Η αστυνομία ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα τη σύλληψη ενός υπόπτου και ερευνά το ενδεχόμενο να είναι ο δράστης της χθεσινοβραδινής επίθεσης με μαχαίρι στο Φεστιβάλ του Ζόλινγκεν, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τρία άτομα να χάσουν την ζωή τους και άλλα οκτώ να τραυματιστούν.

Τα ξημερώματα είχε συλληφθεί ακόμη ένας άνδρας, ο οποίος τελικά διαπιστώθηκε ότι δεν σχετίζεται με την επίθεση.

Έγινε γνωστό πως για την επίθεση συνελήφθη ένας 15χρονος. Αλλα στοιχεία δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά.

Η αστυνομία επίσης σύμφωνα με το BBC ανέφερε ότι δεν γνωρίζει ακόμη το κίνητρο του υπόπτου, αλλά δεν μπορεί προς το παρόν να αποκλείσει μια τρομοκρατική ενέργεια.

Αναζητώντας τα κίνητρα της επίθεσης

Οι γερμανικές αρχές να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη, τα κίνητρα του οποίου παραμένουν άγνωστα.

Αρχικά διέρρευσε η πληροφορία ότι συνελήφθη ύποπτος που σχετίζεται με την επίθεση, αλλά σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι δεν ήταν τελικά ο δράστης του μακελειού.

Κοντά στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε ωστόσο το μαχαίρι με το οποίο έγιναν οι επιθέσεις.

Οι έρευνες συνεχίζουν χωρίς όμως να έχουν αρκετά σαφή στοιχεία για την ταυτότητα του δράστη.

Λουλούδια στο σημείο της θανατηφόρας επίθεσης στο «Φεστιβάλ για την Πολυμορφία»

Με ανάρτησή τους στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X, οι αρχές ζητούν από τους πολίτες να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία έχουν στη διάθεσή τους, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών και βίντεο, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη σύλληψη του υπόπτου που διαφεύγει.

«Ερχόμενος από το πουθενά, ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι μαχαίρωσε στην τύχη ανθρώπους και τους σκότωσε», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ο Χέρμπερτ Ρόιλ, από το σημείο της επίθεσης το οποίο επισκέφθηκε στη διάρκεια της νύχτας.

«Γιατί; Κανείς δεν ξέρει. Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα προς το παρόν για το κίνητρο, για το άτομο αυτό», πρόσθεσε.

Το χρονικό της επίθεσης

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Solinger Tageblatt, λίγο μετά τις 22:00 τοπική ώρα (23:00 ώρα Ελλάδος) ένας από τους διοργανωτές του φεστιβάλ ανέβηκε στη σκηνή για να διακόψει τις εκδηλώσεις, οι οποίες είχαν ξεκινήσει το βράδυ με ένα σόου που συνοδευόταν από συναυλίες σε πλατεία στο κέντρο της πόλης.

Ο διοργανωτής είπε ότι συνεργεία διάσωσης προσπαθούσαν να σώσουν τη ζωή ανθρώπων. Χιλιάδες επισκέπτες ακολούθησαν την παρότρυνσή του να εγκαταλείψουν το μέρος με ηρεμία, προσθέτει η εφημερίδα. «Η ατμόσφαιρα είναι περίεργη», ήταν η περιγραφή της δημοσιογράφου που κάλυπτε το γεγονός.

«Οι άνθρωποι εγκατέλειψαν το μέρος σοκαρισμένοι, αλλά ήρεμα», δήλωσε στην εφημερίδα ο Φίλιπ Μίλερ, ένας από τους διοργανωτές.

Αποκλεισμένη η περιοχή

«Κάτι δεν πήγαινε καλά»

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε επίσης στην Solinger Tageblatt ότι βρισκόταν μερικά μέτρα μακριά από το σημείο της επίθεσης, κοντά στη σκηνή της συναυλίας, και «κατάλαβε από την έκφραση στο πρόσωπο της τραγουδίστριας ότι κάτι δεν πήγαινε καλά».

«Και μετά, σε απόσταση ενός μέτρου από μένα, έπεσε κάτω ένας άνθρωπος», διηγήθηκε ο αυτόπτης μάρτυρας Λαρς Μπράιτσκε. Αρχικά νόμιζε ότι επρόκειτο για κάποιον μεθυσμένο. Αλλά όταν γύρισε είδε κι άλλους ανθρώπους να είναι πεσμένοι στο έδαφος και αίμα.