Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριο «Γυναίκες και Ελληνισμός» στα Ιωάννινα

Πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριο «Γυναίκες και Ελληνισμός» στα Ιωάννινα

Ελληνίδες του κόσμου ενώνονται για πρώτη φορά στα Ιωάννινα.

Το Δίκτυο Πνευματικής Τροφής Ελληνίδων Αυστραλίας (Food for Thought Network) ανακοινώνει ότι η διοργάνωση του πρώτου παγκόσμιου συνεδρίου «Γυναίκες και Ελληνισμός» βρίσκεται στην τελευταία ευθεία. Το ιστορικό αυτό γεγονός θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα από τις 2 έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2024.

Η ιδέα της διοργάνωσης ενός συνεδρίου που θα φέρει κοντά Ελληνίδες της διασποράς ανήκει στην κα Βαρβάρα Αθανασίου-Ιωάννου, ΟΑΜ, πρόεδρο και ιδρύτρια του FFTN. «Το συνέδριο έχει μεγάλη απήχηση και συμμετοχές από όλο τον κόσμο. Το σημαντικό είναι ότι έχουμε την υποστήριξη όλων των τοπικών και κρατικών φορέων που αγκάλιασαν την προσπάθεια και έθεσαν το συνέδριο υπό την αιγίδα τους, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα καθώς φέτος θέτουμε τις βάσεις για να δημιουργήσουμε ένα θεσμό για το μέλλον».

Το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί και περιλαμβάνει 50 γυναίκες ομιλήτριες, επιχειρηματίες, επιστήμονες, συγγραφείς, ακαδημαϊκούς, πολιτικούς, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.  Οι παρουσιάσεις θα εστιαστούν σε τρεις  βασικές ενότητες: Κατανόηση και Αναπαράσταση του Ελληνισμού,  Προφίλ Επιτυχημένων Γυναικών και Βιωσιμότητα του Ελληνισμού.

Συμμετέχουν καταξιωμένες ομιλήτριες, όπως η πολυβραβευμένη επιστήμονας Βάσω Αποστολοπούλου, η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κα Άννα Μπατιστάτου, Ο καθηγητής Γιάννης Ματσούκος,  η δρ Μαρία Καριδακη,  η επίτιμη δήμαρχος του Solingen Γερμανίας και πρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Ευρώπης, κα Ιωάννα Ζαχαράκη, η Δήμαρχος Καλαμαριάς, κα Χρύσα Αράπογλου, οι δικαστίνες  Στρατηγάκη και κα Τσιαμπά, η γνωστή ακτιβίστρια Chanel Contos,  η σοπράνο Χριστιάνα Αλενεφτη , η δημοφιλής δημοσιογράφος Ελένη Κάπαλου, η Πρόεδρος του Ελληνοαυστραλιανού Επιμελητηρίου στη Βόρεια Επικράτεια, κα Άντζελα Τομάζου, η  ιδιοκτήτρια και διευθύντρια του Foreign Language Publications , Εκπρόσωπος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Ηνωμένου Βασιλείου  Κυριακή Μιτσου και άλλες ομιλήτριες από τον ακαδημαϊκό, επιχειρηματικό, πολιτιστικό και κοινωνικό χώρο. Είναι ένα συνέδριο ολιστικής φύσης ανοιχτό σε όλους.

Το συνέδριο, το οποίο θα διαρκέσει πέντε νύχτες και τέσσερις ημέρες, εκτός από τις ομιλίες περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, όπως εκδρομές, γκαλά δείπνο και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ώστε οι σύνεδροι να γνωρίσουν τη λεβεντογένα Ήπειρο και να ενισχυθεί ο τουρισμός της Ηπείρου.

«Θα θέλαμε όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες της διασποράς και της Ελλάδας να συμμετέχουν, και να γίνουν κομμάτι της ιστορικής αυτής συγκέντρωσης τόσων διακεκριμένων γυναικών όπου θα μάθουμε από τα επιτεύγματα μας και θα προβληματιστούμε για το μέλλον.  Για τις γυναίκες που δεν έχουν αποφασίσει ακόμα, προτείνω να εξετάσουν το ενδεχόμενο να το παρακολουθήσουν, είναι ένα γεγονός που δεν πρέπει να χάσουν» λέει η κ. Ιωάννου.

Only in

Μάτι: «Παλεύαμε μόνοι μας να σωθούμε» λένε οι κάτοικοι

Η δευτεροβάθμια δίκη ξεκίνησε πάλι, έπειτα από διακοπή λόγω θερινών διακοπών, με όσους επέζησαν να μιλούν για την απουσία του κρατικού μηχανισμού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024