«Μαθήματα λογικής και ηθικής προς τους συγγενείς του εγκλήματος των Τεμπών…» τιτλοφορείται η ανάρτηση – καταπέλτης της Μαρίας Καρυστιανού, μητέρα της 19χρονης Μάρθης Ψαροπούλου, θύματος του τραγικού δυστυχήματος Τεμπών, κατά του Γιάννη Πρετεντέρη για το άρθρο του στα Νέα Σαββατοκύριακο, υπογραμμίζοντας πως «Ενάμιση χρόνο από το έγκλημα στα Τέμπη και χθες διαβάσαμε μια νέα τοποθέτηση σχετικά με το πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε».

Όπως αναφέρει η Μαρία Καρυστιανού σε μακροσκελή ανάρτησή της, «ένας ‘δημοσιογράφος’» αναφέρθηκε σε εμάς, τους γονείς που θάψαμε, όχι ότι απέμεινε από το παιδί μας αλλά ότι μας παραδώσανε άρον άρον και ενώ το μπάζωμα ήταν σε εξέλιξη και διερωτάται αν είναι πρέπον να εκφέρουμε δημόσια τη γνώμη μας για τον πρωθυπουργό – ενορχηστρωτή της υπόθεσης και υποστηρικτή του πρώην Υπουργού Μεταφορών, παρακάμπτοντας τη «δικαιοσύνη» που έχει αναλάβει το γνωστό της έργο».

«Τίποτα δεν συμβαίνει όμως τυχαία στα εγκλήματα. Διαφθορά ονομάζεται»

Στηλιτεύοντας τη στάση που έχει κρατήσει ο κ. Πρετεντέρης καταλήγει στο ρητορικό ερώτημα: «πώς λοιπόν να μην είστε ευχαριστημένος από το σύστημα αφού ανήκετε στους καλοταϊσμένους».

Παραθέτοντας σειρά στοιχείων από την -αν μη τι άλλο- προβληματική κυβερνητική διαχείριση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, που προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα, ερμηνεύει τη στάση του κ. Πρετεντέρη λέγοντας χαρακτηριστικά, «Προφανώς έχουμε διαφορετική άποψη για τη λογική, τη «δικαιοσύνη», την ηθική αλλά και για τη «δημοκρατία». Η δική σας οπτική γωνία είναι απ’ την πλευρά των βολεμένων, η δική μας είναι από την πλευρά του δικαίου και της αλήθειας».

Αρκετά με τα αφηγήματα από εντεταλμένους «δημοσιογράφους»

«Μετά λοιπόν το χθεσινό μάθημα προς εμάς, μάθετε κι εσείς τούτο. Έχει αποκαλυφθεί πλήρως η ανεπάρκεια της «Δικαιοσύνης» και του συστήματος που υπηρετείτε και εκπροσωπείτε.» συνεχίζει στην ίδια σκληρή και αφοπλιστικά ειλικρινή γλώσσα η κυρία Καρυστιανού.

«Αρκετά. Έχουμε βαρεθεί να ακούμε παραπλανητικά αφηγήματα από εντεταλμένους ‘δημοσιογράφους’» τονίζει, και κατατάσσει τον κ. Πρετεντέρη σε «όσους καθοδηγούμενοι από το σύστημα, χαρακτηρίζετε τα θέματα δικαιοσύνης για τα οποία διαμαρτυρόμαστε ως κινήσεις αντιπολίτευσης για να βοηθήσετε την κυβέρνηση να κρυφτεί από τις ευθύνες της και να μειώσετε τη σημασία των όσων τραγικών συμβαίνουν γύρω μας».

Καταληκτικά, τονίζει πως «μαθήματα λογικής, νομικής και ηθικής από έναν δημοσιογράφο πού σταθερά υπερασπίζεται συγκεκριμένο πολιτικό χώρο είναι άκυρα επειδή στερούνται της απαραίτητης δημοσιογραφικής αμεροληψίας».

Χάρισμα, όπως αναφέρει δηκτικά η Μαρία Καρυστιανού, «που δεν είχατε και ούτε θα αποκτήσετε».

