Συνεχίζει να καίει για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα η φωτιά στο Παγγαίο. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής που παραμένουν στο σημείο είναι ισχυρές και έχουν αυξηθεί. Επιχειρούν 228 πυροσβέστες με 25 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 46 υδροφόρα οχήματα και πριν τη δύση του ηλίου 15 εναέρια μέσα (8 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα).

Μηχανήματα του Ελληνικού Στρατού και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προχωρούν σε διαπλατύνσεις των υφιστάμενων αντιπυρικών ζωνών δυτικά από τη Μεσορόπη και πάνω από τον Πλατανότοπο με τις πύρινες γλώσσες να καίνε σε μεγάλο υψόμετρο μακριά από κατοικημένη περιοχή.

Η πυρκαγιά που ξεκίνησε στην περιοχή «Αυγό» είναι πλέον ορατή από πολλές περιοχές των Σερρών

Όπως μεταδίδουν με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τα δύσβατα μονοπάτια στη Μεσορόπη δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.  Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θεόδωρο Μαρκόπουλο, (kavalanews.gr) η κατάσταση είναι καλύτερη, όμως η φωτιά δεν έχει ελεγχθεί.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από δασική έκταση στην περιοχή «Αυγό», την Πέμπτη 22 Αυγούστου, πλέον είναι ορατή από πολλές περιοχές των Σερρών και τις φλόγες να έχουν κατεύθυνση τον Ροδολίβο.

«Συναγερμός» τη Δευτέρα σε τέσσερις περιφέρειες

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται τη Δευτέρα (26/08) στην περιφέρεια Αττικής και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται αύριο για τις εξής περιοχές:

-Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης, ΠΕ Ροδόπης, ΠΕ Ξάνθης, ΠΕ Θάσου)

-Περιφέρεια Αττικής

-Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)

-Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)