Κυριακή 25 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Δούκας από Καρπενήσι: Αν θέλει κάποιος Μεσσία, έχει τον Μητσοτάκη – Είδαμε τα χαΐρια του και την κατάντια μας

Δούκας από Καρπενήσι: Αν θέλει κάποιος Μεσσία, έχει τον Μητσοτάκη – Είδαμε τα χαΐρια του και την κατάντια μας

Μιλώντας από το Καρπενήσι ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Χάρης Δούκας, υπογράμμισε πως «πρέπει να πιστέψουμε σε μια συλλογική διαδικασία και σε μια ηγεσία η οποία θα δίνει δύναμη και φωνή»

Αν κάποιος θεωρεί ότι θα έρθει ένας Μεσσίας, ο οποίος θα σας σώσει, τον έχετε ήδη και είναι ο κ. Μητσοτάκης, τόνισε από το Καρπενήσι όπου πραγματοποιεί περιοδεία ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Όπως τόνισε ο Χάρης Δούκας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «θα φτιάξω ένα επιτελικό κράτος, διότι δεν εμπιστεύομαι τίποτα άλλο» και δημιούργησε ένα κλειστό σύστημα που η αείμνηστη Γεννηματά το έλεγε «Μαξίμου ΑΕ». Είδαμε, λοιπόν, τα χαΐρια του και την κατάντια μας».

«Πρέπει να πιστέψουμε σε μια συλλογική διαδικασία και σε μια ηγεσία η οποία θα δίνει δύναμη και φωνή»

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ πρόσθεσε πως «εμείς, πρέπει να πιστέψουμε σε μια συλλογική διαδικασία και σε μια ηγεσία, η οποία θα δίνει δύναμη και φωνή στους φίλους και στα μέλη του ΠΑΣΟΚ».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «θα μπορούν όλοι να έχουν τις απόψεις τους. Γιατί λένε πολλοί: «Η ενότητα πάνω από όλα». Μα προφανώς η ενότητα. Αλλά η ενότητα, φίλες και φίλοι, δεν είναι σιωπητήριο, ούτε ησυχαστήριο. Το ΠΑΣΟΚ, είχε πάντα φωνές, είχε απόψεις και μεγάλες συγκρούσεις. Πολιτικές συγκρούσεις και μέσα από αυτές, έβγαινε πιο δυνατό».

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Χάρη Δούκα στο Καρπενήσι

«Η μεγαλύτερη αιτία για το ότι η χώρα εξόκειλε είναι το κράτος»

Αναφέρθηκε εκ νέου στην αποκέντρωση, υπογραμμίζοντας πως «πρέπει να έχουμε βαθιά, κυτταρικά στην προσέγγισή μας, την αποκέντρωση. Και το λέω αυτό, γιατί γι’ αυτό με χτυπάνε και εμένα περισσότερο. Όταν μπλέξαμε στα μνημόνια, φίλες και φίλοι, ήρθε η Τρόικα εδώ και μας είπε το εξής: Η μεγαλύτερη αιτία για το ότι η χώρα εξόκειλε -γιατί υπήρξαν τόσα πολλά σκάνδαλα, διαφθορά και διαπλοκή και  κατασπατάληση δημόσιου χρήματος-  είναι το κράτος, το οποίο είναι υδροκέφαλο και υπερσυγκεντρωτικό. Και πως για να αλλάξει αυτό, πρέπει να υπάρξει αποκέντρωση. Όπως συμβαίνει και στην Ευρώπη».

Συνέχισε λέγοντας καταληκτικά πως «αποκέντρωση πόλεων και περιφερειών, να μπορέσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να μην είναι επαίτης, αλλά να έχει δύναμη και να λογοδοτεί στους πολίτες. Να βλέπετε τα έργα, να γίνονται στην περιοχή σας με συγκεκριμένο προϋπολογισμό που θα γνωρίζετε σε κάθε πόλη σε κάθε χωριό, να υπάρχουν στις ορεινές περιοχές ειδικές προδιαγραφές. Να μη χρειάζεται να παρακαλάτε υπουργούς, να πηγαίνετε στο αθηνοκεντρικό κράτος. Και τα λέει αυτά ο δήμαρχος της Αθήνας. Και αυτό δεν τους αρέσει».

Only in

Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στη φέτα – Πρόσχημα αισχροκέρδειας η πανώλη;

Τι λένε στον ΟΤ άνθρωποι της αγοράς και της κτηνοτροφίας για τα σενάρια ανατιμήσεων στη φέτα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 25 Αυγούστου 2024