Ο Αρκάς ξεκινά την εβδομάδα με ένα δικό του ξεχωριστό μήνυμα. Η Δευτέρα θέλει να ευχηθεί «Καλημέρα και Καλό χειμώνα» αλλά δεν τα καταφέρνει να ολοκληρώσει τη φράση λέγοντας «Καλημέρα και καλό χειμ…» ενώ της εκσφενδονίζουν παπούτσι, κινητό, ξυπνητήρι και εννοείται μαξιλάρι.

Η σημερινή καλημέρα

Και από Αύγουστο…χειμώνα;

Για πολλούς η ευχή «καλό χειμώνα» είναι από μόνη της αιτία εκνευρισμού, όχι μόνο επειδή σηματοδοτεί το τέλος της όποιας ανεμελιάς, αλλά κυρίως επειδή σημαίνει έναν νέο κύκλο με σκοτούρες, άγχη και προβλήματα που μας περίμεναν στη γωνία.

Παρά το εύλογο άγχος από τη θύελλα ευθυνών και προκλήσεων που εισβάλλουν με το φθινόπωρο, έχουμε επιλογή: να κατρακυλήσουμε όπως όπως στην αρχή ενός ακόμη δύσκολου χειμώνα ή να κάνουμε ξεκίνημα με τους δικούς μας όρους.

Αποχαιρετώντας τον χειμώνα αλλά όχι με αρνητική διάθεση

Ενα από τα καλά του καλοκαιριού είναι ότι αφήνει για λίγο μια αίσθηση δύναμης από τις στιγμές χαλάρωσης και επαφής με τον αυθεντικό εαυτό μας.

Ποια είναι τα πρώτα πράγματα που την κλέβουν στο σκηνικό της νέας σεζόν που αρχίζει; Οι βραδινές ειδήσεις, το πρωινό ξύπνημα, οι λογαριασμοί; Παρατηρώντας τι είναι αυτό που αλλάζει τη ροή της ενέργειας και τα συναισθήματά μας, έχουμε μια δυνατότητα να μην του παραδώσουμε τα κλειδιά του εαυτού μας.