Σάββατο 24 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ταϊλάνδη: Διπλή τραγωδία χτύπησε τη χώρα – Νεκροί από κατολίσθηση και από πτώση αεροπλάνου

Ταϊλάνδη: Διπλή τραγωδία χτύπησε τη χώρα – Νεκροί από κατολίσθηση και από πτώση αεροπλάνου

Σε δύο ξεχωριστά περιστατικά σε ένα 24ωρο στην Ταϊλάνδη, 9 άνθρωποι έχασαν τη ζωή του από πτώση αεροπλάνου και άλλοι 9 από κατολίσθηση σε τουριστική περιοχή.

Ισχυρή βροχή και κατολίσθηση κατέστρεψαν κτίρια στη Σόι Πατάκ, πίσω από το ναό Κίτι Σανγκχαράμ ή ναό Κάτα στην συνοικία Καρόν, στην περιοχή Μουεάνγκ, της δημοφιλούς τουριστικής επαρχίας Πουκέτ. Το εν λόγω θλιβερό περιστατικό που συνέβη στην Ταϊλάνδη είχε ως αποτέλεσμα 9 θανάτους: οι ήταν 3 Ταϊλανδοί υπήκοοι, οι 4 υπήκοοι της Μιανμάρ και 2 Ρώσοι υπήκοοι. Άλλη πηγή αναφέρει 7 από την Μιανμάρ και τους δύο Ρώσους. Οι προσπάθειες αναζήτησης συνεχίζονται για επιπλέον αγνοούμενους. Από την καταστροφή έχουν πληγεί 250 νοικοκυριά.

Στις 23 Αυγούστου, οι αξιωματούχοι δημιούργησαν ένα κέντρο διοίκησης συμβάντων στο ναό Κίτι Σανγκχαράμ ή ναό Κάτα για να συντονίσουν τις επιχειρήσεις και να ζητήσουν βοήθεια.

Η περιφέρεια Μουεάνγκ Πουκέτ ανέφερε συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις από τη νύχτα της 22ας Αυγούστου 2024 έως το πρωί της 23ης Αυγούστου 2024, μετρώντας 200 χιλιοστά βροχόπτωσης. Αυτό οδήγησε στην κατολίσθηση που προκάλεσε θανάτους εργατών και εργαζομένων στις τουριστικές περιοχές του Πουκέτ και των δύο Ρώσων τουριστών.

Η κ. Σουκόν Νακμάτ, 34 ετών, που διαμένει στην περιοχή της κατολίσθησης κάτω από το βουνό Νακέρντ, διηγήθηκε τη διαφυγή της. Κοιμόταν όταν άκουσε έναν δυνατό θόρυβο και στη συνέχεια ένιωσε να παρασύρονται τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων των τοίχων και της οροφής. Έτρεξε προς τα πάνω για να διαφύγει. Η πλημμύρα και η λάσπη χτύπησαν γύρω στις 5 π.μ. Υπέστη τραυματισμούς, όπως ένα κομμένο φρύδι και γρατζουνιές στα χέρια και τα πόδια της.

Εννέα νεκροί από τη συντριβή επιβατικού αεροσκάφους σε πτήση προς την ανατολική Ταϊλάνδη

Ένα μικρό επιβατικό αεροσκάφος που εκτελούσε εσωτερική πτήση στην Ταϊλάνδη συνετρίβη το απόγευμα της Πέμπτης λίγο μετά την απογείωσή του από το κεντρικό αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Μπανγκόκ, ανακοίνωσε η αρχή πολιτικής αεροπορίας της χώρας. Φαίνεται ότι και οι εννέα επιβαίνοντες στο αεροσκάφος σκοτώθηκαν.

Οι διασώστες δεν εντόπισαν επιζώντες στο σημείο της συντριβής σε έναν βάλτο με μαγκρόβια δέντρα (σ.σ. δέντρα με ρίζες μέσα και έξω από το νερό που ευδοκιμούν μέσα στην θάλασσα σε βαλτώδεις εκτάσεις) στην επαρχία Τσατσοενγκσάο σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο, μετέδωσαν τα ταϊλανδικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία ανέφεραν ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν επτά επιβάτες και δύο πιλότοι. Τα μαγκρόβια δάση είναι από τα πλέον αφιλόξενα του πλανήτη.

Μετά από περίπου μία ώρα έρευνας, οι διασώστες βρήκαν μόνο διαμελισμένα μέρη επιβατών και συντρίμια στο δύσκολο, βαλτώδες έδαφος, δήλωσε εκπρόσωπος της επαρχιακής κυβέρνησης.

Τα ονόματα των επιβαινόντων δεν ήταν άμεσα διαθέσιμα. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται πέντε Κινέζοι τουρίστες από το Χονγκ Κονγκ, δύο Ταϊλανδές γυναίκες του πληρώματος, ο Ταϊλανδός πιλότος και ο συγκυβερνήτης. Τα αίτια της συντριβής δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Ταϊλάνδης ανέφερε ότι το ελικοφόρο αεροπλάνο, ένα Cessna Caravan C208B που διαχειριζόταν η Thai Flying Service Company, είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Suvarnabhumi της Μπανγκόκ στις 2:46 μ.μ. τοπική ώρα. Ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας έχασε την επαφή μέσω ασυρμάτου και ραντάρ με το αεροσκάφος 11 λεπτά αργότερα, όταν αυτό βρισκόταν περίπου 35 χιλιόμετρα (22 μίλια) νοτιοανατολικά του αεροδρομίου.

Κατευθυνόταν προς την Trat, μια παράκτια επαρχία περίπου 275 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης.

Only in

Ο Τραμπ αλλάζει (σχεδόν) τα πάντα και κυνηγά την Καμάλα Χάρις στις δημοσκοπήσεις

Με την Χάρις να προηγείται στις δημοσκοπήσεις, ο Ντόναλντ Τραμπ προσέλαβε τους παλιούς του συμβούλους, αλλάζει στρατηγική, αλλά δεν συγκρατείται από το να προσβάλει την Καμάλα Χάρις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 24 Αυγούστου 2024