Κυριακή 25 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Παραδόθηκε ο δράστης των επιθέσεων στο Ζόλινγκεν

Γερμανία: Παραδόθηκε ο δράστης των επιθέσεων στο Ζόλινγκεν

Με τα ρούχα καλυμμένα με το αίμα των θυμάτων του, ο δράστης παραδόθηκε σε περιπολικό που περνούσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες γερμανικών μέσων ενημέρωσης, ο ύποπτος δράστης του Ζόλινγκεν παραδόθηκε στο πλήρωμα ενός περιπολικού που περνούσε. Πιο συγκεκριμένα, λίγο πριν από τις 11 το βράδυ, ώρα Γερμανίας, περισσότερες από 24 ώρες μετά την επίθεση, ο φερόμενος ως δράστης παραδόθηκε σε περιπολία της αστυνομίας το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel.

Τα ρούχα του ήταν βρώμικα και καλυμμένα με αίμα, ανέφεραν πηγές των σωμάτων ασφαλείας. Ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Χέρμπερτ Ρόουλ (CDU) επιβεβαίωσε τη σύλληψη λίγη ώρα αργότερα στην εκπομπή «Tagesthemen» του ARD. Ο άνδρας είναι «εξαιρετικά» ύποπτος για το έγκλημα, ενώ έχουν βρεθεί και αποδεικτικά στοιχεία.

Αναφερόμενος σε έρευνα σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Σόλινγκεν, ο Ρόουλ δήλωσε ότι αυτό αποτελεί μέρος περαιτέρω πληροφοριών που χρησιμοποιήθηκαν. «Ένα καυτό στοιχείο είχε ακολουθηθεί όλη την ημέρα, και μπορώ να σας πω ότι κλείσαμε επιτυχώς αυτό το καυτό στοιχείο πριν από λίγα λεπτά. Το πρόσωπο που πραγματικά αναζητούσαμε όλη την ημέρα βρίσκεται πρόσφατα υπό την επιτήρησή μας».

Τι έχει γίνει γνωστό για την ταυτότητα του δράστη

Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, ο δράστης είναι ο 26χρονος Ισά αλ Χ. ο οποίος γεννήθηκε στη συριακή πόλη Ντέιρ αλ-Σορ. Ήρθε στη Γερμανία στα τέλη Δεκεμβρίου του 2022 και ζήτησε άσυλο στο Μπίλεφελντ.

Ένα χρόνο αργότερα έλαβε τη λεγόμενη επικουρική προστασία, μιας μορφής πρώτου ασύλου, την οποία συχνά λαμβάνουν οι πρόσφυγες από τη χώρα που μαστίζεται από τον εμφύλιο πόλεμο. Είναι σουνίτης μουσουλμάνος. Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, δεν ήταν προηγουμένως γνωστός στις αρχές ασφαλείας ως ισλαμιστής εξτρεμιστής.

Σε μια επετειακή γιορτή στην πόλη Ζόλινγκεν, ο άνδρας μαχαίρωσε παρευρισκόμενους στην τύχη. Στη συνέχεια διέφυγε μέσα στην αναταραχή και τον αρχικό πανικό. Δύο άνδρες ηλικίας 67 και 56 ετών και μια 56χρονη γυναίκα έχασαν τη ζωή τους. Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά, οι τέσσερις από αυτούς σοβαρά.

Only in

Αποκάλυψη in: Εντοπίσθηκαν Ρώσοι ένοπλοι της στρατιωτικής οργάνωσης Wagner στην Γλυφάδα!

Εντοπισμός μετά από ατύχημα με εμπλοκή μοτοσικλέτας. Άγνωστος ποιος ήταν ο στόχος της παρουσίας τους στη χώρα μας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 25 Αυγούστου 2024