Οι περισσότεροι όταν κλείνουμε δωμάτιο ξενοδοχείου για τις διακοπές μας, επιλέγουμε να έχει όλα τα… κομφόρ. Από σίδερο και πιστολάκι για τα μαλλιά μέχρι Netflix στην τηλεόραση και ηχείο για να ακούμε μουσική, Άλλωστε, ο στόχος μας είναι να πάρουμε όσο το δυνατόν λιγότερα πράγματα μαζί μας και να μην γεμίσουμε τη βαλίτσα μας, λες και ετοιμαζόμαστε για μετακόμιση.

Ωστόσο, οι περισσότεροι ταξιδιωτικοί συντάκτες, θα σου πουν ότι πολλά πράγματα που διαθέτουν τα ξενοδοχεία, καλό είναι να τα αποφεύγουμε. Όχι τίποτα άλλο, αλλά δεν είναι και τόσο καθαρά όσο δείχνουν. Ανάμεσα σε αυτά είναι και η μικρές καφετιέρες, που πλέον βρίσκουμε σε όλα τα δωμάτια.

Ναι, συμφωνούμε, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να πίνεις τον πρώτο καφέ της ημέρας λες και είσαι σπίτι σου και χωρίς να χρειάζεται να βγεις από το δωμάτιο. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνες, τις περισσότερες φορές οι καφετιέρες δεν είναι σωστά καθαρισμένες.

Οι καφετιέρες πρέπει να καθαρίζονται σχολαστικά και να αφαιρούνται τα άλατα, διαφορετικά μαζεύουν μούχλα και βακτήρια. Πριν από τέσσερα χρόνια, ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βαλένθια στην Ισπανία εξέτασαν εννέα μηχανές καφέ για κάψουλες από διάφορα ξενοδοχεία της Ισπανίας και ανακάλυψαν ότι όλα τα μηχανήματα περιείχαν -κάποιες λιγότερο και άλλες περισσότερο- βακτήρια.

Άρα, την επόμενη φορά που θα θελήσεις να απολαύσεις τον καφέ σου, με θέα τη θάλασσα από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου, καλό είναι να το σκεφτείς λίγο περισσότερο.

* Κεντρική φωτογραφία: Unsplash