Κυριακή 25 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Φοροδιαφυγή… εν πλω στη φάκα της ΑΑΔΕ – «Ρεσάλτο» σε σκάφη κρουαζιέρας στην Σαντορίνη

Φοροδιαφυγή… εν πλω στη φάκα της ΑΑΔΕ – «Ρεσάλτο» σε σκάφη κρουαζιέρας στην Σαντορίνη

Πρόστιμα 20.000 ευρώ «μοίρασε» η ΑΑΔΕ

Με μια οργανωμένη επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε τρία λιμάνια της Σαντορίνης, οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) εντόπισαν και διαπίστωσαν επί τόπου φοροδιαφυγή από σκάφη, που πραγματοποιούν καθημερινά εκατοντάδες ημερήσιες κρουαζιέρες, μεταφέροντας χιλιάδες τουρίστες στην καλντέρα.

Αξιοποίηση πληροφοριών

Οι ελεγκτές αξιοποίησαν πληροφορίες και στοιχεία, που ανέφεραν ότι κάποια τουριστικά σκάφη:

– αποκρύπτουν έσοδα με διαφόρους τρόπους, όπως ανακριβής έκδοση φορολογικών στοιχείων, καταστρατήγηση της ολικής ναύλωσης, και επομένως δεν αποδίδουν στο ελληνικό Δημόσιο σημαντικό ποσό ΦΠΑ

– όταν με οποιοδήποτε τρόπο ενημερωθούν ότι διενεργείται φορολογικός έλεγχος στον Λιμένα της Βλυχάδας, αποφεύγουν να δέσουν και να αποβιβάσουν τους επιβάτες στο συγκεκριμένο λιμένα,  αλλάζοντας την πορεία των σκαφών τους και καταφεύγουν σε παραπλήσιες προβλήτες, πιο απόκρυφες και λιγότερο γνωστές, προκειμένου να μην υποστούν τον φορολογικό έλεγχο.

Η επιχείρηση

Την Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2024, μετά την δύση του ηλίου, οι ελεγκτές έκαναν έφοδο, διαμοιρασμένοι σε κάθε προβλήτα του λιμανιού, αιφνιδιάζοντας  τα  πρώτα εισερχόμενα τουριστικά σκάφη, τα οποία επέστρεφαν την ώρα εκείνη γεμάτα τουρίστες από την ημερήσια κρουαζιέρα.

Διενεργήθηκαν πολλαπλοί επιτόπιοι φορολογικοί έλεγχοι και διαπιστώθηκαν παραβάσεις, με συνέπεια τον καταλογισμό των προστίμων ΦΠΑ και των ειδικών χρηματικών κυρώσεων.

Το επόμενο απόγευμα, 23 Αυγούστου 2024, οι μισοί ελεγκτές επανήλθαν στην Βλυχάδα, συνεχίζοντας τον έλεγχο. Κάποια σκάφη, καθώς εισέρχονταν κατά σειρά για να αποβιβάσουν τους επιβάτες, ενημερώθηκαν ότι κλιμάκια της ΑΑΔΕ πραγματοποιούν ξανά ελέγχους στο ίδιο λιμάνι, και άλλαξαν πορεία, προσεγγίζοντας παραπλήσια λιμανάκια και προβλήτες προκειμένου να αποφύγουν τον φορολογικό έλεγχο.

Εκεί, όμως, τους  περίμεναν οι υπόλοιποι μισοί ελεγκτές, αιφνιδιάζοντάς τους, και ελέγχοντάς τους, διαπιστώνοντας και εκεί φορολογικές παραβάσεις και προχωρώντας σε καταλογισμό των προστίμων ΦΠΑ και των ειδικών χρηματικών κυρώσεων.

Τα ευρήματα

Συνολικά, ελέγχθησαν 14 σκάφη και βρέθηκαν παραβάσεις σε 8.

Μόνο για δύο ημέρες, διαπιστώθηκε ότι είχαν αποκρύψει τζίρο 10.100 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 2.420 ευρώ.

Πλέον των προστίμων, ύψους 20.000 ευρώ μόνο για αυτές τις δύο ημέρες, οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις ελέγχονται εξονυχιστικά, ώστε να διαπιστωθεί το συνολικό ύψος της φοροδιαφυγής.

Πηγή: ΟΤ

Only in

Πώς η Τέιλορ Σουίφτ έστρεψε την προσοχή στις τράπεζες τροφίμων

Την ώρα που ένας στους 7 Αμερικανούς (47 εκατ. ψυχές) επιβιώνουν χάρη στις τράπεζες τροφίμων, το ποπ είδωλο, τις έφερε ξανά στην επικαιρότητα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 25 Αυγούστου 2024