζα: Πήρε αποζημίωση από παράνομη απόλυση και δίνει 500.000€ στα παιδιά

Ο Ανουάρ Ελ Γκαζί ανέφερε ότι έλαβε αποζημίωση 1,5 εκατ. ευρώ από τη Μάιντς μετά την άδικη απόλυση του, για σχόλιο υπέρ της Παλαιστίνης στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο Ανουάρ Ελ Γκαζί ενέφερε ότι έλαβε πληρωμή από τη Μάιντς, αφού γερμανικό δικαστήριο έκρινε ότι απολύθηκε άδικα από τον σύλλογο για μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τον πόλεμο Ισραήλ-Γάζας. Ο γερμανικός σύλλογος όφειλε στον 29χρονο τα χρήματα σε μισθό και μπόνους που θα έπρεπε να καταβάλει στο ακέραιο μέχρι τα μεσάνυχτα της 30ης Ιουλίου για να διατηρήσει τις υπηρεσίες του.

Ο ποδοσφαιριστής δήλωσε ότι έχει λάβει τώρα πληρωμή 1,5 εκατ. ευρώ από τη Μάιντς σχετικά με την απόλυσή του. Στον παίκτη οφείλονται ακόμη 200 χιλ. ευρώ σε μπόνους από τη Μάιντς. Ο Ελ Γκαζί ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του στην Κάρντιφ Σίτι τον περασμένο μήνα ως ελεύθερος, μετά από απόφαση γερμανικού δικαστηρίου νωρίτερα τον Ιούλιο ότι απολύθηκε άδικα από τη Μάιντς.

Στην προσπάθειά τους να με φιμώσουν, έκαναν τη φωνή μου ακόμα πιο δυνατή για τους καταπιεσμένους και τους άφωνους στη Γάζα

Την Παρασκευή, ο δύο φορές διεθνής Ολλανδός δήλωσε ότι έλαβε τα χρήματα και ότι θα κάνει δωρεά 500 χιλιάδων ευρώ στα παιδιά στη Γάζα.

Με την φανέλα της Κάρντιφ, καθώς πέρα από την αποζημίωση, νωρίτερα κέρδισε και την «ελευθέρας του».

Τι θέλησε να ξεκαθαρίσει ο παίκτης

«Αφού έλαβα σήμερα μια σημαντική πληρωμή από τη Μάιντς, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι η νομική μου μάχη με τη Μάιντς δεν ήταν ποτέ, για μένα, για τα χρήματα», ανέφερε ο Ελ Γκαζί σε δήλωσή του. «Θα ήθελα αυτή τη στιγμή να ευχαριστήσω τη Μάιντς για δύο πράγματα».

«Πρώτον, για τη σημαντική αποζημίωση, 500 χιλ. από τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων για τα παιδιά στη Γάζα. Ελπίζω η Mainz, παρά τις επανειλημμένες αποτυχημένες προσπάθειές της να αποφύγει την καταβολή της οφειλόμενης πληρωμής, να παρηγορηθεί από τη γνώση ότι, μέσω εμού, συνέβαλε οικονομικά στην προσπάθεια να γίνει η ζωή λίγο πιο υποφερτή για τα παιδιά της Γάζας.

«Δεύτερον, στην προσπάθειά τους να με φιμώσουν, έκαναν τη φωνή μου ακόμα πιο δυνατή για τους καταπιεσμένους και τους άφωνους στη Γάζα».

Ο δικαστής στο Εργατικό Δικαστήριο του Μάιντς διέταξε τον σύλλογο να καταβάλει στον Ελ Γκαζί 1,7 εκατ. ευρώ ως επιστροφή μισθού και να του επιτρέψει να επιστρέψει στην εργασία του, καθώς του απομένει ένας χρόνος στο συμβόλαιό του. Οι δύο πλευρές εργάστηκαν για την επίτευξη συμφωνίας διακανονισμού για την αποδέσμευσή του. Ο δικαστής είχε προτείνει προηγουμένως συμβιβασμό στις 21 Ιουνίου, τον οποίο η Μάιντς απέρριψε υπέρ της δικαστικής απόφασης

Το συμβόλαιο του Ελ Γκαζί λύθηκε στις 3 Νοεμβρίου 2023, μετά από μια ανάρτηση στο Instagram με την οποία εξέφραζε την υποστήριξή του στους Παλαιστίνιους. Η Μάιντς είχε αρχικά θέσει σε διαθεσιμότητα τον Ελ Γκαζί τον Οκτώβριο, αναφέροντας ότι είχε λάβει «απαράδεκτη» στάση για τον πόλεμο.

