Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Κρήτη: Σπαραγμός και αγανάκτηση των κατοίκων στα Χανιά για τους θανάτους στον ΒΟΑΚ

Κρήτη: Σπαραγμός και αγανάκτηση των κατοίκων στα Χανιά για τους θανάτους στον ΒΟΑΚ

Σπαρακτικές στιγμές εξελίχθηκαν χθες στον συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου στο σημείο όπου έχασαν της ζωή τους τρία νεαρά αγόρια

Μία εβδομάδα από την ημέρα που ο Αλέξανδρος, ο Νίκος και ο Θοδωρής έχασαν τη ζωή τους, στον Βόρειο Οδικό Άξονα (ΒΟΑΚ) στην Κρήτη, συγγενείς των τριών νεαρών αγοριών, ηλικίας 15, 18 και 20 ετών και κάτοικοι της περιοχής, πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας.

Νεαρότερο θύμα αυτής της τραγωδίας στην άσφαλτο ο 15χρονος Αλέξανδρος, η σπαρακτική έκκληση της μητέρας του κατά τη διάρκεια του συμβολικού αποκλεισμού, είναι να μην υπάρχουν άλλα θύματα συγκλονίζει.

Λύγισε η μητέρα του 15χρονου

Η μητέρα του Αλέξανδρου λυγίζει στο σημείο που έχασε τη ζωή της το παιδί της.

Στο ύψος του κόμβου Γαλατά που έχασαν τη ζωή τους τα τρία νέα παιδιά συγγενείς και φίλοι αφήνουν λίγα λουλούδια.

«Ο θεός να φυλάει όλες τις οικογένειες και όλα τα παιδιά του κόσμου, δεν έχω κάτι άλλο να πω. Είμαι οδηγός ταξί 42 χρόνια, μες στη νύχτα αλλά αυτό το χάλι δεν το είδα ποτέ ξανά. Να πάρουν κάποια μέτρα, ό,τι μπορούν να κάνουν», είπε ο παππούς του Αλέξανδρου.

Αυτό που ζητούν, κάτοικοι και φορείς, είναι να ληφθούν άμεσα μέτρα προκειμένου να μην υπάρξουν άλλα θύματα. Πρώτο απ΄ όλα να μπουν μπάρες προστασίας.

«Να δοθεί άμεσα λύση»

«Αυτή τη στιγμή μετράμε ποιο πολλά εικονοστάσια στην εθνική οδό από ότι μπάρες προστασίας. Αυτή την εβδομάδα ζητάμε να έρθει ο κ. Σταϊκούρας εδώ να μας δώσει λύσεις άμεσου αποτελέσματος», είπε ο Παναγιώτης Παντελάκης, μέλος συλλόγου «ΒΟΑΚ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ».

«Άμεσα να δοθεί λύση τουλάχιστον στα επικίνδυνα σημεία του ΒΟΑΚ και βεβαίως να μελετήσουμε ένα δίκτυο σε όλη την Κρήτη που να εξυπηρετεί τις τρέχουσες ανάγκες», είπε ο εκπαιδευτής οδήγησης Λευτέρης Μιχελάκης.

Οι αριθμοί των θυμάτων στο Βόρειο Οδικό Άξονα είναι σοκαριστικοί. Ήδη τους πρώτους οκτώ μήνες του 2024, στο συγκεκριμένο δρόμο έχουν σκοτωθεί 40 άτομα Από το 2015 μέχρι και σήμερα, τα θύματα ξεπερνούν τα 110.

«Κινδυνεύουν τα παιδιά μας»

«Πηγαίνετε να δείτε τους δρόμους στις Μοίρες, στη Χερσόνησο, στην Ιεράπετρα και συγκρίνετε με τους δικούς μας, είμαστε πίσω, κινδυνεύουμε και κινδυνεύουν τα παιδιά μας», είπε ο Γιάννης Μαραγκάκης, πρώην περιφερειακός διευθυντής πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης.

Αυτό που τονίζουν όλοι είναι πως πλέον δεν χωρά αναβολή στις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο Βόρειο Οδικό Άξονα προκειμένου να σταματήσει η Κρήτη να θρηνεί και άλλα θύματα.

Only in

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση ο νόμος για το Κτηματολόγιο

Χωρίς νέα παράταση της προθεσμίας δήλωσης των ακινήτων στο Κτηματολόγιο, το σχέδιο νόμου τέθηκε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024