Κυριακή 25 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Τα ανοιχτά μέτωπα που τσαλακώνουν το πρόσωπο της κυβέρνησης – Ξεμένει από αφήγημα το Μαξίμου

Τα ανοιχτά μέτωπα που τσαλακώνουν το πρόσωπο της κυβέρνησης – Ξεμένει από αφήγημα το Μαξίμου

Η κυβέρνηση προβαίνει σε επικοινωνιακού τύπου διαχείριση ώστε να... λειάνει τα πλείστα φάλτσα της. Οι καταστροφικές φωτιές, η ακρίβεια και η κατάσταση του ΕΣΥ ωστόσο διαλύουν το όποιο αφήγημά της

Οι φωτιές που κατέκαψαν πάνω από 100.000 στρέμματα στη βορειοανατολική Αττική και προκάλεσαν ζημιές σε τουλάχιστον 100 κτίρια, οι ανοιχτές πληγές του Εθνικού Συστήματος Υγείας και η εντεινόμενη δυσαρέσκεια του κόσμου για την ακρίβεια τσαλακώνουν το προσωπείο της κυβέρνησης.

Μην έχοντας πειστικό αφήγημα για τη μη αντιμετώπιση των φαινόμενων, όπως και στα ερωτήματα που προκαλούνται (ευλόγως) για το ΕΣΥ, η κυβέρνηση προβαίνει σε επικοινωνιακού τύπου διαχείριση ώστε να… λειάνει τα πλείστα φάλτσα της.

Τα δεκάδες προβλήματα στο ΕΣΥ

Παραδείγματος χάριν ο υπουργός Υγείας προχώρησε στην αδιανόητη δήλωση ότι «κανένα κράτος δεν μπορεί να έχει παντού ιατρούς», μιλώντας για ένα περιστατικό ανακοπής καρδιάς τουρίστριας που σημειώθηκε στην Ανάβρα Αλμυρού.

Στη Σάμο η σωματική «εξόντωση» της μοναδικής μόνιμης παιδιάτρου του νοσοκομείου, που διεκομίσθη σε νοσοκομείο των Αθηνών με συμπτώματα εγκεφαλικού, έφερε στη δημοσιότητα τις τραγικές ελλείψεις που καταγράφονται στην επαρχία.

Με ανακοίνωσή τους οι γιατροί προειδοποίησαν ότι το νοσοκομείο Σάμου καταρρέει φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την παιδιατρική κλινική.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σε μακροσκελή ανάρτησή του, μετά το σοκαριστικό συμβάν, έκανε δεκτή την παραίτηση της διοικήτριας του νοσοκομείου και επανέλαβε όπως και σε άλλες περιπτώσεις ότι έχουν γίνει διαγωνισμοί για προσλήψεις προσωπικού την τελευταία τετραετία αλλά μένουν άγονοι λόγω μη ενδιαφέροντος, ενώ τονίζει ότι οι ισχυρισμοί για κατάρρευση του νοσοκομείου απέχουν από την πραγματικότητα.

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, υπογραμμίζει ότι η «δήλωση του ακροδεξιού που κάνατε υπουργό υγείας «η ασθενής έπαθε ανακοπή Κυριακή και τα Σαββατοκύριακα δεν υπάρχουν γιατροί, κανένα κράτος δεν μπορεί να έχει παντού ιατρούς» είναι ακραίο δείγμα κυνισμού».

Σημειώνεται ότι και στη Μυτιλήνη το προηγούμενο διάστημα, σημειώθηκε μεγάλη ένταση ανάμεσα στον υπουργό Υγείας και υγειονομικούς που τον αποδοκίμαζαν, στη διάρκεια των εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ασυγκράτητος, αποκάλεσε «κάφρους» τους εργαζόμενους, αλλά εξήγησε ότι χρησιμοποίησε αυτή τη λέξη, όχι επειδή φώναζαν, αλλά επειδή, όπως τους είπε, «δεν είναι σωστό να φωνάζετε την ώρα που διαβάζεται η ευχή από τους ιερείς».

Οι φωτιές και τα ισχυρά γιουχαρίσματα

Στο πλαίσιο των πυρκαγιών, νωπές είναι οι μνήμες των κατοίκων από τη φωτιά που έφτασε σε αστικά κέντρα, ενώ είχε ξεκινήσει ως δασική, στον Βαρνάβα. Επηρεάστηκαν μεταξύ άλλων περιοχές όπως το Χαλάνδρι, η Γλυφάδα, τα Βριλήσσια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κυβερνητική κουστωδία εμφανίστηκαν μετά από 10 μέρες στην περιοχή ώστε να εξαγγείλουν… ημίμετρα, με αποτέλεσμα να δεχθούν την οργή των κατοίκων της περιοχής.