«Δεν μετανιώνω για την ανάρτησή μου»

Παρόλο που η αναστολή του άρθηκε λίγες ημέρες αργότερα αφού έδειξε «μεταμέλεια», αργότερα δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι δεν «μετάνιωσε» για την ανάρτησή του και ότι υποστήριζε την «ανθρωπιά».

Στη συνέχεια, η Μάιντς ανέφερε σε μια σύντομη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «αδυνατεί να κατανοήσει και εκπλήσσεται από τη δήλωση του Ελ Γκαζί στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης που αφορούν τον σύλλογο». Στη συνέχεια, έλυσε το συμβόλαιό του δύο ημέρες αργότερα.

Η αρχική ανάρτηση του Ελ Γκαζί, η οποία έκτοτε έχει διαγραφεί, περιείχε τη φράση «από το ποτάμι στη θάλασσα», η οποία μπορεί να θεωρηθεί ως υποκίνηση για την καταστροφή του Ισραήλ και πλέον είναι δυνητικά ποινικά κολάσιμη στη Γερμανία.

Ο Ολλανδός διεθνής προσπάθησε αργότερα να διευκρινίσει την ανάρτησή του, δηλώνοντας ότι τάσσεται «υπέρ της ειρήνης πάνω απ’ όλα» και κάλεσε για «περισσότερη ενσυναίσθηση» και βαθύτερη κατανόηση της ιστορίας της σύγκρουσης.

Τι είχε δηλώσει

«Αυτό δεν είναι πόλεμος. Όταν η μία πλευρά κόβει το νερό, το φαγητό, το ηλεκτρικό στην άλλη τότε δεν είναι πόλεμος. Όταν η μια πλευρά έχει πυρηνικά όπλα, τότε δεν είναι πόλεμος. Όταν η μια πλευρά χρηματοδοτείται με δισεκατομμύρια δολάρια, τότε δεν είναι πόλεμος» ανέφερε αρχικά.

Συνεχίζοντας έγραψε πως «Όταν η μια πλευρά χρησιμοποιεί εικόνες τεχνητής νοημοσύνης για να διασπείρει παραπληροφόρηση για μια άλλη, τότε δεν είναι πόλεμος. Όταν τα social media λογοκρίνουν το περιεχόμενο της μιας πλευράς και όχι της άλλης, τότε δεν είναι πόλεμος».

«Δεν είναι διαμάχη και δεν είναι πόλεμος. Αυτό είναι γενοκτονία και μαζική καταστροφή και γινόμαστε μάρτυρες όσο συμβαίνουν ζωντανά. Από τον ποταμό μέχρι τη θάλασσα, η Παλαιστίνη θα ελευθερωθεί» (σ.σ. From the River to the Sea Palestine will be free). H τελευταία πρόταση παραπέμπει στην επιθυμία να απελευθερωθεί η Παλαιστίνη από τον Ιορδάνη ποταμό έως την Μεσόγειο θάλασσα.

Πηγή: The Athletic των New York Times

Only in

Ο Τραμπ αλλάζει (σχεδόν) τα πάντα και κυνηγά την Καμάλα Χάρις στις δημοσκοπήσεις

Με την Χάρις να προηγείται στις δημοσκοπήσεις, ο Ντόναλντ Τραμπ προσέλαβε τους παλιούς του συμβούλους, αλλάζει στρατηγική, αλλά δεν συγκρατείται από το να προσβάλει την Καμάλα Χάρις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 24 Αυγούστου 2024