Είναι ευθύνη του ΠΑΣΟΚ να γίνει η ισχυρή δύναμη της αντιπολίτευσης, υπογράμμισε η υποψήφια πρόεδρος του κόμματος και βουλεύτρια Δυτικού Τομέα Αθηνών Νάντια Γιαννακοπούλου.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου υπογράμμισε, μιλώντας στην ΕΡΤ, πως «χθες βράδυ επέστρεψα από την περιοδεία μου σε νομούς της Μακεδονίας. Ο κοινός παρονομαστής, από όσα μου είπαν οι πολίτες, οι παραγωγοί, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες στους νομούς της Δράμας, της Καβάλας, των Σερρών, του Κιλκίς, είναι ότι χρειάζονται μία αλλαγή. Έχουν μία απαίτηση να αισθανθούν, επιτέλους, ότι υπάρχει ένα κράτος που θα είναι αξιόπιστο».

Συνέχισε λέγοντας πως «είναι ευθύνη του ΠΑΣΟΚ, όχι απλά δυνατότητα, το να μπορέσει να γίνει η ισχυρή δύναμη της αντιπολίτευσης και να εκφράσει αυτόν τον κόσμο». Όπως είπε, «αυτό το οποίω εισπράττω, είναι ένα πολύ έντονο ενδιαφέρον και ένα πολύ θετικό κλίμα, σε αντίθεση με τους φόβους που είχαν εκφραστεί, ιδιαίτερα το πρώτο διάστημα από κάποιους, ότι αυτή η διαδικασία θα μπορούσε να βλάψει το ΠΑΣΟΚ. Αντιθέτως, αυτή η διαδικασία, μια βαθιά πολιτική διαδικασία, θα μπορέσει να ενισχύσει και να ενώσει ακόμα περισσότερο το ΠΑΣΟΚ».

«Πώς θα μπορέσουμε να κάνουμε ένα κόμμα σύγχρονο κι ανοιχτό στην κοινωνία»

Κατά τη Νάντια Γιαννακοπούλου, αυτό που εκφράζει η δική της υποψηφιότητα είναι το πώς θα «εκφράσουμε τις ανάγκες μιας κοινωνίας, η οποία αυτή τη στιγμή αισθάνεται πολιτικά άστεγη».

«Θέλω να εκφράσω τον κόσμο, πιάνοντας ξανά το νήμα με την κοινωνία. Όλο αυτό, το οποίο διερράγη, το προηγούμενο διάστημα. Έλειψε η σύνθεση απόψεων και η αμφίδρομη σχέση του ΠΑΣΟΚ με τα όργανά του, τους ανθρώπους του σ’ όλη τη χώρα. Αυτό λοιπόν εκφράζει η υποψηφιότητά μου. Το πώς θα φέρουμε το ΠΑΣΟΚ πιο κοντά στην κοινωνία, το πως θα μπορέσουμε όλο αυτό να το εκφράσουμε μέσα από θεσμική και δημοκρατική λειτουργία του κόμματος μας και το πώς θα μπορέσουμε να κάνουμε ένα κόμμα σύγχρονο κι ανοιχτό στην κοινωνία εκφράζοντας τις ανάγκες και τις αγωνίες της», κατέληξε η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.