Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 2-0 τον Παναιτωλικό στην Τούμπα, με τα γκολ των Σάστρε (51′) και Τισουντάλι (79΄) και πλέον η προσοχή όλων είναι στη ρεβάνς με την Σάμροκ Ρόβερς, όπου μετά το 4-0 του πρώτου ματς, είναι με το… ενάμιση πόδι στη League Phase του Europa League.

Ντεμπούτο και για τον Σόλα Σορετίρε, που μπήκε ορεξάτος στο ματς και είχε και ευκαιρία να σκοράρει στις καθυστερήσεις, αλλά η κεφαλιά του κατέληξε άουτ.

Χωρίς… συγκινήσεις το πρώτο ημίχρονο

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το ματς έχοντας την κατοχή αλλά χωρίς να την έχει μετουσιώσει σε τελική στα πρώτα 10 λεπτά, με μοναδική τελική σε αυτό το διάστημα να είναι για τον Παναιτωλικό, στα 40 δευτερόλεπτα, με το μακρινό σουτ από τον Πέρες και τον Κοτάρσκι να του λέει «όχι» με υπερένταση.

Στο 12ο λεπτό ήρθε και η πρώτη προσπάθεια για τελική από τον ΠΑΟΚ, με τον Τσάλοφ να παίρνει την κεφαλιά μέσα στην περιοχή αλλά αυτή να φεύγει μακριά από την εστία, χωρίς να ανησυχεί τον Τσάβες. Πέντε λεπτά μετά, κι άλλη καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ, με τον Μουργκ να κλέβει την μπάλα, να δίνει στον Τσάλοφ, εκείνος να μπαίνει στην περιοχή αλλά να μην μπορεί να εκτελέσει.

Στο μισάωρο ο Παναιτωλικός είχε τις δικές του στιγμές. Στο 31ο λεπτό ο Μπουζούκης θα σουτάρει από μακρινή απόσταση, με τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια και ένα λεπτό μετά, ο Πέρες έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από την εστία του Κοτάρσκι.

Η τελευταία αξιοσημείωτη στιγμή για τον ΠΑΟΚ έγινε στο 44ο λεπτό όταν ο Σάστρε έκανε την σέντρα από τα δεξιά προς την περιοχή του Παναιτωλικού, με τον Τσάβες να πέφτει στα πόδια του Τσάλοφ και να απομακρύνει τη μπάλα, πριν μπορέσει να εκτελέσει ο Ρώσος φορ. Και κάπως έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Πίεσε και βρήκε τα γκολ της νίκης ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ξεκινά δυνατά το δεύτερο μέρος και στην πρώτη αντεπίθεση στο 48ο λεπτό, η μπάλα κατέληξε στον Ντεσπότοφ, αλλά το πλασέ του Βούλγαρου εξτρέμ ήταν αδύναμο. Τρία λεπτά μετά, ο Ντεσπότοφ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Σάστρε πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή του Παναιτωλικού και έκανε το 1-0 για τον Δικέφαλο του Βορρά.

Μεγάλη στιγμή για τον ΠΑΟΚ και στο 59ο λεπτό. Ο Σβαμπ γέμισε στην περιοχή, η μπάλα έφτασε στον Ντεσπότοφ, με τον Βούλγαρο να εκτελεί με τη μία, αλλά τον Τσάβες να έχει απάντηση αποκρούοντας με υπερένταση.

Στο 65ο λεπτό ο ΠΑΟΚ απειλεί ξανά με το δυνατό σουτ του Σβαμπ, μετά από προσπάθεια του Ντεσπότοφ μέσα στη μεγάλη περιοχή του Παναιτωλικού, αλλά ο Τσάβες μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» το ματς, όταν ο Ζίβκοβιτς, λίγο μετά την είσοδό του στον αγώνα και συγκεκριμένα στο 79ο λεπτό, έδωσε πάσα πάρε-βάλε στον Τισουντάλι, με τον φορ του Δικεφάλου να σκοράρει στην κλειστή γωνία του Τσάβες για το 2-0.

Στις καθυστερήσεις, η κεφαλιά του Σορετίρε κατέληξε άουτ, με τον νεαρό μεσοεπιθετικό να μπαίνει ορεξάτος στο ματς και ο Τισουντάλι σκόραρε, αλλά ο επόπτης υπέδειξε οφσάιντ. Και κάπως έτσι το ματς ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ να κάνει το «2 στα 2» και ενα επικρατεί του Παναιτωλικού 2-0.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου, 4-2-3-1): Κοτάρσκι – Σάστρε, Κετζιόρα, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες – Καμαρά (72’ Οζντόεφ), Σβαμπ – Ντεσπόντοφ (72’ Ζίβκοβιτς), Κωνσταντέλιας (85’ Σορετίρε), Μουργκ (72’ Τάισον) – Τσάλοφ (72’ Τισουντάλι)

Παναιτωλικός (Πετράκης, 3-5-2): Τσάβες, Λιάβας, Παντελάκης, Μλάντεν (62’ Κοντούρης), Τορεχόν, Μαυρίας – Πέρες (74’ Λουίς), Μουζούκης (62’ Λαχούντ), Μπελεβώνης (62’ Μαΐντεβατς) – Ντίας (78’ Νικολάου), Λομονάκο