Ζήτησαν επίσης να λάβουν μέρος στη σύσκεψη, ωστόσο δεν τους επετράπη και παρέμειναν έξω από το κτίριο.

Στιγμιότυπο από τη διαμαρτυρία

Στιγμιότυπο από τη διαμαρτυρία

Συγκεκριμένα, κάτοικοι φώναζαν «παραιτήσου» στον πρωθυπουργό, με τις διαμαρτυρίες να εστιάζουν στην αντιμετώπιση του πύρινου μετώπου από την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία.

Ζήτησαν επίσης να λάβουν μέρος στη σύσκεψη, ωστόσο δεν τους επετράπη και παρέμειναν έξω από το κτίριο.

Τότε, με μια ακόμη προκλητική ανάρτηση ο Άδωνις Γεωργιάδης διαχώρισε τους πολλούς διαμαρτυρόμενους έξω από το παλαιό δημαρχείο της Πεντέλης, λέγοντας πως αυτοί δεν είναι… κάτοικοι της περιοχής, καθώς αυτός γνωρίζει ποιοι είναι, εξάλλου μένει εκεί από το 2007 όπως γνωστοποίησε. «Ήταν διάφορες αποχρώσεις της Αριστεράς» αυτοί που γιούχαραν τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Η ακρίβεια που δεν υποχωρεί

Καύσωνας επικρατεί και στα… ράφια των αλυσίδων σουπερμάρκετ, με νέο κύμα αυξήσεων να αναμένεται από τον Σεπτέμβριο.

Οι ανατιμήσεις σε βασικές πρώτες ύλες, οι τιμές των οποίων διαπραγματεύονται στις διεθνείς αγορές, μαζί με τη γενικότερη γεωπολιτική αστάθεια που πυροδοτεί αυξήσεις στην ενέργεια και τα μεταφορικά κόστη, προεξοφλούν ένα θερμό φθινόπωρο στις τιμές των αγαθών.

Ήδη η αγορά έχει προαναγγείλει αυξήσεις στις τιμές του καφέ, ενώ η άνοδος του κακάο επηρεάζει τις τιμές αρκετών προϊόντων στη βιομηχανία τροφίμων, την ίδια στιγμή που τυροκομικά, γάλα, χυμός πορτοκαλιού, τσάι και βούτυρο έχουν διψήφια ποσοστά αύξησης σε σχέση με πέρυσι, ενώ μέρος των νέων αυξήσεων θα περάσουν στην κατανάλωση το επόμενο διάστημα.

Τα γεγονότα προκαλούν την οργή του κόσμου, που σε μεγάλο ποσοστό δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες. Ως αποτέλεσμα ούτε να απολαύσει την ολιγοήμερη παύση των απαραίτητων διακοπών.

Οι ξέγνοιαστοι υπουργοί

Ταυτοχρόνως, ενώ τα προβλήματα μαστίζουν την κοινωνία τα ονόματα των Βασίλη Οικονόμου, Ζωής Ράπτη και Γιάννη Βρούτση έρχονται στην επιφάνεια. Τι ενώνει τους τρεις υπουργούς της κυβέρνησης «αρίστων» του Κυριάκου Μητσοτάκη;

Η έλλειψη ενσυναίσθησης, ο κυνισμός και φυσικά η στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη που παρά το σάλο που προκλήθηκε από την αν μην τι άλλο προκλητική και ανάρμοστη συμπεριφορά που επέδειξαν την ώρα που συνέβαινε μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές στη Αττική, με τις φλόγες να φθάνουν μέχρι το Χαλάνδρι, όχι μόνο δεν τους απέπεμψε, ούτε καν υπήρξε διαρροή ότι τους ζήτησε τουλάχιστον εξηγήσεις, αλλά επέλεξε η κυρία Ράπτη να βρίσκεται στο πλευρό του και στην επίσκεψη στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, που κινδύνευσε να γίνει στάχτη από την πυρκαγιά.

Only in

Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στη φέτα – Πρόσχημα αισχροκέρδειας η πανώλη;

Τι λένε στον ΟΤ άνθρωποι της αγοράς και της κτηνοτροφίας για τα σενάρια ανατιμήσεων στη φέτα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 25 Αυγούστου 2024