Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Καιρός – Μαρουσάκης: Ψυχρές αέριες μάζες κατηφορίζουν προς την Ελλάδα – Πού περιμένουμε καταιγίδες και χαλάζι

Καιρός – Μαρουσάκης: Ψυχρές αέριες μάζες κατηφορίζουν προς την Ελλάδα – Πού περιμένουμε καταιγίδες και χαλάζι

Η αστάθεια θα είναι το κύριο χαρακτηριστικού του καιρού, με αποτέλεσμα την Τετάρτη και στη συνέχεια να σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη.

Η αστάθεια είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού και τις επόμενες ημέρες αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας, ύστερα από ένα καυτό τρίμηνο, ενώ βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη ο καιρός σήμερα είναι άστατος, με βροχές κυρίως στο δυτικό τμήμα της χώρας ενώ τα φαινόμενα θα επεκταθούν το απόγευμα στα κεντρικά ηπειρωτικά.

Από την Πέμπτη θα έχουμε καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και έντονους κεραυνούς σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος του Open, οι χαμηλές πιέσεις θα κυριαρχήσουν τόσο πάνω από τη χώρα μας όσο πάνω και από την ανατολική λεκάνη της Μεσογείου, κάτι που σημαίνει ότι η αστάθεια θα είναι το κύριο χαρακτηριστικού του καιρού, με αποτέλεσμα από την Τετάρτη να σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Πιθανόν το βράδυ σήμερα να βρέξει στην Αττική

Για την Αττική, ο κ. Μαρουσάκης ανάφερε ότι σήμερα το απόγευμα θα σημειωθούν κάποιες συννεφιές. Τις βραδινές ώρες δεν αποκλείεται να βρέξει σε κάποιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα 6-7 μποφόρ στον νότιο Ευβοϊκό και στα 4-5 μποφόρ στον Σαρωνικό, ενώ η θερμοκρασία θα ανέλθει μέχρι και τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Πιο άστατος αναμένεται ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των απογευματινών ωρών, με μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ασθενείς και μέτριες εντάσεις, με τον υδράργυρο να ανέρχεται στους 33-34 βαθμούς Κελσίου.

Καταιγίδες και  χαλάζι

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη την Τρίτη, θα δούμε μπόρες στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας, με την θερμοκρασία να ανέρχεται στους 35-37 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη θα είναι ανάλογο το καιρικό μοτίβο, ενώ παράλληλα προς το νότιο Ιόνιο οι ψυχρές αέριες μάζες που κατηφορίζουν θα συναντηθούν με τις θερμές θάλασσες με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα ισχυρό κύμα βροχών στην περιοχή.

Οι βοριάδες θα περιοριστούν προς το νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασίες θα αγγίξουν τους 36-37 βαθμούς Κελσίου. Από την Πέμπτη θα έχουμε καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και έντονους κεραυνούς σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας.

Only in

«Σχόλασα...»: Σε ισχύ στην Αυστραλία το δικαίωμα των εργαζομένων «να αποσυνδέονται» από τη δουλειά τους

«Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για τους εργαζόμενους» στην Αυστραλία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024