Κυριακή 25 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ο Ολυμπιακός έκανε τους Βραζιλιάνους να… τρίβουν τα μάτια τους

Ο Ολυμπιακός έκανε τους Βραζιλιάνους να… τρίβουν τα μάτια τους

Οι «ερυθρόλευκοι» εντυπωσίασαν με την εμφάνιση που πραγματοποίησαν στο Μαρακανά και κέρδισαν το χειροκρότημα...

Το αποτέλεσμα του τελικού δεν ήταν αυτό που ήθελαν οι παίκτες του Ολυμπιακού, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» στάθηκαν πολύ άτυχοι και γνώρισαν την ήττα από την Φλαμένγκο με 2-1.

Ωστόσο υπάρχουν πολλά στοιχεία στα οποία πρέπει να εστιάσουμε για να αποδοθεί το μεγαλείο της προσπάθειας που έκαναν οι παίκτες της ελληνικής ομάδας.

Αυτό λοιπόν που πρέπει πάνω απ’ όλα να επισημανθεί είναι ότι ο Ολυμπιακός έκανε τους Βραζιλιάνους να… τρίβουν τα μάτια τους και μάλιστα παίζοντας στην έδρα της «Φλα».

Ήταν μεγάλη υπόθεση αυτό που έκαναν οι πειραιώτες στον τελικό του Διηπειρωτικού, γιατί πολύ απλά απέδειξαν ότι είναι ομάδα που έχει θέση στην κορυφή του κόσμου.

«Λύγισε» ο Ολυμπιακός από το δεύτερο γκολ της Φλαμένγκο στο 93’, αλλά κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι στο 88’ οι πειραιώτες είχαν δοκάρι και αν η τύχη δεν τους «γύριζε την πλάτη», τότε θα είχαν  κατακτήσει και αυτό το τρόπαιο.

Η μεγάλη εικόνα όμως είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν σπουδαίο ποδόσφαιρο στο Μαρακανά και αυτή η εικόνα είναι βγαλμένη από το παρόν και το μέλλον της ομάδας του λιμανιού.

Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στον τελικό κι αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς, παρά την ήττα στο φινάλε.

Τα παιδιά του Ολυμπιακού κέρδισαν το χειροκρότημα των οπαδών της Φλαμένγκο, οι οποίοι αναγνώρισαν την εξαιρετική προσπάθεια που έκαναν οι «ερυθρόλευκοι».

Και πρέπει εδώ να τονίσουμε ότι η ομάδα που είχε τις περισσότερες αλλά και τις μεγαλύτερες ευκαιρίες στο παιχνίδι ήταν αναμφίβολα ο Ολυμπιακός.

Οι «ερυθρόλευκοι» έφεραν σε πολύ δύσκολη θέση την αντίπαλό τους και έδειξαν ότι το ταλέντο τους είναι τεράστιο.

Η ελληνική ομάδα δημιούργησε καλές φάσεις, πίεσε ψηλά και αναστάτωσε ουκ ολίγες φορές την αμυντική γραμμή της Φλαμένγκο. Υπήρχαν στιγμές στο ματς που οι «ερυθρόλευκοι» έμοιαζαν να είναι ένα «σκαλοπάτι» πάνω απ’ τους αντιπάλους τους, αλλά είπαμε ότι «πληγώθηκαν» από την ατυχία.

Θα πρέπει ωστόσο να τονίσουμε ότι ήταν ένα μαγικό ταξίδι για την ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού, ήταν ένα ταξίδι καταξίωσης κι αυτά τα παιδιά θα έχουν πάντα να θυμούνται τα όσα έζησαν, φτάνοντας στην κορυφή της Ευρώπης αλλά και στον τελικό του Διηπειρωτικού.

Είναι τα παιδιά του Ολυμπιακού που συνεχίζουν να ονειρεύονται, είναι τα παιδιά που έχουν μέλλον στην πρώτη ομάδα του συλλόγου και ήδη αρκετά από αυτά είναι στα πλάνα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ μεγάλη ομάδα στο Μαρακανά κι έκανε περήφανους τους οπαδούς του.

Αυτό είναι σίγουρο. Το μέλλον είναι εδώ και ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να στηρίζει τα τμήματα υποδομής του, θέτοντας μεγάλους στόχους και για τα επόμενα χρόνια.

Only in

Αποκάλυψη in: Εντοπίσθηκαν Ρώσοι ένοπλοι της στρατιωτικής οργάνωσης Wagner στην Γλυφάδα!

Εντοπισμός μετά από ατύχημα με εμπλοκή μοτοσικλέτας. Άγνωστος ποιος ήταν ο στόχος της παρουσίας τους στη χώρα μας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 25 Αυγούστου 2024