Viral για λάθος λόγους είχε γίνει πριν από μερικές εβδομάδες ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όταν ξέσπασε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Κέι Νισικόρι (σ.σ ήττα με 0-2) και έδιωξε με άκομψο τρόπο από το box του τον πατέρα του και μέχρι πρότινος προπονητή του, Απόστολο.

Ένα βίντεο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου, με τον Στέφανο να δέχεται πολύ έντονη κριτική για τη συμπεριφορά του απέναντι στον Απόστολο.

Ο Έλληνας τενίστας μίλησε για το γεγονός αλλά και για τη σχέση του με τον πατέρα του, την οποία όπως είπε ο ίδιος «θέλω να κάνω καλύτερη εκτός court».

Αναλυτικά όσα είπε:

«Τις περισσότερες φορές δεν είμαι σίγουρος για τις αλλαγές που κάνω στην ομάδα μου. Είναι κάτι δύσκολο και επώδυνο. Όταν κάνω αλλαγές, λειτουργώ με το ένστικτο και συνήθως είναι σωστές. Ένιωσα ότι τα τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα, κρατούσα μέσα μου πολλά από τα συναισθήματά μου για κάποια πράγματα και δεν μπορούσα να εκφραστώ νωρίτερα.

Ήρθε, όμως, η ώρα να κάνω αυτή τη σημαντική αλλαγή στην ομάδα μου. Θέλω πραγματικά να αναπτύξω τη σχέση με τον πατέρα μου και να την κάνω καλύτερη εκτός court. Ένιωσα ότι η πίεση κι οι προσδοκίες των τελευταίων ετών στο tour μάς είχαν απομακρύνει κι αυτό είναι φυσικό, διότι συνεργάζομαι επαγγελματικά με τον πατέρα μου. Σε κάθε σχέση πατέρα-γιου αυτό μπορεί να φέρει απόσταση αντί για δέσιμο.

Μέχρι τώρα είναι όλα καλά, είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να τον έχω ως πατέρα μου, ενώ μας βοηθάει ο κάπτεν της ομάδας Davis Cup σε ρόλο προπονητή τις προσεχείς εβδομάδες. Είναι κάποιος που γνωρίζω καλά κι ελπίζω να βγάλει το καλύτερό μου τένις και να εξελιχθούμε μαζί».