Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Χαλκιδική: Νέες καταγγελίες για το λούνα παρκ – Χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού και ο ανήλικος γιος του ιδιοκτήτη

Χαλκιδική: Νέες καταγγελίες για το λούνα παρκ – Χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού και ο ανήλικος γιος του ιδιοκτήτη

Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι αποκαλύψεις και οι καταγγελίες για την λειτουργία του λούνα παρκ που βρήκε τραγικό θάνατο ο 19χρονο Γιάννης στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής

Νέες αποκαλύψεις για την λειτουργία του λούνα παρκ στη Χαλκιδική που έχασε τη ζωή του ο 19χρονος έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Μετά την τραγωδία, από τους ελέγχους και τις αυτοψίες που πραγματοποιούνται στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι προκύπτουν νέα στοιχεία ενώ πυκνώνουν και οι καταγγελίας για τον 58χρονο ιδιοκτήτη.

Νέες καταγγελίες

Μάλιστα σύμφωνα με ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN ενας χειριστής παιχνιδιών στο ίδιο λούνα παρκ επιβεβαίωσε ότι τα παιχνίδια λειτουργούσαν χωρίς πιστοποίηση και χωρίς καμία άδεια, ενώ ο ίδιος δεν έλαβε ποτέ οδηγίες και εκπαίδευση για τον σωστό και ασφαλή χειρισμό των παιχνιδιών.

Ο ίδιος ο χειριστής αποκάλυψε επίσης ότι πολλές φορές ο 58χρονος ιδιοκτήτης του λούνα παρκ στο Πευκοχώρι έβαζε τον ανήλικο γιο του στη θέση του χειριστή στο μοιραίο Crazy Dance, όπου σκοτώθηκε ο 19χρονος Γιάννης την Δευτέρα 19 Αυγούστου.

Τρισάγιο

Στο μεταξύ σε κλίμα βαθιάς οδύνης στο λούνα πάρκ στο Πευκοχώρι τελέστηκε το τρισάγιο στη μνήμη του 19χρονου Γιάννη.

Ο πατέρας του λύγισε. Με όποια δύναμη του έχει απομείνει συνεχίζει τον προσωπικό του αγώνα για την αποκάλυψη της αλήθειας. Τις εγκληματικές παραλείψεις και ενέργειες που οδήγησαν στον θάνατο του παιδιού του.

«Υπάρχει σχέση δήμου και συγκεκριμένου επιχειρηματία τουλάχιστον τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με απευθείας αναθέσεις και εντάλματα πληρωμών», δήλωσε ο πατέρας του 19χρονου.

Αποκαλύψεις

Κρατά υπεύθυνες δηλώσεις από τον Μάιο του 2024, μηχανικού εταιρείας πιστοποίησης για την καταλληλόλητα παιχνιδιών ανάμεσα σε αυτά και το μοιραίο μηχάνημα.

«Το αγόρασε ως σκράπ ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας το 2020 με την λογική να το πάει στην Βουλγαρία να το ανακατασκευάσει. Το μηχάνημα λοιπόν από το 2020 παίρνει βεβαιώσεις για την αξιοπιστία του», δήλωσε.

«Εγώ θεωρώ ότι δεν υπάρχει άνθρωπος, μηχανικός, ο οποίος θα έβαζε την σφραγίδα του για να πιστοποιήσει μια τέτοια απαράδεκτα τεχνικά κατασκευή», είπε ο Αναστάσιος Δέδες, πραγματογνώμονας της οικογένειας του 19χρονου.

Φθηνή αντιγραφή

Όπως αποκάλυψε πρώτο το MEGA, το μοιραίο παιχνίδι αποτελεί μία φθηνή… αντιγραφή του ιταλικής κατασκευής crazy dance.

«Κατασκευάζαμε παιχνίδια. Πήγαν, βρήκαν ένα «crazy dance» ιταλικό, το έβγαλαν φωτογραφίες και ό,τι χρειαζόταν, η κίνησή του όλη είναι ίδια με το ιταλικό, αλλά τα καθίσματα τα πήραν από αυτοκινητάκια από συγκρουόμενα. Αυτό που έσπασε ήταν συγκρουόμενο πρώτα. Έκαναν αυτή τη βάση, τη σιδεριά και τα τοποθέτησαν πάνω», αναφέρει μαρτυρία – σοκ για το μοιραίο παιχνίδι.

«Αποκλείεται αυτό το μηχάνημα στο σύνολο του να έχει βγει από εργοστάσιο κατασκευής. Η ανωδομή του, δηλαδή τα αυτοκινητάκια που κάθεται ο κόσμος επάνω ήταν απαράδεκτα τεχνικά κατασκευασμένα. Υπήρχαν σωλήνες που ήταν ανάμεσα στα καθίσματα. Πάνω στις σωλήνες υπήρχαν οπές που είχαν περάσει τεχνηέντως βάσεις για ζώνες ασφαλείας», είπε ο πραγματογνώμονας Αναστάσιος Δέδες.

Η τραγική σύνδεση

Ο 58χρονος ιδιοκτήτης του λούνα πάρκ μέχρι και το 2018, όπως καταγράφεται σε επίσημο έγγραφο στη διαύγεια, φαίνεται πως είχε επαγγελματική σχέση με ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ στον Αλμυρό, όπου το 2019 σκοτώθηκε η 13χρονη Σεράινα.

Φαίνεται πως αντήλλασαν παιχνίδια, μέχρι τη στιγμή που ο 58χρονος, φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA να υπεξαίρεσε ένα από αυτά.

«Όχι μόνον δεν με συνδέει προσωπική, επαγγελματική ή οιασδήποτε άλλης μορφής σχέση, τουναντίον κι εναπόδεικτα, από 10ετίας υπάρχουν ανάμεσά μας – με δική μου πρωτοβουλία- σφοδρές δικαστικές διαμάχες, οι οποίες είναι εν εξελίξει», ανέφερε η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ.

«Από επταετίας τουλάχιστον δεν έχουν απολύτως καμία σχέση. Υπάρχει δικαστική απόφαση του 2020 του Φεβρουαρίου που απαγορεύει στον κύριο αυτόν να πλησιάζει την εντολέα μου», είπε ο Χρήστος Νάστος, δικηγόρος της ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ.

Only in

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση ο νόμος για το Κτηματολόγιο

Χωρίς νέα παράταση της προθεσμίας δήλωσης των ακινήτων στο Κτηματολόγιο, το σχέδιο νόμου τέθηκε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024