Κυριακή 25 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Πιάνοντας το κύμα: 3 ελληνικά σημεία για τους λάτρεις του σερφ

Πιάνοντας το κύμα: 3 ελληνικά σημεία για τους λάτρεις του σερφ

Μάλιστα το ένα από αυτά μπήκε στη λίστα του airinfo.org με τους πέντε καλύτερους προορισμούς του κόσμου για τους surf lovers.

Οι περισσότεροι από εμάς το πιο extreme πράγμα που κάνουμε σε μια παραλία είναι το να παίξουμε ρακέτες – κι αυτό αν έχουμε όρεξη. Κατά τα άλλα, η μέρα περνάει με βουτιές, καφέ, βιβλίο και ώρες χαλάρωσης. Ωστόσο υπάρχουν κι εκείνοι που βλέπουν κάπως διαφορετικά μια ημέρα στη θάλασσα.

Οι surf lovers ψάχνουν το ιδανικό σημείο, ώστε να… πιάσουν το κύμα. Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα αρχίζει και μπαίνει στη λίστα των χωρών εκείνων που αποτελούν έναν καλό προορισμό για σερφ. Ok, τα κύματα δεν θυμίζουν αυτά που έχουμε δει στις χολιγουντιανές ταινίες, ωστόσο είναι αρκετά καλά για μερικές φιγούρες.

Αυτά είναι τρία καλά ελληνικά spots για σερφ – το ένα μπήκε στη λίστα του airinfo.org με τους πέντε καλύτερους προορισμούς του κόσμου.

Τήνος

Ένα νησί που τις προηγούμενες δεκαετίες είχε συνδεθεί πάρα πολύ με τον… εκκλησιαστικό τουρισμό. Ωστόσο η Τήνος τα. τελευταία χρόνια έχει πάρει τα πάνω της και έχει γίνει ένας από τους αγαπημένους προορισμούς των νέων. Η παραλία Κολυμπήθρες έχει βοηθήσει κι αυτή στην άνοδο του νησιού.

Στα βόρεια του νησιού, είναι το αγαπημένο spot για τους surf lovers, ενώ χάρη στα ήρεμά νερά του θεωρείται ιδανικό για τους αρχάριους. Η σχολή σερφ που υπάρχει στην παραλία για όποιον θέλει να κάνει τα πρώτα του βήματα.

Ικαρία

Για τους περισσότερους η φάση στην Ικαρία είναι «χαλαρά και πανηγύρι». Για κάποιους τα πράγματα πάνε πιο… γρήγορα. Η παραλία Μεσακτή φημίζεται και για την αμμουδιά της και για το κύμα της, καθώς αρκετός κόσμος έρχεται από το εξωτερικό για να δοκιμάσει τις ικανότητές του στο σερφ.

Για τους αρχάριους, υπάρχει και σχολή σερφ στην παραλία, για να δείξει τα πρώτα βήματα σε όποιον θέλει να ζήσει πιο extreme καλοκαιρινές καταστάσεις.

Νάξος

Η Νάξος είναι ένα νησί που φημίζεται για τις αμμουδιές, τις ταβέρνες και τις ήρεμες διακοπές. Ωστόσο, φέτος έκανε την έκπληξη και κέρδισε μια θέση στη λίστα του airinfo.org με τους πέντε καλύτερους προορισμούς του κόσμου για τους surf lovers.

Η νότια πλευρά στην παραλία Άγιος Γεώργιος είναι spot για τους σέρφερ εδώ και χρόνια. Ενώ τα πάνω τους έχουν πάρει οι παραλίες Μικρή Βίγλα και Ορκού, που έχουν κερδίσει τους οπαδούς του kitesurfing.

* Κεντρική φωτογραφία: Η παραλία Κολυμπήθρες στην Τήνο (Πηγή: Unsplash)

Only in

«Η κατάδυση για πτώματα είναι η δουλειά μας, αλλά η εύρεση της Χάνα Λιντς ήταν συγκινητική»

Η Χάνα, η 18χρονη κόρη του Βρετανού επιχειρηματία τεχνολογίας Μάικ Λιντς, έχασε τη ζωή της μαζί με άλλα έξι άτομα όταν το σκάφος βυθίστηκε κατά τη διάρκεια ακραίων καιρικών συνθηκών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 25 Αυγούστου 2024