Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: «Παρών» δηλώνει ο Νικόλας Φαραντούρης για την ηγεσία με σημαία τον ΣΥΡΙΖΑ επί Αλέξη Τσίπρα

ΣΥΡΙΖΑ: «Παρών» δηλώνει ο Νικόλας Φαραντούρης για την ηγεσία με σημαία τον ΣΥΡΙΖΑ επί Αλέξη Τσίπρα

Προάγγελος εξελίξεων με τον Νικόλα Φαραντούρη να δηλώνει «παρών» για την προεδρία του κόμματος με ορθάνοιχτο παράθυρο για πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη από τον Παύλο Πολάκη.

Μήνυμα από τις Πρέσπες (όχι τυχαία) έστειλε ο Νικόλας Φαραντούρης εκφράζοντας τη διάθεση να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος της Κουμουνδούρου, σε περίπτωση που τεθεί επίσημα θέμα ηγεσίας.

Με βίντεο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει «παρών» στις εσωκομματικές διεργασίες και πρόθυμος να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος, αν και εφόσον τεθεί επισήμως θέμα ηγεσίας.

Από τη λίμνη των Πρεσπών ο Νικόλας Φαραντούρης έρχεται να ταράξει τα νερά με «μήνυμα αντεπίθεσης»

«Εδώ, απ’ τη λίμνη των Πρεσπών, σύμβολο ενότητας και συνεργασίας των λαών, σύμβολο μιας Ελλάδας εξωστρεφούς, δραστήριας, διεκδικητικής και αποτελεσματικής. Στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και σε όλη την Ευρώπη, αλλά και σύμβολο μιας Αριστεράς αποτελεσματικής με αυτοπεποίθηση και αξιοπρέπεια που κράτησε τη χώρα όρθια, έλυσε προβλήματα και μόχθησε για την κοινωνική και περιφερειακή συνοχή, τη μείωση των ανισοτήτων και την ειρήνη. Ένα μοναδικό μήνυμα μπορώ να στείλω τούτες τις ώρες. Μήνυμα αντεπίθεσης, εξωστρέφειας, τελικά μήνυμα ελπίδας. Μπορούμε, στο χέρι μας είναι να τα καταφέρουμε» ανέφερε από τις Πρέσπες.

Πρόταση μομφής

Στο μεταξύ, ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη ο Παύλος Πολάκης, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του in. Παράλληλα, ο ανεξάρτητος βουλευτής Χανίων, προαναγγέλει ουσιαστικά την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, με συνέντευξή του στον Κυριακάτικο Τύπο (Documento).

Στο ερώτημα αν προτίθεται να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη στην προσεχή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου, ώστε να οδηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας, ο κ. Πολάκης απαντά πως «οι αναγκαιότητες είναι αδήριτες και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τον λαό. Και ό,τι χρειάζεται, να γίνει συντεταγμένα και στα όργανα».

Σαφώς, συνεχίζει, «θα συμβάλω τα μέγιστα, ώστε να διατυπωθεί μία πολιτική γραμμή που θα οδηγήσει στην πτώση του συστήματος και του καθεστώτος Μητσοτάκη… και για να γίνει αυτό χρειάζεται ένα πρόγραμμα σαν αυτό που διατύπωσα. Ό,τι χρειάζεται να γίνει, θα γίνει».

Όπως εξηγεί ο πρώην υπουργός, αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν στην επεισοδιακή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη εβδομάδα, όπου ο ίδιος έθεσε ανοιχτά θέμα ηγεσίας, αιτία ήταν «η εικόνα που βγάζουμε ως κόμμα την τελευταία περίοδο», ενώ τονίζει πως συνέβαλαν το «στημένο κλάμα» από την Αθηνά Λινού, καθώς και η διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Θέμα ηγεσίας

Τις τελευταίες ώρες θέμα ηγεσίας βάζουν ανοιχτά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ αυτών, η Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία με συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών», τόνισε πως «θέμα ηγεσίας τίθεται εκ των πραγμάτων. Το θέτει με καθαρό τρόπο ο σύντροφος Πολάκης αλλά και ο ίδιος ο πρόεδρος».

Παράλληλα, και ο Χρήστος Σπίρτζης έθεσε θέμα ηγεσίας, προτρέποντας μάλιστα τον Στ. Κασσελακη να παραιτηθεί. «Το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να παραιτηθεί, κάνοντας την αυτοκριτική του, γιατί μέχρι τώρα έχει διαιρέσει τον ΣΥΡΙΖΑ δεκάδες φορές με την πρακτική του», είπε (ΣΚΑΪ).

Only in

Τι είναι ο Διάδρομος της Φιλαδέλφειας και ο Διάδρομος Νετζαρίμ που «κολλάνε» τις διαπραγματεύσεις στη Γάζα 

Ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα συνεχίζεται χωρίς σταματημό με το επίσημο νούμερο των νεκρών να έχει φτάσει τις 40.334 - Αδιέξοδο υπάρχει στις διαπραγματεύσεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024