Κυριακή 25 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Χεζμπολάχ: Η απάντησή μας ήταν τέτοια για να μην προκαλέσει γενικευμένη σύρραξη

Χεζμπολάχ: Η απάντησή μας ήταν τέτοια για να μην προκαλέσει γενικευμένη σύρραξη

Εν αναμονή του μηνύματος Νασράλα, αξιωματούχος της Χεζμπολάχ δήλωσε ότι η οργάνωση εργάστηκε ώστε η επίθεσή της να μην προκαλέσει γενικευμένη σύρραξη

Αξιωματούχος της Χεζμπολάχ δήλωσε σήμερα ότι η απάντηση του σιιτικού λιβανέζικου κινήματος προς το Ισραήλ για τον φόνο του διοικητή της καθυστέρησε «για πολιτικούς λόγους» και κυρίως λόγω των συνεχιζόμενων συνομιλιών για μια συμφωνία εκεχειρίας στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας και την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων.

Ο αξιωματούχος, σε γραπτές του δηλώσεις που διένειμε στον Τύπο, επεσήμανε ότι η Χεζμπολάχ «εργάστηκε» ώστε να διασφαλίσει πως η απάντησή της στον φόνο του Φουάντ Σουκρ στις 30 Ιουλίου δεν θα προκαλέσει ευρείας κλίμακας πόλεμο.

Το Ισραήλ κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τις επόμενες 48 ώρες

Το απόγευμα της Κυριακής, οι IDF έκαναν γνωστό ότι υπάρχει νεκρός ισραηλινός στρατιώτης σε πολεμικό ταχύπλοο του Ισραήλ. Ο στρατός ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα για το εάν το χτύπημα στο πλοίο προκλήθηκε από πύραυλο αναχαίτισης που αναγνώρισε κατά λάθος το πλοίο ως στόχο, ή από θραύσματα από μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

«Η επίθεση πέτυχε τον στόχο της»

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε νωρίτερα ότι η επίθεση ευρείας κλίμακας κατά ισραηλινών στρατιωτικών στόχων σε αντίποινα για τον θάνατο του Σουκρ, με τη χρήση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (drones) και ρουκετών, «ολοκληρώθηκε» για σήμερα, σημειώνοντας ότι πέτυχε τους στόχους της.

«Η στρατιωτική μας επιχείρηση για σήμερα ολοκληρώθηκε και επιτεύχθηκε», ανέφερε και πρόσθεσε ότι οι ισχυρισμοί του Ισραήλ «όσον αφορά την αποτρεπτική δράση που διεξήγαγε (…) και την αποτυχία της επίθεσης της αντίστασης είναι κενοί ισχυρισμοί».

Το Ισραήλ κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τις επόμενες 48 ώρες.

Ο ισραηλινός στρατός, από πλευράς του, ανακοίνωσε ότι «γύρω στα 100» αεροσκάφη του «στοχοθέτησαν και κατέστρεψαν χιλιάδες ράμπες εκτόξευσης ρουκετών της Χεζμπολάχ» στη διάρκεια των αεροπορικών επιδρομών που εξαπέλυσε για να αποτρέψει επίθεση του σιιτικού κινήματος στο Ισραήλ.

«Τα πυρά του λιβανικού σιιτικού κινήματος ήταν μέρος μιας μεγαλύτερης επίθεσης που είχε σχεδιαστεί και μπορέσαμε να αποτρέψουμε ένα μεγάλο μέρος αυτής σήμερα το πρωί», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι IDF.

Only in

Τζίλιαν Αντερσον: «Δεν είμαστε τόσο ανοιχτοί για το σεξ όσο νομίζουμε»

Όταν η ηθοποιός ζήτησε από τις γυναίκες να μοιραστούν τα ερωτικά τους μυστικά για ένα νέο βιβλίο, βρέθηκε να επανεξετάζει τη δική της σχέση με την επιθυμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 25 Αυγούστου 2024