Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση Χεζμπολάχ: Από φίλια πυρά έχασε τη ζωή του ο Ισραηλινός ναύτης

Επίθεση Χεζμπολάχ: Από φίλια πυρά έχασε τη ζωή του ο Ισραηλινός ναύτης

Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται πως οι πύραυλοι του Iron Dome μπορούν εύκολα να μπερδευτούν ή να βγουν εκτός τροχιάς.

Στην πρωινή επίθεση της Χεζμπολάχ, ένας Ισραηλινός ναύτης σκοτώθηκε, δύο τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης της Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ. Ισραηλινός ναύτης που επέβαινε σε σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν εν μέσω της επίθεσης της Χεζμπολάχ σήμερα το πρωί στο βόρειο Ισραήλ.

Ο ναύτης αναγνωρίστηκε ως ο Υπαξιωματικός πρώτης τάξης David Moshe Ben Shitrit, 21 ετών, της 914ης Μοίρας Περιπολίας του Πολεμικού Ναυτικού, από την Geva Binyamin-Adam. Οι άλλοι δύο στρατιώτες αναφέρονται σε μέτρια και ελαφριά κατάσταση και βρίσκονται εκτός κινδύνου. Ο

Σύμφωνα με την αρχική έρευνα των IDF, οι ναύτες σε περιπολικό σκάφος κλάσης Dvora στα ανοικτά των ακτών του βόρειου Ισραήλ χτυπήθηκαν από θραύσματα από πύραυλο αναχαίτισης Iron Dome, καθώς τουλάχιστον δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Χεζμπολάχ πετούσαν πάνω από την περιοχή.

Το βίντεο μάλλον επιβεβαιώνει το πρώτο σενάριο των IDF

Ο στρατός διερευνά την πιθανότητα ο πύραυλος αναχαίτισης να παρακολουθούσε ένα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Χεζμπολάχ και στη συνέχεια, λόγω άγνωστων συνθηκών, άλλαξε για να στοχεύσει το πλοίο και εξερράγη ακριβώς πάνω από αυτό. Μια άλλη πιθανότητα, αν και θεωρείται λιγότερο πιθανή, είναι ότι ο πύραυλος αναχαίτισης κατάφερε να αναχαιτίσει ένα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ακριβώς πάνω από το πλοίο, αλλά τραυμάτισε και τους ναύτες.

Πλάνα από το περιστατικό δείχνουν έναν πύραυλο αναχαίτισης Iron Dome να εκρήγνυται δίπλα στο πλοίο. Μέρη του πυραύλου αναχαίτισης βρέθηκαν μέσα στο πλοίο μετά το περιστατικό.

Το πλοίο Dvora επισκευάζεται επί του παρόντος και θα επιστρέψει στην υπηρεσία του μέχρι αύριο. Στο βίντεο δεν είναι ορατά drones, τουλάχιστον όχι στο επίμαχο διάστημα της βιντεοσκόπησης.

Το Ισραήλ έχει κατηγορηθεί από την Χεζμπολάχ και για την έκρηξη στα Υψίπεδα του Γκολάν, ως ακόμα μια αστοχία πυραύλου αναχαίτισης του Iron Dome. Το Ισραήλ επιμένει πως το γήπεδο 5×5 χτυπήθηκε από την Χεζμπολάχ. Ως αντίποινα για την δολοφονία των (συριακής καταγωγής) νέων των κατεχόμενων Υψιπέδων Γκολάν, το Ισραήλ δολοφόνισε στην Νταχίγια της Βηρυττού τον ανώτατο διοικητή της Χεζμπολάχ Φουάντ Σούκρ.  

Με πληροφορίες από Times of Israel

Only in

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση ο νόμος για το Κτηματολόγιο

Χωρίς νέα παράταση της προθεσμίας δήλωσης των ακινήτων στο Κτηματολόγιο, το σχέδιο νόμου τέθηκε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024