Αναλυτικά η τοποθέτηση της Μαρίας Καρυστιανού:

«Μαθήματα λογικής και ηθικής προς τους συγγενείς του εγκλήματος των Τεμπών…

Ενάμιση χρόνο από το έγκλημα στα Τέμπη και χθες διαβάσαμε μια νέα τοποθέτηση σχετικά με το πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε!

Ένας «δημοσιογράφος» αναφέρθηκε σε εμάς, τους γονείς που θάψαμε, όχι ότι απέμεινε από το παιδί μας αλλά ότι μας παραδώσανε άρον άρον και ενώ το μπάζωμα ήταν σε εξέλιξη και διερωτάται αν είναι πρέπον να εκφέρουμε δημόσια την γνώμη μας για τον πρωθυπουργό – ενορχηστρωτή της υπόθεσης και υποστηρικτή του πρώην Υπουργού Μεταφορών, παρακάμπτοντας την «δικαιοσύνη» που έχει αναλάβει το γνωστό της έργο.

Ο πρωθυπουργός που στο πρώτο 24ωρο απεφάνθη ως ειδικός, ότι όλα οφείλονταν σε ανθρώπινο λάθος.

Που μέσα στις πρώτες κιόλας ώρες βρήκε την ευκαιρία , να δώσει την απάνθρωπη διαταγή μπαζώματος και να πετάξει τα οστά των παιδιών μας σε όλη την γύρω περιοχή της Λάρισας.

– Ύβρις προς τους νεκρούς! και όχι μόνο – διεπράχθη μέσα στις πρώτες 24 ώρες!

Που έδωσε εντολή στη Περιφέρεια να αναλάβει το μακάβριο έργο της μετακίνησης και διασκόρπισης των χωμάτων και των σωρών ενώ εκείνος τριγύριζε δήθεν θλιμμένος και στεναχωρημένος… και μας μιλούσε για άπλετο φως στην υπόθεση…

600.000 εκταμιεύτηκαν αμέσως… Η πιο γρήγορη πράξη Δημοσίου στην ιστορία

Που γύριζε μαζί με τον πρώην Υπουργό Μεταφορών σε προεκλογικές εκδηλώσεις, δηλώνοντας τη στήριξη προς το πρόσωπο του και την ώρα που εμείς φωνάζαμε για το μπάζωμα, εκείνος μιλούσε για εργαλειοποίηση του πόνου μας.

2 μήνες μετά των θάνατο των παιδιών μας!!!

Αχρειότητα είναι πολύ σεμνή λέξη για κάποιες πράξεις.

Αλήθεια, εσείς που ήσασταν τότε;;;

Που μέσω υπουργού του, ανέθεσε σε 2 υπαλλήλους της… Περιφέρειας(!!) να συντάξουν την τεχνική μελέτη και με την εντολή να μην γίνει έρευνα για την έκρηξη .

Αυτό, δεν σχολιάστηκε ούτε προβλημάτισε την «δικαιοσύνη» που τόσο θερμά υποστηρίζετε.

Εσάς μήπως έπρεπε να σας έχει προβληματίσει;

Εντολές για μοντάζ στα ηχητικά και πλήρης φίμωση των ΜΜΕ τα οποία ταΐζει πλουσιοπάροχα σε τακτά χρονικά διαστήματα για να κρύβουν επιμελώς την αλήθεια και να βαυκαλίζουν όλες τις αποτυχημένες ενέργειες του ιδίου και των υπουργών του.

Πως λοιπόν να μην είστε ευχαριστημένος από το σύστημα αφού ανήκετε στους καλοταϊσμένους.

Αλίμονο για τους υπόλοιπους.

Αλήθεια που βρίσκετε την ομοιότητα με το δυστύχημα στην Γαλλία και την συμπεριφορά του Μακρόν? Στο δυστύχημα που προκλήθηκε λόγω ανθρώπινου λάθους από υπερβολική ταχύτητα;

Αυτά που συνέβησαν εδώ είναι ντροπή για το ανθρώπινο γένος. Για όποιον έχει στοιχειώδη συνείδηση και αξιοπρέπεια. Έχει δηλαδή εξελιχθεί.

Τι σας λέω τώρα…

Δεν σας ενόχλησε όμως τίποτα από όλα αυτά!

Δεν μας εκπλήσσει.

Προφανώς έχουμε διαφορετική άποψη για την λογική, την «δικαιοσύνη», την ηθική αλλά και για την «δημοκρατία».

Η δική σας οπτική γωνία είναι απ’ την πλευρά των βολεμένων, η δίκη μας είναι από την πλευρά του δικαίου και της αλήθειας.

Στην χώρα όπου κανένα μα κανένα έγκλημα, ανεξάρτητα αν υπάρχουν νεκροί και πόσοι, δεν αποδίδονται οι ευθύνες στους υπεύθυνους και εσείς θα έπρεπε να είχατε προβληματιστεί και αντιδράσει.

Θεωρείτε εντελώς τυχαίο να υπάρχει πλήρης ατιμωρησία και οι μισοί υπεύθυνοι να αθωώνονται ενώ οι υπόλοιποι να εξελίσσονται επαγγελματικά.

Τίποτα δεν συμβαίνει όμως τυχαία στα εγκλήματα. Διαφθορά ονομάζεται

Γνωρίζετε ότι είμαστε η δεύτερη πιο διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης;

Αυτό γιατί δεν σας έχει εξοργίσει όπως εμάς;; Όπως κάθε Έλληνα;

Δεν γνωρίζετε τον κίνδυνο που ελλοχεύει για την «δημοκρατία» όταν η Ανώτατη η Δικαστική εξουσία διορίζεται από την κυβέρνηση;

Στην Ελλάδα από το νούμερο 17 στην ιεραρχία, η κα Αδειλίνη εκτοξεύτηκε ως πρώτη επιλογή.

Προφανώς στην «δικαιοσύνη» που εσείς αναφέρεστε δεν μετράνε η ηθικότητα, οι γνώσεις, η εμπειρία αλλά η διάθεση για τυφλή υπακοή , οι περιορισμένες ικανότητες, ο χαμηλός ουδός ηθικής και ενσυναίσθησης σε συνδυασμό με την υπέρμετρη φιλοδοξία.

Μετά λοιπόν το χθεσινό μάθημα προς εμάς, μάθετε και εσείς τούτο.

Έχει αποκαλυφθεί πλήρως η ανεπάρκεια της «δικαιοσύνης» και του συστήματος που υπηρετείτε και εκπροσωπείτε.

Η ανεπάρκεια των πολιτικών εν γένει αλλά και όλων των δήθεν δημοκρατικών μηχανισμών που ισχύουν όπως αυτός της εξεταστικής επιτροπής.

Μιας επιτροπής που εμπιστεύονται μόνο οι ένοχοι καθώς αποτελεί τη μοναδική ελπίδα να ξελασπώσουν…

Αρκετά. Έχουμε βαρεθεί να ακούμε παραπλανητικά αφηγήματα από εντεταλμένους «δημοσιογράφους».

Η προάσπιση των αξιών που διέπουν ένα Κράτος Δικαίου θα έπρεπε να είναι ο πυρήνας της ενασχόλησης σας και να είστε δίπλα στα θύματα.

Αντ’ αυτού καθοδηγούμενοι από το σύστημα χαρακτηρίζετε τα θέματα δικαιοσύνης για τα οποία διαμαρτυρόμαστε ως κινήσεις αντιπολίτευσης για να βοηθήσετε την κυβέρνηση να κρυφτεί από τις ευθύνες της και να μειώσετε την σημασία των όσων τραγικών συμβαίνουν γύρω μας.

Πλέον η ανοχή μας τερμάτισε για οποιοδήποτε τολμάει να τα βάζει με τα θύματα – ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕ –

Οι λέξεις ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ και αντιπολίτευση στην ίδια πρόταση όπως πρώτο ειπώθηκε από τον Πρωθυπουργό προεκλογικά, αποδεικνύει την χαμηλή ηθική σας και την δουλοπρέπεια που σας διακατέχει .

Εν κατακλείδι μαθήματα λογικής, νομικής και ηθικής από έναν δημοσιογράφο πού σταθερά υπερασπίζεται συγκεκριμένο πολιτικό χώρο είναι άκυρα επειδή στερούνται της απαραίτητης δημοσιογραφικής αμεροληψίας.

Χάρισμα που δεν είχατε και ούτε θα αποκτήσετε».

Δείτε την ανάρτηση: