Μαρίνα Σάττι: Ενθουσίασε με την ξεχωριστή ερμηνεία της στις «Ικέτιδες» στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου
Την αρχαία τραγωδία του Αισχύλου, «Ικέτιδες» στην Επίδαυρο παρακολούθησε πλήθος κόσμου και τις δύο ημέρες Παρασκευή 24 και Σάββατο 25 Αυγούστου.
Εξήντα χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του έργου στην Επίδαυρο, το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν σε συνεργασία με το Θέατρο του Νέου Κόσμου ανεβάζει αυτό το καλοκαίρι τις «Ικέτιδες» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία, επεξεργασία κειμένου και δραματουργία Μαριάννας Κάλμπαρη.
Στους ρόλους πρωταγωνιστούν oι Λυδία Κονιόρδου (Πελασγός), Λουκία Μιχαλοπούλου (Αμυμώνη). Λένα Παπαληγούρα (Υπερμνήστρα) Άκης Σακελλαρίου (Δαναός), Γιάννης Τσορτέκης (Αιγύπτιος Κήρυκας).
Σολίστ στις παραστάσεις της Επιδαύρου η Μαρίνα Σάττι που καταχειροκροτήθηκε από το κατάμεστο θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, όπως και οι υπόλοιποι συντελεστές της παράστασης.
Η Μαρίνα Σάττι συμμετέχει στις παραστάσεις επίσης που θα ακολουθήσουν στο Λυκαβηττού και στο Ηρώδειο.
Κορυφαία χορεύτρια η Χριστίνα Σουγιουλτζή (Ιώ), ενώ ο 50μελής Χορός μαζί με το γυναικείο χορωδιακό σχήμα CHÓRES εντυπωσίασαν με τις ερμηνείες τους.
Και τις δύο ημέρες το θέατρο της Επιδαύρου ήταν ασφυκτικά γεμάτο, ενώ η παραγωγή είχε ανακοινώσει λίγες ημέρες νωρίτερα το sold out και προς αποφυγή πιθανής ταλαιπωρίας των θεατών, όσοι δεν είχαν προμηθευτεί εισιτήριο να μην προσέλθουν στον χώρο, καθώς δεν θα υπήρχε διάθεση εισιτηρίων.
@marina.satti5 MOMMY SO HOT 🔥🤭😍#marinasatti #satti #marinasatti #@SATTI #🇬🇷 #fyp ♬ original sound – SATTI 👸🔥
Η παράσταση ανεβαίνει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
Οι Ικέτιδες είναι το πρώτο και το μοναδικό έργο που έχει διασωθεί από την τετραλογία του Αισχύλου «Δαναΐδες»
Ένα ποιητικό αλλά και βαθιά πολιτικό έργο στο κέντρο του σύγχρονου προβληματισμού για την έννοια του ασύλου σε μια δημοκρατική κοινωνία – ιδιαίτερα όταν στη θέση του διωκόμενου βρίσκονται οι γυναίκες.
Πρωταγωνιστής είναι ο Χορός των πενήντα Δαναΐδων, που μαζί με τον πατέρα τους Δαναό ζητούν άσυλο στο Άργος- τον τόπο που κάποτε εγκατέλειψε κυνηγημένη από τον «οίστρο» η πρόγονός τους Ιώ- προκειμένου να ξεφύγουν από τους εξαδέλφους τους, τους πενήντα γιους του Αιγύπτου, που απαιτούν να τις παντρευτούν με τη βία.
Ο μύθος θέτει το ζήτημα της ταυτότητας και της θέσης της γυναίκας στην κοινωνία, εξιστορώντας παράλληλα το χρονικό της μετανάστευσης και της επικράτησης του ελληνικού φύλου στη χώρα των Πελασγών, των λεγόμενων «Προελλήνων».
Οι παραστάσεις που ακολουθούν
Χάρη στην πρωτοφανή ζήτηση έχει ανοίξει η προπώληση για την παρουσίαση της παράστασης στο Ηρώδειο στις 12 Σεπτεμβρίου και για τις υπόλοιπες στάσεις της περιοδείας στην Αθήνα (Παπάγου 1-2/9, Βεάκειο 3/9, Θέατρο Πέτρας 4/9, Λαύριο 6/9, Ηλιούπολη 8-9/9, Νίκαια 10/9, Θέατρο Βράχων 13/9, Βριλήσσια 14/9, Χαλάνδρι 18/9), η οποία ξεκινάει από το Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού στις 31 Αυγούστου.
- Λάος: Πέντε τουρίστες έχασαν την ζωή τους από νοθευμένα ποτά με μεθανόλη
- ΗΠΑ: Η Ρωσία είχε ενημερώσει ότι θα πλήξει την Ουκρανία με Oreshnik
- Αυτό θα είναι το νέο φορμάτ στο All Star Game του ΝΒΑ (pic)
- Συγκλονιστική παρέμβαση από εποχικούς πυροσβέστες – Από «ήρωες», «επαναστάτες χωρίς αιτία» και στο τέλος «προβοκάτορες»
- ΣΥΡΙΖΑ: Πάνω από 1.000 μέλη αποχώρησαν στην Πέλλα
- LIVE: Μεγάλη Βρετανία – Ελλάδα