Την πρώτη του φετινή νίκη πανηγυρίζει ο Βόλος που επικράτησε του Αστέρα με 1-0 στην Τρίπολη, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Super League.

Το μοναδικό γκολ που χώρισε τις δύο ομάδες μέχρι το φινάλε σημείωσε ο Μαρκ Κόζτα στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης, και παρά τις προσπάθειες των Αρκάδων το παιχνίδι δεν ήρθε ποτέ στην… ισορροπία με το 1-0 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Βόλο που κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 12ο λεπτό με τον Κόζτα.

Ο Γκλάβτσιτς έβγαλε την κάθετη πάσα, ο φορ της ομάδας από τη Μαγνησία έφυγε στην πλάτη της πλάσαρε τον Παπαδόπουλο και έκανε το 1-0. Από εκεί και πέρα ο Αστέρας ανέλαβε πρωτοβουλίες πιέζοντας για το γκολ της ισοφάρισης.

Στο 27′ πάντως οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ, με το σουτ του Άλτμαν να περνά άουτ. Οι Αρκάδες βρέθηκαν μια ανάσα από την ισοφάριση στο 39′ με τον Γιαμπλόνσκι να σουτάρει και τον Σιαμπάνη να αποκρούει στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι. Το 1-0 πάντως παρέμεινε μέχρι το ημίχρονο.

Σε παρόμοιο… σκηνικό και το δεύτερο μέρος, με τους Αρκάδες να έχουν την κατοχή, δίχως όμως να μπορούν να δημιουργήσουν καταστάσεις μπροστά από τα αντίπαλα καρέ. Στο 55′ ο Βόλος απείλησε με τον Άλτμαν, αλλά ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε.

Στο 64′ μια κεφαλιά του Καλτσά και ένα δυνατό σουτ του Ρεγκίς είχαν την ίδια κατάληξη για τον Αστέρα περνώντας άουτ. Οι Αρκάδες συνέχισαν να πιέζουν μανιωδώς για το γκολ. Μάλιστα έφτασαν κοντά στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Φαράι μέσα από την περιοχή σούταρε, η μπάλα κόντραρε, αλλά ο Μίλετιτς απομάκρυνε πριν η μπάλα περάσει την γραμμή, χαρίζοντας έτσι στην ομάδα του τη νίκη με 1-0.

Οι συνθέσεις:

Asteras AKTOR (Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Γκαρθία (78’ Φαράι), Αλάγκμπε (45’ Ντελί), Καστάνιο, Άλβαρες – Μουνιόθ, Γιαμπλόνσκι (60’ Ρέτζιτς) – Καλτσάς, Κρέσπι (78’ Μάντζης), Μπαρτόλο (60’ Παλάσιος) – Άνταμ.

Βόλος (Γκόμεθ): Σιαμπάνης, Καλογερόπουλος, Κορέα, Μίλετιτς – Φεράρι, Μύγας, Γκλάβτσιτς (82’ Δόσης), Κόμπα (73’ Ντε Καμπς), Άλτμαν (82’ Ασλανίδης) – Ασεχνούν (66’ Μεντιέτα), Κόζτα (66’ Κόντε)