Ο Ολυμπιακός διαφήμισε το ελληνικό ποδόσφαιρο με την εμφάνιση που πραγματοποίησε στον τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου κόντρα στην Φλαμένγο και η ομάδα του Πειραιά έκανε τους Βραζιλιάνους να… τρίβουν τα μάτια τους στο θρυλικό Μαρακανά.

Τα παιδιά του Ολυμπιακού κυριάρχησαν στον μεγάλο τελικό και άξιζαν τη νίκη, ωστόσο η τύχη τους γύρισε την πλάτη και στο 93’ γνώρισαν την ήττα, με τον Γκαρσία να κάνει το 2-1 για την «Φλα».

Ωστόσο τα θετικά μηνύματα που έστειλαν οι νεαροί «ερυθρόλευκοι» ήταν πολλά, με κυριότερο όλων το λαμπρό μέλλον που απλώνεται μπροστά τους.

Όλα τα παιδιά του Ολυμπιακού έδωσαν το 100% κόντρα στην βραζιλιάνικη ομάδα αλλά έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να σταθεί κάποιος στην απόδοση ενός παίκτη, ο οποίος έκανε τους Βραζιλιάνους να παραμιλούν.

Ο λόγος για τον Αντώνη Παπακανέλλο, ο οποίος ήταν χάρμα ιδέσθαι σε όλο το παιχνίδι, με τον 19χρονο επιτελικό μέσο της ομάδας του λιμανιού να κάνει πράγματα και θαύματα στον αγωνιστικό χώρο του Μαρακανά.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το 10άρι του Ολυμπιακού έκανε την τέλεια εμφάνιση στον τελικό του Διηπειρωτικού και δεν ήταν λίγες οι φορές που κέρδισε το χειροκρότημα και τον θαυμασμό της εξέδρας, κάνοντας εντυπωσιακές ενέργειες.

Ο νεαρός άσος των «ερυθρόλευκων» ήταν απολαυστικός και «όργωσε» κάθε σπιθαμή του αγωνιστικού χώρο στην θρυλική έδρα της Φλαμένγκο, αναγκάζοντας τους Βραζιλιάνους να κάνουν αμέτρητα φάουλ για να καταφέρουν να τον σταματήσουν.

Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι ο Παπακανέλλος πήρε πάνω του το δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού για τον Ολυμπιακό και από τα πόδια του ξεκινούσαν σχεδόν όλες οι επιθέσεις των «ερυθρόλευκων».

Ο Παπακανέλλος έβγαλε μια εντυπωσιακή εικόνα, την εικόνα ενός σύγχρονου επιτελικού μέσου που παίζει με το κεφάλι ψηλά κι έχει την δυνατότητα να πασάρει καλά αλλά και να μεταφέρει ωραία την μπάλα με την καλή του τεχνική κατάρτιση.

Είναι επίσης ένας μέσος που απειλεί την αντίπαλη εστία, έχει το γκολ και γενικά μιλάμε για ένα 10άρι που μπορεί να κάνει την διαφορά τα χρόνια που έρχονται.

Αναφέραμε και νωρίτερα βέβαια ότι όλα τα παιδιά του Ολυμπιακού έκαναν μεγάλη προσπάθεια παίζοντας μάλιστα στην έδρα της Φλαμένγκο και αυτή η προσπάθεια αναγνωρίστηκε και από τους ιθύνοντες της βραζιλιάνικης ομάδας, στις συζητήσεις μετά το τέλος του αγώνα.

Ο Παπακανέλλος, όπως και άλλα παιδιά που κατέκτησαν το Youth League την περασμένη σεζόν, έχουν τώρα ανέβει στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού και τα όνειρα συνεχίζονται.

Οι «ερυθρόλευκοι» ποντάρουν πολλά πάνω σε αυτά τα παιδιά και είναι δεδομένο πως ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να στηρίζει τα τμήματα υποδομής του.