Βόλος: Με απόχες μαζεύουν τα νεκρά ψάρια από το λιμάνι – Θλιβερές εικόνες
Τα συνεργεία του Δήμου μαζεύουν τα νεκρά ψάρια σε μαύρες σακούλες και τα φορτώνουν σε απορριμματοφόρα
- Χάος για ένα εισιτήριο στο Μετρό Θεσσαλονίκης - Εκτός λειτουργίας τα μηχανήματα, ουρές και ταλαιπωρία
- EDF: Σε πλήρη λειτουργία ο στόλος των πυρηνικών σταθμών της στη Γαλλία
- Το 2024 είχε το θερμότερο καλοκαίρι και τον θερμότερο χειμώνα στην Ελλάδα
- Το σχέδιο του Λευκού Οίκου που θα αφάνιζε το λιγότερο 100 εκατ. Ευρωπαίους
Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από το λιμάνι του Βόλου, όπου συνεργεία του δήμου μαζεύουν με απόχες τα χιλιάδες νεκρά ψάρια που επιπλέουν στο λιμάνι και τα ρίχνουν σε απορριμματοφόρα.
Στο σχετικό βίντεο που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, μάλιστα, μπορεί κάποιος να δει μέσα στο απορριμματοφόρο νεκρά ψάρια σκόρπια ανάμεσα στις μαύρες σακούλες τις οποίες οι άνδρες του δήμου έχουν προμηθευτεί για την περισυλλογή τους.
Νεκρά ψάρια περισυλλέγονται με απόχες κατά δεκάδες και ρίχνονται μέσα στα απορριμματοφόρα
Όπως φαίνεται και στα πλάνα, κάποιες φορές οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα παρακάμπτουν τη σακούλα και ρίχνουν τα ψάρια από τις απόχες κατευθείαν στο απορριμματοφόρο, κάνοντας την εικόνα ακόμα πιο τριτοκοσμική.
Σύμφωνα με το gegonota.news, τα συνεργεία έπιασαν δουλειά νωρίς το πρωί προκειμένου να απομακρύνουν τα νεκρά ψάρια από τη θάλασσα, ενώ το θέαμα είναι αποκρουστικό και η δυσοσμία αφόρητη.
Το τοπικό μέσο αναφέρει στη συνέχεια ότι μετά την παραλία του Βόλου, νεκρά ψάρια άρχισαν να ξεβράζονται από τη θάλασσα και σε άλλες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος, όπως στον Άναυρο, τις Αλυκές και τη Νέα Αγχίαλο, ενώ χιλιάδες είναι αυτά που επιπλέουν σε όλο τον Παγασητικό.
Πώς εξηγείται το φαινόμενο με τα νεκρά ψάρια
Δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζονται νεκρά ψάρια στο λιμάνι. Το φαινόμενο, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα taxydromos.gr, έχει απασχολήσει τη Μονάδα Διαχείρισης Προστευόμενων Περιοχών Θεσσαλίας του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής του Υπουργείου Περιβάλλοντος, η οποία από άλλες περιπτώσεις έχει καταλήξει ότι πρόκειται για ψάρια του γλυκού νερού, που διοχετεύονται στον Παγασητικό από τη σήραγγα της Κάρλας.
Τα ψάρια του γλυκού νερού δεν αντέχουν το αλάτι της θάλασσας. Δεν μπορούν να προσαρμοστούν και να δεσμεύουν οξυγόνο και έτσι πεθαίνουν από ασφυξία.
Όπως εξηγεί ο καθηγητής Δημήτρης Κλαουδάτος, «Τα ψάρια είναι του γλυκού νερού. Απ’ ό,τι φαίνεται μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα που είχαμε πλημμύρισαν οι παρακάρλιες περιοχές, είχαμε μία εκτεταμένη πλημμύρα. Εκεί κατέληξε αριθμός ψαριών από τα παρακείμενα κανάλια και τώρα αυτά τα ψάρια, καθώς αδειάζουν τα ύδατα από το φράγμα της Κάρλας, ένα μέρος αυτών καταλήγει στον Παγασητικό».
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα νεκρά ψάρια δεν υποδεικνύουν ότι τα ύδατα του Παγασητικού δεν είναι καλής ποιότητας, αλλά ο θάνατός τους προήλθε από τη διαφορά αλατότητας.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις