Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Πώς θα επιλέξω την καλύτερη εξωσχολική δραστηριότητα για το παιδί;

Πώς θα επιλέξω την καλύτερη εξωσχολική δραστηριότητα για το παιδί;

Σύντομος και απλός οδηγός για να βρείτε την πιο κατάλληλη εξωσχολική δραστηριότητα για το παιδί.

Ζωγραφική, άθλημα ή μουσική; Αυτές είναι μερικές μόνο από τις επιλογές που μπορεί αυθόρμητα να σκεφτήκατε καθώς αναρωτιέστε ποια μπορεί να είναι η κατάλληλη εξωσχολική δραστηριότητα για το παιδί. Όπως και οι ενήλικες, έτσι και τα παιδιά έχουν διαφορετικά ενδιαφέροντα, ταλέντα και δεξιότητες που θα πρέπει να αποτελέσουν τον οδηγό σας για να κάνετε την καλύτερη επιλογή.

Αναγνωρίζοντας λοιπόν, τις ανάγκες του παιδιού ανάλογα με την ηλικία του και με σεβασμό στις επιθυμίες του, μπορούμε να διερευνήσουμε διαφορετικές επιλογές.

Πώς ωφελεί το παιδί η εξωσχολική δραστηριότητα;

Μερικά από τα σημαντικότερα οφέλη των εξωσχολικών δραστηριοτήτων για τα παιδιά, περιλαμβάνουν:

  • Ευκολότερη κοινωνική ένταξη.
  • Καλύτερη οργάνωση.
  • Μαθαίνουν από νωρίς πώς να θέτουν στόχους αλλά και τι χρειάζονται να κάνουν για να τους πετύχουν.
  • Κοινωνικοποίηση.
  • Ανεξαρτησία.

Ποια να επιλέξω;

Οι επιλογές είναι πραγματικά αμέτρητες και για να καταλήξετε στην καλύτερη, ακολουθήστε τα χόμπι και τα ενδιαφέροντα του παιδιού. Εάν αγαπά την γυμναστική, την κίνηση και την φυσική δραστηριότητα τότε τα αθλήματα είναι μια καλή επιλογή.

Ήδη από την ηλικία των τριών ετών, μπορεί να ξεκινήσει ποδόσφαιρο ή πολεμικές τέχνες σε πιο χαλαρή μορφή, ανάλογα με το επίπεδο του παιδιού και την σχολή. Και η ένταξή του σε ομάδα δεν είναι στο πλάνο, αρκεί μια μπάλα ποδοσφαίρου και μερικά αξεσουάρ, όπως γάντια τερματοφύλακα και επικαλαμίδες για να παίζει παρέα με τα αδέρφια ή τους φίλους του.

Εάν το παιδί βρίσκεται περίπου στην ηλικία των 9 ετών, τότε μπορεί να ξεκινήσει μπάσκετ ή βόλεϊ, καθώς απαιτεί πιο πολύπλοκες δεξιότητες. Βέβαια μπορείτε να το προετοιμάσετε για την ένταξη του στην ομάδα ή και να παίζετε μαζί. Τα μόνα που θα χρειαστείτε είναι μια μπάλα μπάσκετ και μια mini μπασκέτα.

Εάν στο παιδί αρέσει περισσότερο η μουσική, τότε περίπου στα 7 του χρόνια μπορεί να ξεκινήσει να μαθαίνει ένα μουσικό όργανο που του αρέσει, όπως τα έγχορδαγιουκαλίλι, κιθάρα ή βιολί. Αφήστε το να δοκιμάσει και σύντομα θα διαλέξει αυτό που του ταιριάζει καλύτερα.

Εάν του αρέσουν περισσότερα τα καλλιτεχνικά, όπως η ζωγραφική και η χειροτεχνία, τότε ενθαρρύνετε το παιδί εξοπλίζοντάς το με όλα τα απαραίτητα είδη ζωγραφικής, όπως μαρκαδόρους και μπλοκ ζωγραφικής. Μην ξεχνάτε ότι τα παιδιά μπορούν ήδη από την ηλικία των 3-4 ετών να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες ζωγραφικής σε μορφή παιχνιδιού.

Θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για τις εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών, σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή, μέσα από την ατέλειωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε είδη άθλησης και hobbyείδη ζωγραφικής και χειροτεχνίας αλλά και μουσικά όργανα ενώ θα τα παραλάβετε εύκολα στην πόρτα σας στην ώρα τους χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας όπου κι αν βρίσκεστε.

Only in

Μάτι: «Παλεύαμε μόνοι μας να σωθούμε» λένε οι κάτοικοι

Η δευτεροβάθμια δίκη ξεκίνησε πάλι, έπειτα από διακοπή λόγω θερινών διακοπών, με όσους επέζησαν να μιλούν για την απουσία του κρατικού μηχανισμού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024