Συγκλονίζει το βίντεο της daily mail, το οποίο δείχνει τη στιγμή που οι διοργανωτές του φεστιβάλ στη Γερμανία είπαν σε ένα τρομοκρατημένο πλήθος να διατηρήσει την ψυχραιμία του, καθώς κυκλοφορεί ελεύθερος ένας μαχαιροβγάλτης, που σκότωσε τρία άτομα με μαχαίρι, ενώ τραυμάτισε άλλα οκτώ.

Μια γυναίκα και δύο άνδρες σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν, πέντε από αυτούς σοβαρά, στη «βάναυση και παράλογη» επίθεση στη δυτικογερμανική πόλη Σόλινγκεν χθες (23/8)το βράδυ, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ένα συγκλονιστικό βίντεο δείχνει έναν από τους διοργανωτές του φεστιβάλ, τον Philipp Müller, να εμφανίζεται στη σκηνή για να ζητήσει από τον κόσμο να «προχωρήσει με ψυχραιμία – παρακαλώ να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά, γιατί δυστυχώς ο δράστης δεν έχει συλληφθεί».

Συνελήφθη 15χρονος για την επίθεση

Εν τω μεταξύ, νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός υπόπτου, ενώ ερευνά το ενδεχόμενο να είναι ο δράστης της χθεσινοβραδινής επίθεσης με μαχαίρι στο φεστιβάλ του Ζόλινγκεν.

Τα ξημερώματα είχε συλληφθεί ακόμη ένας άνδρας, ο οποίος τελικά διαπιστώθηκε ότι δεν σχετίζεται με την επίθεση.

Έγινε γνωστό πως για την επίθεση συνελήφθη ένας 15χρονος, όμως άλλα στοιχεία δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά.

Η αστυνομία επίσης, σύμφωνα με το BBC, ανέφερε ότι δεν γνωρίζει ακόμη το κίνητρο του υπόπτου, αλλά δεν μπορεί προς το παρόν να αποκλείσει μια τρομοκρατική ενέργεια.