Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις στο πρώτο έτος στη σχολή

Τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις στο πρώτο έτος στη σχολή

Είναι σίγουρα μία περίοδο προσαρμογής αλλά δεν χρειάζεται να το χάσεις εντελώς…

Το πρώτο έτος στο πανεπιστήμιο είναι κάτι που μπορεί να είναι μαγικό και απίθανα αποκαλυπτικό. Για πρώτη φορά σε αίθουσα διαλέξεων, για πρώτη φορά ενήλικας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (πιο πάνω δεν πάει), για πρώτη φορά (για αρκετούς) εργαστήρια, για πρώτη φορά νέοι και νέες από όλη την πόλη (και τη χώρα) μαζί για ένα κοινό σκοπό: να έρθει το πτυχίο το συντομότερο δυνατό!

Υπάρχουν παρόλα αυτά κάποια λάθη που είναι κοινά στους πρωτοετείς και καλό θα είναι να αποφεύγονται. Στη σχολή ό,τι μένει πίσω θα είναι για πάντα μπροστά, όπως τα μαθήματα που δεν δίνονται. Οπότε αγαπημένα μου νεούδια, δώστε προσοχή παρακάτω και προσπαθήστε να τα έχετε ψηλά στη λίστα σας.

Δεν αφήνουμε για τελευταία στιγμή εργασίες και deadlines. Όσο παραμελείτε τις ακαδημαϊκές υποχρεώσεις σας, τόσο θα τις βρίσκετε μπροστά σας. Για αυτό, αγκαλιάστε τη νέα σας ιδιότητα και βρεθείτε στις βιβλιοθήκες, μην χάνετε τα υποχρεωτικά εργαστήρια, συζητάτε με καθηγητές και συμφοιτητές για οτιδήποτε σας δυσκολεύει. Όπως τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, ένας σωστός προγραμματισμός θα κάνει το ακαδημαϊκό ταξίδι σας πολύ πιο ευχάριστο.

Και εδώ ερχόμαστε στο βασικότερο όλων που θα σας ακολουθεί για το υπόλοιπο της ζωής σας: τη διαχείριση του χρόνου. Ένας απλός προγραμματισμός θα σας δώσει τη δυνατότητα να τα ζήσετε όλα, χωρίς να στερηθείτε εξόδους και ελεύθερο χρόνο που τόσο όλοι έχουμε ανάγκη. Αυτό σημαίνει ένα εβδομαδιαίο πλάνο, με μικρούς και μεγαλύτερους στόχους μελέτης, με παρακολούθηση μαθημάτων που θα διευκολύνουν πολύ το φινάλε στις εξεταστικές.

Πιστέψτε με, εκεί ήμουν και δεν είχα κανένα να μου τα πει και έτρεχα κάθε Σεπτέμβρη να μαζέψω τις αστοχίες μου. Επίσης, το νου σας με τα χόμπι και τις εξωπανεπιστημιακές δραστηριότητες: μην υπερφορτώνετε το πρόγραμμα και βρείτε μία ισορροπία που θα λειτουργεί.

Το ότι είστε νέοι και ακμαίοι δεν σημαίνει ότι παραμελείτε τον εαυτό σας, σε ό,τι αφορά τη διατροφή και την άσκηση. Η υγεία είναι χρυσός για όλες τις ηλικίες και πολλά λάθη του παρελθόντος μας κουνάνε το δάχτυλο αργότερα. Οπότε, μένουμε ψυχή τε και σώματι υγιείς και αν αισθάνεστε ότι δεν την παλεύετε με το άγχος υπάρχουν ειδικοί και δομές να απευθυνθείτε.

Για τους εσωστρεφείς της παρέας να σας πω ότι αρκετά με την απομόνωση. Σε αυτή τη φάση της ζωής σας δοκιμάστε να εκτεθείτε εκεί έξω, να γνωρίσετε κόσμο, να κάνετε φίλους και να συμμετέχετε σε δραστηριότητες που θα ενεργοποιήσουν την κοιμώμενη κοινωνικοποίησή σας. Είστε αστεράκια που πρέπει και αυτά σε αυτόν τον μοναδικό ουρανό να λάμψουν.

Οπότε, με μία σωστή διαχείριση του χρόνου, μία ολιστική αντιμετώπιση της υγείας σας, ένα σωστό προϋπολογισμό για να βγαίνει ο μήνας ώστε να μην ξεμένετε στα μισά (πολύ σημαντικό να μάθετε να κάνετε σωστή οικονομική διαχείριση αυτά τα χρόνια της ενηλικίωσης) και θα περάσετε απλά υπέροχα χωρίς ανούσιες ταλαιπωρίες.

Αν βάλετε τις σωστές βάσεις στο πρώτο έτος θα δείτε πόσο πιο εύκολα και ομαλά θα ακολουθήσουν τα επόμενα. Καλή αρχή!

Only in

#TeachToker – Η εκπαίδευση στην εποχή του TikTok, με δασκάλους σε ρόλο influencer

Όταν η χρήση του Διαδικτύου στην εκπαίδευση ανοίγει σε δασκάλους δρόμο για παράλληλη καριέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γίνεται δίκοπο μαχαίρι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου 2024