Κυριακή 25 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Οι Χούθι επαινούν τα πλήγματα της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ – «Συγχαρητήρια για τη θαρραλέα επίθεση»

Οι Χούθι επαινούν τα πλήγματα της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ – «Συγχαρητήρια για τη θαρραλέα επίθεση»

Οι Χούθι απειλούν εκ νέου να επιτεθούν στο Ισραήλ, εξαίρουν την επίθεση της Χεζμπολάχ

Οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες Χούθι της Υεμένης επαίνεσαν την Κυριακή τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ και ανανέωσαν τις απειλές ότι θα εξαπολύσουν τη δική τους επίθεση ως απάντηση στα ισραηλινά πλήγματα σε λιμάνι της Υεμένης.

«Συγχαίρουμε τη Χεζμπολάχ και τον γενικό της γραμματέα για τη μεγάλη και θαρραλέα επίθεση που πραγματοποίησε η αντίσταση σήμερα το πρωί εναντίον του ισραηλινού εχθρού», ανέφεραν οι Χούθι σε ανακοίνωσή τους.

Οι αντάρτες της Υεμένης δήλωσαν ότι η «ισχυρή και αποτελεσματική απάντηση… επιβεβαιώνει ότι η αντίσταση είναι ικανή, ισχυρή και ειλικρινής στις υποσχέσεις και τις απειλές της».

Οι Χούθι δεσμεύτηκαν να εξαπολύσουν τις δικές τους επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ σε απάντηση στα πλήγματα της 20ής Ιουλίου που είχαν στόχο ένα λιμάνι που διοικείται από τους αντάρτες στην παράκτια πόλη Χοντέιντα.

«Η απάντηση της Υεμένης έρχεται σίγουρα»

«Επαναβεβαιώνουμε για άλλη μια φορά ότι η απάντηση της Υεμένης έρχεται σίγουρα», ανέφερε η δήλωση.

Το χτύπημα στη Χοντέιντα ήρθε μια ημέρα μετά την πρώτη φονική επίθεση των Χούτι στο Ισραήλ – μια επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο Τελ Αβίβ, από την οποία σκοτώθηκε ένας ισραηλινός πολίτης.

Η απάντηση του Ισραήλ κατέστρεψε μεγάλο μέρος της αποθηκευτικής ικανότητας καυσίμων του λιμανιού και σκότωσε τουλάχιστον εννέα ανθρώπους, σύμφωνα με τους αντάρτες.

Οι Χούθι έχουν εκτοξεύσει ρουκέτες, πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον εμπορικών πλοίων κατά τη διάρκεια του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα, λέγοντας ότι δείχνουν αλληλεγγύη στους Παλαιστίνιους.

Οι Χούθι, οι οποίοι έχουν περιορισμένη λαϊκή υποστήριξη στην Υεμένη εκτός της βόρειας βάσης τους, θεωρούνται πιο ανεξάρτητοι από το Ιράν σε σχέση με ορισμένες από τις άλλες ομάδες της συμμαχίας.

Only in

«Η κατάδυση για πτώματα είναι η δουλειά μας, αλλά η εύρεση της Χάνα Λιντς ήταν συγκινητική»

Η Χάνα, η 18χρονη κόρη του Βρετανού επιχειρηματία τεχνολογίας Μάικ Λιντς, έχασε τη ζωή της μαζί με άλλα έξι άτομα όταν το σκάφος βυθίστηκε κατά τη διάρκεια ακραίων καιρικών συνθηκών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 25 Αυγούστου 2024