Με μεγάλα όνειρα και υψηλές φιλοδοξίες ξεκινάει το US Open η Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα τενίστρια θέλει να αφήσει πίσω της όσα έχουν συμβεί στα τελευταία Grand Slams και να επαναλάβει την εντυπωσιακή πορεία που είχε κάνει το 2021.

Πριν από τρία χρόνια η 29χρονη τενίστρια φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του αμερικάνικου όπεν, όπου είχε ηττηθεί από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Έμμα Ραντουκάνου με 2-0 σετ (6-1, 6-4).

Αυτή είναι η καλύτερη πορεία της μέχρι τώρα στο US Open και δεύτερη καλύτερη συνολικά στην καριέρα της σε επίπεδο Grand Slams, καθώς την ίδια χρονιά είχε φτάσει επίσης στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός, όπου είχε ηττηθεί από την Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα με 2-1.

Από το US Open του 2021 και έπειτα η Μαρία Σάκκαρη έχει αγωνιστεί σε 11 Grand Slams, έχοντας ως καλύτερη πορεία τους «16» στο Αυστραλιανό Οπεν του 2022.

Δεν κατάφερε σε κανένα να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά και μάλιστα στα περισσότερα αποκλείστηκε πριν τη φάση των «32». Στα υπόλοιπα Grand Slams του 2022 η Ελληνίδα τενίστρια ηττήθηκε στους «64» του Ρολάν Γκαρός, στους «32» του Γουίμπλεντον και στους «64» του US Open.

Το 2023 έφτασε στους «32» του Αυστραλιανού Οπεν, αλλά μετέπειτα ακολούθησαν τρεις αποκλεισμοί στον πρώτο γύρο σε Ρολάν Γκαρός, Γουίμπλεντον και US Open.

Φέτος, η Μαρία Σάκκαρη στο Αυστραλιανό Οπεν έφτασε μέχρι τον δεύτερο γύρο, στο Ρολάν Γκαρός ηττήθηκε στο πρώτο γύρο και στο Γουίμπλεντον στον τρίτο γύρο.

Στο US Open η συμπατριώτισσά μας ψάχνει μια καλή πορεία, που θα τη βοηθήσει πολύ ψυχολογικά, αλλά και βαθμολογικά, ενόψει του τελευταίου κομματιού της φετινής σεζόν και φυσικά των WTA Finals, με τα οποία θα ολοκληρωθεί το 2024 στο γυναικείο τένις.

Η 29χρονη μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου έφτασε μέχρι τον τρίτο γύρο (σ.σ αποκλείστηκε από την Μάρτα Κόστιουκ με 2-1), δεν αγωνίστηκε στα τουρνουά σε Τορόντο και Σινσινάτι, λόγω ενός τραυματισμού στον ώμο, όπως ανέφερε η ίδια στα social media.

Τώρα, όμως έχει ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε και είναι έτοιμη για το US Open, όπου στον πρώτο γύρο της αμερικάνικης διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει την Κινέζα, Γιαφάν Γουάνγκ, Νο. 80 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA. Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά που θα κοντραριστούν οι δύο τενίστριες, με τη Σάκκαρη να έχει δύο νίκες στα τρία προηγούμενα.

Η Ελληνίδα τενίστρια είχε νικήσει τα παιχνίδια που έδωσαν το 2016 στο Αυστραλιανό Οπεν και το 2018 στο Ντουμπάι, αμφότερα με 2-1 σετ, ενώ είχε χάσει το 2016 στο Πεκίνο, επίσης με 2-1.

Τα παιχνίδια μεταξύ τους είναι πάντα ντέρμπι, γεγονός που δείχνει ότι κάθε άλλο παρά εύκολο θα είναι το έργο της Μαρίας στην πρεμιέρα του φετινού US Open.

Ένα τουρνουά, στο οποίο η κληρωτίδα έστειλε την Σάκκαρη σε δύσκολο μονοπάτι, καθώς στον δεύτερο γύρο η Μαρία, εάν βέβαια αποκλείσει την Κινέζα, θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Ντιάνα Πάρι – Ξινγιού Γουάνγκ. Στον τρίτο γύρο έχει ως πιθανή αντίπαλο την Βικτόρια Αζαρένκα και στον τέταρτο την Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα.