Σάββατο 24 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Ο Μπάιντεν τηλεφώνησε στον Ζελένσκι και τον ενημέρωσε για ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας

Ουκρανία: Ο Μπάιντεν τηλεφώνησε στον Ζελένσκι και τον ενημέρωσε για ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας

Παρά τη συνεχιζόμενη ρωσική εισβολή, η Ουκρανία «παραμένει μια ελεύθερη χώρα», λέει ο Μπάιντεν και ενημερώνει τον Ζελένσκι για την αποστολή νέας στρατιωτικής βοήθειας.

Οι ΗΠΑ θα παραδώσουν στην Ουκρανία ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων αντιαεροπορικών πυραύλων, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι (φωτογραφία αρχείου του Reuters/Kevin Lamarque, επάνω, από συνάντηση του Ζελένσκι, αριστερά, με τον Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο).

«Η Ρωσία δεν θα επικρατήσει σ’ αυτήν τη σύγκρουση»

Παρά τη συνεχιζόμενη ρωσική εισβολή, η Ουκρανία «παραμένει μια ελεύθερη χώρα», αναφέρει ο Μπάιντεν σε δήλωσή του, υπογραμμίζοντας – παραμονή της επετείου ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας – πως «ο πόλεμος θα τελειώσει με μια ελεύθερη, κυρίαρχη και ανεξάρτητη Ουκρανία».

Η νέα δέσμη στρατιωτικής βοήθειας περιλαμβάνει «αντιαεροπορικούς πυραύλους για την προστασία των κρίσιμων υποδομών της Ουκρανίας, εξοπλισμό κατά των drones και αντιαρματικούς πυραύλους για την αντιμετώπιση των ρωσικών τακτικών στο πεδίο της μάχης», σημείωσε ο Μπάιντεν, χωρίς να διευκρινίσει την εκτιμώμενη αξία αυτού του πακέτου.

Ρέουν τα δισεκατομμύρια

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, πριν δυόμισι χρόνια, η Ουάσιγκτον είναι ο βασικότερος υποστηρικτής του Κιέβου, με το ύψος της συνολικής στρατιωτικής βοήθειας να υπολογίζεται, μέχρι σήμερα, σε 55 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Η Ρωσία δεν θα επικρατήσει σ’ αυτήν τη σύγκρουση. Ο ανεξάρτητος λαός της Ουκρανίας θα επικρατήσει και οι ΗΠΑ, με τους συμμάχους και τους εταίρους τους, θα εξακολουθήσουν να στέκονται στο πλευρό του», διεμήνυσε ο αμερικανός πρόεδρος.

Πηγή: ΑΠΕ

Only in

Ο Τραμπ αλλάζει (σχεδόν) τα πάντα και κυνηγά την Καμάλα Χάρις στις δημοσκοπήσεις

Με την Χάρις να προηγείται στις δημοσκοπήσεις, ο Ντόναλντ Τραμπ προσέλαβε τους παλιούς του συμβούλους, αλλάζει στρατηγική, αλλά δεν συγκρατείται από το να προσβάλει την Καμάλα Χάρις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 24 Αυγούστου 2024